ברוך הבא משה ושנה טובה
יופי של אתר יש לך וגם קראתי את מאמר חשבון הנפש העברת את מחשבותיך בצורה מעניינת, אותי תפסה בעיקר האמירה שמאוד חזקה גם אצלי "תכלה שנה וקיללותיה, תחל שנה וביכותיה" אוסיף ואולי אחזק את דבריך אל אף שהמשפט נשמע כציון עובדה, תכונה של העולם שאינה תלויה בנו -השנה נגמרת ואיתה הקללות שלה ושנה חדשה מתחילה ואיתה הברכות שלה- ובמקרה הטוב הבעת תקווה - שקללות השנה החולפת יסתיימו איתה ולא ימשיכו לשנה הבאה ושהשנה הבאה תביא איתה ברכות - עבורי המשפט הזה נאמר בכוונה גדולה מתוך כוח גדול שיש לי עבורי זהו ציווי, ציווי עבורי, הבעת עמדה, וקבלת אחריות. אני הוא זה שמשלים את השנה, מסתכל אחורה ומצווה את כל הקללות לחדול ביחד עם השנה שחולפת לה, הקללות עבורי הן המעידות שלי, הקללות עבורי אלו המקומות שלא קיבלתי את מי שאני, שלא עשיתי את הדבר הנכון , כעסתי, פגעתי, פעלתי מתוך דחף, הייתי בחוסר, במעמד השנה החדשה אני מקבל ומשלים עם כל אלה, זה מי שהייתי וזה הביאני הלום, ומכאן, ההווה זהו המקום הטוב ביותר עבורי ליצור את העתיד. ובאותו מעמד אני לוקח אחריות על השנה החדשה ומכריז "תחל שנה וברכותיה", השנה הזו תהיה עבורי שנה של פריצת דרך, שנה של שינוי, שנה של התפתחות, שנה שבה השפע יזרום ממני אל העולם וחזרה, שנה של ברכה. אני הוא שמכריז מתוך קבלת אחריות על חיי "תכלה שנה וקיללותיה, תחל שנה וברכותיה" שתהיה לכולנו שנת ברכות ושפע.