שאלה למנהלת הפורום

Moshe122A

New member
שאלה למנהלת הפורום

שלום
יש לי שאלה שמציקה לי המון זמן ואני חייב תשובה לשאלה הזאת מהחבר'ה שבכירים פה בפורום..
האם מתנדבים בעלי רקע נפשי שקיבלו פטור מחובת שירות בצה''ל וגוייסו לשנת התנדבות אחת יכולים לבקש להאריך שירות(שס''ן) בשנה אחת ולאחריה בעוד שנה? כלומר בסה''כ לשרת כ-3 שנים?
או שזה בעייתי והם יכולים לשרת ולהאריך אך ורק בעוד שנה נוספת כלומר שנתיים בסך הכול?
והאם לאחר השלוש שנים ממש טוב להם והם רוצים להישאר בצה''ל. האם הם יכולים לשרת בנוסף על תקן של מתנדב ולעשות 4-5 שנים שירות צבאי בהתנדבות?

Run for a Fall2

New member
אהלן

ברוך הבא

לגבי השאלה שלך - בהחלט ניתן להאריך את תקופת ההתנדבות לשנתיים ואף לשלוש, הדבר מותנה בהמלצת מפקדים (מפקד יחידה) ובאישור מדור מתנדבים.

לגבי 4-5 שנים, לא, לפחות לא בשירות חובה. ניתן להיכנס לשירות קבע כמתנדב.

Moshe122A

New member
אבל..

אבל כשיצרתי קשר עם מדור מתנדבים אמרה לי אחת החיילות בתא מתנדבים שלבעלי פרופיל נפשי לא ניתן להאריך את השירות ליותר משנה אחת נוספת.
האם את יכולה לבדוק שוב את הנושא הזה בדגש לחיילים מתנדבים על רקע נפשי? היא טענה שזה לא אפשרי .וזה איכזב אותי כי אני רוצה לשרת שלוש שנים מלאות.
אותה חיילת טענה שגם אם אני אדבר עם הקצינת מתנדבים זה לא יעזור והיא תיתן לי אותה תשובה כמו שהיא אמרה לי.

Run for a Fall2

New member
היי

אם זו התשובה שקיבלת אז כן, זו התשובה הנכונה, מדור מתנדבים הוא הגורם הכי מוסמך לענות על שאלות מסוג זה. מצטער על ההטעייה.

בכל מקרה תתחיל את השירות, ותאריך אם תרצה לשנה נוספת. במידה ויבער בך בכל זאת לשרת עוד שנה, תוכל להגיש בקשה חריגה למדור מתנדבים בצירוף המלצות מפקדים (סא"ל ומעלה...) ולראות האם יש סיכוי לאישור. יש דברים שאפשר להילחם עליהם רק כשאתה בתוך המערכת.

שוב מציין, מאחר ומדור מתנדבים אמרו שהדבר בלתי אפשרי - הסיכוי הסביר הוא שלא תתאפשר הארכה מעבר לשנתיים. הכי חשוב לנצל את מה שיש במסגרת המגבלות ולהפיק את המיטב.

בהצלחה!

נ ו ע ה 12

New member
לגבי השנה השלישית אולי שווה לבדוק שוב

כי בזמנו אמרו לי משהו אחר (אולי השתנה), אבל קבע לא אפשרי לנפשי

battlefield

New member
עצה שלי

תתחיל את השירות ואחרי שתהיה כמעט שנה בצבא אז תחליט מה אתה רוצה לעשות.
חבל להעסיק את עצמך בלבטים שכשתתגייס יכול להיות שלא תהיה להם שום משמעות. הדעה על הצבא בדרך כלל משתנה (לפחות קצת) אחרי הגיוס.
ובקשר ל4-5 שנים בצבא - אני לא רואה אינטרס לשרת בשירות חובה מעבר לשלוש שנים (גם אם זה אפשרי). עדיף כבר לשרת בשירות קבע עם משכורת נורמלית יחסית.

למעלה