אפיתי לחם ללא לישה, "לחם אוסטרלי"
מקמח לבן בתוספת קימל, שחיכה 18 שעות כנדרש.
אפיתי בקדרת ברזל.
תמיד מצליח וטעים שזה משהו.
אכלנו חם עם מקרל מעושן וסלט עגבניות עם שום.
חוויה מתקנת לשבוע מצות צחיח.
הרשת מלאה במתכון הזה, אבל רק ליתר ביטחון:
שלוש כוסות קמח
כוס וחצי מים
כפית ורבע מלח (כפית מידה. אם אין, כפית ממוצעת עם גבעונת)
רבע כפית שמרים יבשים (נראה לי ששמתי שליש כפית, ויצא טוב)
כפית זרעי קימל (החלטה שלי, אפשר בלי, אפשר גרעיני חמניות או גרעיני דלעת או מה שבא)
לערבב (ערבבתי בכף עץ)
לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר 18 שעות, לא פחות. נראה תוסס ועל גבול הנוזלי.
לשפוך על נייר אפיה מקומח, לקפל את הבצק הנוזלי ודביק מהצדדים פנימה כך שנוצר גוש מקומח (זה נראה דביק ולא יציב, אל דאגה)
להניח בצד בקערה, בתוך נייר האפייה.
בינתיים : לחמם תנור ובתוכו סיר ברזל עם מכסה ל 230 מעלות צלזיוס. הכמות מתאימה לסיר הברזל הקטן של איקאה, בסיר גדול יותר יצא שטוח (אבל עדיין, טעים מאוד)
אחרי בערך שעה, כשהתנור חם והסיר לוהט, להוציא את הסיר (בזהירות!!! כפפות!!!) להסיר מכסה, לשפוך את הבצק ולכסות בחזרה.
לאפות 45 דקות .
להוריד את המכסה (בזהירות!!! כפפות!!!) ולאפות עוד 15 דקות.
לנער שאריות קמח, ולהתאפק כמה דקות, שלא יהיה מאוד לוהט.