שאלה למנהלים

שאלה למנהלים

גילוי נאות: אני אב לילד אוטיסט, לא נוקט ב-DAN (ומרוצה מההתקדמות שהוא משיג בדרכי טיפול אחרות), אך עוקב אחר הפורום ולומד ממנו. באחד השרשורים "העז" מישהו לכתוב שאולי, רחמנא לצלן, האוטיזם הוא פגם\שונות ניורולוגית מולדת. התגובה היתה: "טעית בפורום, כאן מטפלים ב-DAN לקידום \ יציאה מהספקטרום. התגובה תמחק." ואכן, התגובה נמחקה. אני מבקש להבין: האם כל כך קשה לכם להתמודד עם דיעות שונות? אסור למישהו שלא חושב שהגורם (היחיד) לאוטיזם הוא סביבתי לכתוב כאן? האם מדובר בכת סגורה שלא מסוגלת להתמודד עם סביבה שונה (מי אמר חסידי סאטמר ולא קיבל?)? תודה לכם.

תגובה

תודה על הטון בו נשאלה השאלה, למעט ההערה על סטמר שלטעמי אינה במקומה. אשלח לך מסר אישי.

אגב,

וזו הפעם היחידה שאני אכתוב את זה כאן - אני בהחלט סבורה שאוטיזם הוא מולד לא פחות משהוא סביבתי. אנא, אל תניחו שדעתי שונה משל כותב ההודעה אם מחקתי אותה.

razgalili

New member
התמודדות עם דיעות שונות משלי

כמו שכתבתי בעבר זה לא נכון שאני פוסל דעות שונות משלי על הסף. אני קורא, לומד, מתענין, מתעמק, מדבר, מתפלפל. ואז פוסל אותן
ולגבי תשובה רצינית - אני חושב שיש בסיס לחשוב שלגבי לפחות תת קבוצה מסוימת של אוטיסטים מדובר בשונות נוירולוגית מולדת ולא נרכשת. זה לא משנה את דעותי כהוא זה לגבי הצורך או אי הצורך בטיפול. המטרה העיקרית של הפורום כאן היא לעזור ולהקל על בעיות רפואיות של אוטיסטים ובני משפחותיהם, הדיון אם אוטיזם הוא מולד או נרכש הוא רלוונטי בהקשר של בעיות רפואיות המיוחדות לאוטיסטים, לא בהקשר של הזכות המוסרית להתערב בתהליכים הנוירולוגים של אוטיסטים. הדיון שניסה לפתוח האוטיסט הבגיר הוא לגבי הזכות של מישהו לשנות אותו. זהו דיון חשוב שהוא יכול ומוזמן לערוך אותו במקומות אחרים, כמו שהדיון על זכויות החיות הוא דיון חשוב שמקומו לא יכירינו בפורום הזה (ואני מזכיר את זה כי היה כבר איזה חכם שניסה לערוך את הדיון הזה פה) ובדיוק כמו הדיון על הזכויות הלגיטימיות של מטפלים בקריסטלים (גם ניסו לערוך אותו פה, וכאמור דיון לגיטימי אך לא בבית סיפרנו) אחד מהדברים שמיחדים את הפורום הזה לעומת פורומים אחרים הוא שמההתחלה הקפדנו בניהול לשמור את הפורום הזה מזוקק בהוויתו. זה מגביל במקצת את גודל הרב שיח שמתנהל פה, לדאבונם של בעלי אינטרסים, אבל מצד שני מאפשר לפורום כאן להפוך למשאב בעל ערך.

למעלה