שאלה למנהלי הפורום ובכלל...

A L I T

New member
שאלה למנהלי הפורום ובכלל...

יש לי מס' שאלות שחשובות לי על מנת לקבל החלטות לגבי מעבר להונג קונג. מי שיוכל לענות לי, יעזור לי מאוד: 1. באיזו עבודה יוכלו זרים לעבוד בהונג קונג, והכוונה היא לא לעבודה במקצוע ספציפי או כישורים\ תארים ספציפים. אלא יותר משהו בכיוון מלונאות וכד'. האם זה אפשרי והאם צריך אישורים מיוחדים לשם כך? 2. בהנחה שאעזוב, מה קורה עם עניין הביטוח לאומי שיש לשלם בארץ ואשר יורד אוטומטית במשכורת כל זמן שעובדים, וכעת כשכבר לא אהיה בארץ, האם ניתן או צריך לשלמו? 3. מה עושים עם ביטוח בריאות? האם עושים מהארץ ומשלמים מראש או ששם. איך זה בדיוק הולך? תודה מראש.

אMור

New member
מעבר להונג קונג

1. עבודה בהונג קונג מחייבת אישורים ואשרות מתאימות, גם בבתי מלון. 2. חובה להמשיך לשלם ביטוח לאומי גם אם אינך שוהה בארץ. יש הסדר תשלומים עם הביטוח הלאומי לתושבים השוהים בחו"ל. 3. ביטוח בריאות - עדיף לסדר מהארץ, לפני שעוזבים. הרבה אנשים ימליצו לך על דיויד שילד, ברר איתם.

לגבי ביטוח לאומי

שים לב, שאם אתה משלם ביטוח לאומי, אתה נחשב כתושב ישראל, ובהתאם לכך חייב במס הכנסה בהתאם להכנסתך (הפרשים מהמס בהונג קונג). כמובן שהחוק מחייב להמשיך לשלם... הנושא לא פשוט. המלצתי, גש לטאג ליינס של ישראלים בחו"ל, יש שם כמה שירשורים בנושא שיכולים לעזור, כולל שאלות ותשובות עם רו"ח שמתעסק בתחום.

A L I T

New member
לגבי תשלום לביטוח לאומי

קודם כל תודה על המידע. אז אני מניחה שזה קצת מסבך את העניינים.... אבל אם אני לא עובדת בארץ, אז מדוע עליי לשלם מס הכנסה? ואם כך, מהם האלטרנטיבות שעומדות בפניי כעת? תודה על העזרה וההכוונה.

גם אני שואל

אם אני לא עובד בארץ, למה אני צריך לשלם מס הכנסה... תחפש את השירשור בפורום ישראלים בחו"ל, יש שם יותר פרטים, והוא מפי רו"ח שמבין קצת יותר ממני.

אMור

New member
נראה לי שדבריך מכוונים

לשכירים העובדים בנציגויות של חברות ישראליות בחו"ל. אם אתה שכיר בחברה זרה או עצמאי - בעל חברה זרה, זה סיפור אחר... מן הסתם - הכסף שלך עובד בחשבון בנק זר ואין זה מענינן של שלטונות המס הישראליים - אלא אם כן אתה פילנטרופ ורוצה לתרום להם - אז אתה מוזמן ליצור עימם קשר...

2 בעיות עם התיאוריה שלך

1. במידה ואתה חוזר לארץ, אם מדובר על סכומים גבוהים, לא תוכל להכניסם לארץ, בלי שמס הכנסה ידווח. בעיה פתירה (פשוט משאירים את הכסף בחו"ל). 2. במידה ויש אמנת מס בין המדינות (ויש בין ישראל להונג קונג), לשכת המס המקומית יכולה להעביר את המידע למקבילתה הישראלית.

אMור

New member
אין לי שום תיאוריה...

"אמנת מס"? - OK - שזו תהיה הבעיה שלנו...

למעלה