שאלה למנוסות

שרון17א

New member
שאלה למנוסות../images/Emo35.gif

יש לי שאלה שמטרידה אותי, אולי לא קריטית לעכשיו (עדיין בהריון), אבל איך מלבישים מכנסיים עם הנעליים האלה? עד גיל שנתיים צריך לחפש בגדים עם "תיקתקים"? נשמע לי לא הגיוני. אשמח לקבל תשובות, יום טוב

טאניוש

New member
לא עד גיל שנתיים כמובן

מגיל מסויים (תלוי בגישת הרופא) שמים נעליים רק בשעות שינה, בשאר שעות היום יש לך ילד "רגיל". תיקתקים זה פתרון נוח מאד כשהם עם הנעליים 23 שעות ביממה (אצלינו עכשיו רק פיג'מה עם תיקתקים, כדי שלא תהיה בעיה אם צריך להחליף חיתול כשהוא כבר לבוש לשינה, וזה קורה). באיזה שבוע את כבר?

שרון17א

New member
שבוע 31

אבל עד כמה שאני מכירה אין כ"כ הרבה בגדים עם תיקתקים בגילאים האלה. נראה לי בעייתי ומסורבל משהו ואת בטח אומרת "שאלו יהיו הבעיות שלך"...

טאניוש

New member
בכלל לא חסר ../images/Emo8.gif

לנו היו מכנסיים עם תיקתקים ואוברולים עם תיקתקים מכל הסוגים ובכמות שתספיק לגן ילדים. חוץ מזה, את תלדי באמצע החורף
.שלב גיבוסים- 6 שבועות לכל הפחות, ניתוחון, גבס אחרון ל-3 שבועות. עד שתגיעו לשלב הנעליים לא יישאר הרבה זמן עד הקיץ, ובקיץ מי צריך מכנסיים
? אנחנו הסתפקנו בגופיות (עם תיקתקים למטה, איך לא, אבל זה כבר בכלל לא בעיה, בערך כל הגופיות לגיל הזה באות עם תיקתקים). והחורף הבא אתם עם הנעליים רק בלילה
. הנה, פתרתי לך בעיה
.

שרון17א

New member
תודה

טוב אם את אומרת את בטח יודעת.... נשמע מבאס, אבל נחפש את כל הבגדים עם התיקתקים תודה בכל אופן

באמת לא קשה למצא עם תיקתקים.

מה גם פשוט תכירי חנות או שתיים ופשוט תחזרי לשם. יש אפשרות תמיד לשפצר אוורולים עם רגליות לכאלה בלי. אבל תיקתקים זה חובה. לפי מה שפונזטי עצמו עושה בין גיל שלושה חודשים לחצי שנה צריך להיות עם הנעליים 23 שעות אז חייבים תיקתקים. אח"כ יורדים ל16-18 שעות, גם רצוי תיקתקים. כשהילד עומד לבד אז שמים נעליים רק בשינה ואז כבר אפשר לשכוח מתיקתקים.

תחיצ

New member
מענין לענין באותו ענין

איך עושים אמבטיות בשלב הגבס? מה עושים עם רגליות לקטנטנים (נדמה לי שאין כאלה עם תיקתק)? ולמי שעוקבת אחרי, אנחנו בשבוע 36-7, עוד חודש למאנייק! אז אני בטח אטריד בלי סוף.

טאניוש

New member
תטרידי חופשי ../images/Emo13.gif

אמבטיות - כל אחד והשיטות שלו. אנחנו עטפנו את הרגל המגובסת בניילון, אחד הזחיק אותה מעל המים והשני רחץ את התינוק. פעם בשבוע מורידים את הגבס ועושים אמבטיה ארוכה. כשהם קטנטנים לא צריך תיקתקים, הרי הם עם גבס ולא דניס בראון, כך שאין בעיה עם רגליות רגילות. סוף הריון נחמד עד כמה שאפשר ולידה קלה!

שרון, כנסי לאתר של אושרי

יש שם הרבה תשובות, גם משלנו וגם שהביאו כאן בפורום. זה יעזור קצת להפריח את השאלות. ובאופן כללי באמת שמסתדרים עם הכל, כ ו ל נ ו עברנו את הדאגות על החיתולים עם גבס והנעליים עם גבס, ותיקתקים, ואמבטיה, והרמה, והנקה, ועגלה, וסלקל (מה שכחתי
) תשאלי חופשי ורק תזכרי שהכי חשוב למתא רופא טוב ולהפני םשכדאי להיות עם הנעליים כמה שיותר- שנים- וחוץ מיזה כל הדברים שכתבתי למעלה נלמדים עם הזמן ומובנים ככל שהשלבים מתקרבים.
עידית את כבר ממש קרובה, נותנת לך נשימה עמוקה עמוקה לצירים. אנחנו כאן.

תחיה את זו שממש קרובה...

נכון אין רגליות עד שלב מאוד מאוחר כשהילד כבר עומד ואז כבר אין כח לרגליות. דרך אגב אושרי נולד בשבוע 36+4. שרון באיזה שבוע את?

טאניוש

New member
שכחת כיסא גבוה ../images/Emo3.gif

בשלנו אי אפשר לשבת עם נעליים, לא רחב מספיק.

למעלה