שאלה למנוסים והוותיקים

nikonit

New member
שאלה למנוסים והוותיקים

בעקבות מקרה מהמשמרת האחרונה (שהיתה אגב סוערת במיוחד, ואולי תביא לפתיחת עוד שרשורים). מקרה שהיה כך היה - בסביבות 22:15, קריאה מבית אבות - בן למעלה מ-80, קוצר נשימה קל, מבקשים לבן דחוף. בית האבות נמצא כ-3 דק' נסיעה מבי"ח. במקום נמצא אדם בקוצר נשימה משמעותי - רעב לאוויר, נשימות מהירות (בערך 25, אם אני זוכרת נכון), עם חרחורים, חסר שקט. סטורציה עם קנולת משקפיים - 93%, מנסה להוריד את הקנולה. דופק ול"ד תקינים (84 ו-110/60, אאל"ט). במעבר למסכת חמצן, 10 lpm, נרגע מעט, והפסיק להתנגד. לא נלקחה סטורציה חוזרת. על פניו - מקרה לנט"ן / אט"ן (לפחות לדעתי). מצד שני - עד שהאט"ן / נט"ן יתניע (שיחה למוקד, כריזה, צוות יוצא), כבר אפשר להגיע לבי"ח. מה הדבר הנכון לעשות?

afiksambol

New member
שיקולי זמן/מרחק....

כידוע, שחור ולבן יש רק בטלויזיה של סבתא שלי, במציאות שאנחנו עובדים בה יש תחום אפור מאוד רחב ולא תמיד יש דבר נכון בשרוול. במקרה שלך הדבר הנכון, לדעתי, לקוות שהנט"ן / אט"ן לא פנוי, מה שיקל עלייך להחליט....
(ובכל זאת, אם אני במקומך - Scoop&Run....)

orend123

New member
בעייתי

אם אין בעיית גישה לאמבולנס (קומת קרקע, דלית שיוצאת ישר לאמבולנס)= לבטל נט"ן, להזמין חדר הלם ולסוע. אם החולה בקומה שלישית, (בחדר אחרון, יש שביל גישה מפותל= החולה לא יחזיק אתת הדרך) להמתין לנט"ן ולהסתייע בצוות בית האבות לצורך ייצוב החולה.

טומי*

New member
3 דקות מב"ח ?

כמובן שלפנות באמבולנס רגיל...בנסיעה דחופה.

nikonit

New member
ולעדכן מוקד / בי"ח?

או כבר פשוט להגיע (שזה אגב מה שקרה בפועל).

טומי*

New member
אם המצב חמוד דיו...

אז כן להודיע לב"ח. למוקד הייתי מודיע שמפנה עצמאית בגלל קרבה לב"ח, ושאין טעם להמתין לנט"ן.

drorled

New member
כמובן לפנות. אין כאן שאלה בכלל.

אגב, מה זה חרחורים? אולי אפשר גם לטפל בחולה כזה, לפחות תוך כדי הפינוי??

nikonit

New member
בלבן?

חרחורים זה שאתה עומד ליד החולה, ושומע אותו... ואיך אתה מטפל תוך כדי פינוי בלבן? לפנות זה ברור. השאלות היו איך, ואם לעדכן את המוקד "לפרוטוקול" (שלא ישאלו אח"כ למה לא הזמנו...). מה איתך? אתה לא מגיע לאזור יותר?

drorled

New member
פינוי

מטפל תוך כדי פינוי? אני לא יודע מה יש לחולה. אבל ברגיל כמו ברגיל. חמצן והרגעה (אם יש את מי להרגיע). הנשמה במקרים נדירים. אם את כל כך מודאגת מכסת"ח (אם כי זה מאוד ברור במקרה זה ואני לא רואה מנהל ששואל מדוע לא הזמנת נט"ן) אז תודיעי בקשר תוך כדי פינוי בודאי שלא לחכות לנט"ן ואין גם בימינו מה להזמין נט"ן למען הפרוטוקול- בדר"כ המוקד יתערב ויציע לך לפנות. אני כל הזמן באזור על קו דן-לכיש. היום לילה בבאזל. אם מישהו מעוניין- בשמחה. אני לבד.

drorled

New member
אה סליחה. טיפול תוך כדי פינוי

ההערה שלי לגבי טיפול- הכוונה שלי שגם ברגיל אפשר לנסות ולזהות במה מדובר- בצקת? אספירציה? החמרה של דלקת ריאות? לעיתים אנו מגיעים לקצרי נשימה שנראים לנו סוערים במיוחד אבל במיוחד לחולים סיעודיים למיניהם, לאחר הושבה, חמצן, לעיתים קצת סקשן (דרכי אוויר עליונות), החולה משתפר פלאים. כמובן שלסקשן חולה עם בצקת, לא ממש מומלץ. חלילה זו לא המלצה לטיפול. אלא רק המלצה לעלות יותר לנט"ן/אט"ן כדי ללמוד להתמודד טוב יותר עם מקרים כאלו...

nikonit

New member
עכשיו אתה אומר?

בחייאת תזהיר קצת מראש, יהיה בכיף
האמת היא, מה שהיה לי מוזר במקרה הזה היה שהנהג לא דיווח. תכל'ס אני עדיין לא מתמצאת מספיק, אז רק כשהגענו לבי"ח (מעייני נחשב?) הבנתי כמה היינו קרובים. ובעניין יותר נט"נים - סוג של דילמה - במקרה הטוב יוצא לי משמרת בשבוע. מצד אחד צריך לנהוג, כדי לסגור סוף סוף את ההסמכה, מצד שני אט"נים / נט"נים לנסיון... בינתיים אני בוחרת בלבנים (אלא אם כן יש לי הזמנות מפתות מפראמדיקים ספציפיים
)

למעלה