שאלה למנוסים-מתי לדעתכם כדאי לספר

רותי ע

New member
שאלה למנוסים-מתי לדעתכם כדאי לספר

לילד על האח/ות העומד/ת לפרוץ לחייו? ואיך לעשות זאת? ועוד טיפים איך מכינים ילד לאח/ות חדש/ה יתקבלו בברכה... (רק זכרו שהילד הנ"ל עוד לא בן 3)

אחים......

רותי, בעיקרון סיפרתי לשחר שבקרוב תצטרף אליה אחות, אחרי שהבטן קצת יצאה, כיוון שלילדים אין ממש מושג של זמן ומבחנתם עוד מעט זה יכול להיות אפילו מחר... לגבי הכנה, הרבה ספרים, לשבת ולדבר איתו המון (אחרי שתספרי לו), להראות לו משפחות עם אחים.... אזל, וזה חשוב, אחרי שב"ה יצטרף עוד חבר למשפחה, זה לא אומר שהכל יהיה חלק, וכל ההכנות לא יהיו כמו המציאות... (איזה עידוד אה?) לגבי רופא אם את במכבי אני יכולה להמליץ לך על אחד באשדוד... ואם את כאן, בואי לצאט ביי בנתיים פנינה וה

mom&shaked

New member
הי רותי

אני כרגע בשבוע 21 ועדיין לא סיפרתי לשקד (בן שנתיים וארבעה חודשים) שעומד להיות לו אח ואין לי כל כוונה לעשות את זה בקרוב. אז הבטן קצת יצאה ומכרים מתחילים לשאול שאלות אבל נראה לי שיש עוד זמן עד שאספר לשקד היות ולילדים בגיל הזה אין ממש תחושה של זמן ויש לי עוד חצי הריון לסחוב... השאיפה שלי היא לספר לו כמה שיותר מאוחר. אני לא יכולה להתחייב וברור לי שאם הוא ישאל אני אני אספר, כרגע הוא עוד לא שואל ואני לא מספרת ומקווה לדחות את זה כמה שיותר. אין לי ממש המלצות איך להכין ילד כניסתו של אח חדש למשפחה, אני עוד לא התחלתי עם זה, אבל יש המון ספרים בנושא וגם קלטות וידאו. המנוסות בטח ימליצו לך על ספרים וקלטות מוצלחים. שיהיה לך הריון קל ולידה קלה.

ofelya

New member
ספר חמוד

יש ספר ממש מתוק (אולי היה ספר ממש מתוק) עלך משפחת הפילפילים - אבא אמא ופילפילון שחיו להם באושר עד שנולדה להם פילפילה חדשה.... ממש מתוק. חוץ מזה נראה לי שלא כדאי לספר ממש עד סוף ההריון - עידן קטן (אבל גדול נורא- כמו בר), ואין לו עוד חוש זמן מסודר(אני מקישה לפי הבן שלי שבאותו גיל בערך), יהיה לו קשה לחכות. כל זאת אלא אם הוא שואל על הבטן הגדולה. נראה לי שכדאי להתחיל להכיר לו כמה ספרים בנושא בלי להרחיב מעבר לזה, ואז כשתרצי לספר לו על ההריון שלך עצמו כבר יהיו לו הרבה חברים סיפוריים שקרה להם אותו דבר ויש לו בסיס להבנה.

ofelya

New member
אופס, זה היה למנוסות ...אז איך לא

איך לא לספר (מתוך מדריך להורים של פנלופה ליץ) הורה לילד -------- בעל לאשתו אתה בטח תשמח מאוד שיהיה לך אח קטן לשחק איתו ----------- עוד מעט אני אביא הביתה אשה חדשה, בטח תשמחי מאוד אם תהיה לך חברה שתעזור לך בעבודה אנחנו כל כך אוהבים אותך עד שהחלטנו להוליד עןד ילד נחמד כמוך- ---------- אני כל כך אוהב אותך שהחלטתי לשאת לי עוד אשה אחרת, נפלאה כמוך זה יהיה התינוק של כולנו, הוא יהיה שייך לשלושתינו ונטפל בו יחד ---------- זאת תהיה האשה של כולנו וכולנו נטפל בה יחד עכשיו אני באמת צריכה שהילד הגדול שלי יעזור לי לטפל בתינוק הקטנטן ---------- אני באמת אזדקק עכשיו לאשתי הוותיקה והמסורה שתעזור לי לטפל באשה החדשה והצעירה. מובן שלא נאהב אותך פחות, כולנו נאהב זה את זה ---------- מובן שלא אוהב אותך פחות, כולנו נאהב זה את זה שיהיה בהצלחה

רותי ע

New member
את ההודעה הזו לא אראה לבעלי...

הוא עוד יחליט שהגיע הזמן גם לעוד אישה

רותי הכ

New member
לספר - כמו שאמרו כבר- יחסית קרוב

למועד הלידה כי לילדים אין מושג ברור של זמן והם יחכו ויצפו..... אנילבנים הגדולים (שהיו בני 3 ו4) סיפרתי מוקדם (חודש שני או שלישי) כי סבלתי מאד מבחילות והרגשתי נורא והייתי חייבת להרגיע אותם שהכל בסדר איתי ולא קרה לי שום דבר רע. לגבי ההכנה - ספרים "אחותו הקטנה של פינוקי" "האח הקטן של פספס" (הילדים מתים על הספר הזה עד היום-יותר משנה אחרי) ועוד אחד שאני לא זוכרת בדיוק את השם משהו כמו - "נו (אח\תינוק\ילד) צא כבר" לגבי כשכבר יהיה התינוק במשפחה-נכון זהלא קל אבל אפשר לעבור את זה בשלום: אני למדתי להאכיל את התינק ביד אחת כשהבן הגדול יותר יושב לדי וביד שניה אני נלטפת אותו, מקריאה לו סיפר וכולי והתינוק בהתחלה קיבל התייחסות רק כשבכה וביקש ועם הקטן שיחקתי המון. אם יש בן זוג שיכול לטפל באחד בזמן שאת עם השני או אמא שיכוה לקחת קצת את התינוק כדי שתקדישי זמן לגדל יותר זה מעולה אלה הדברים שעבדו בשבילנו. ועכשיו תענוג לראותאיך הם חברים ומשחקים יחד.

שירי ל

New member
לא מנוסה אבל -

באתר של "הורים וילדים" יש כתבות מאוד מעניינות בנושא, אולי משהו מהם יתן לך רעיון. בהצלחה!

נירית1

New member
רותי לא לפני שרואים את הבטן

וכמה שיותר סמוך ללידה, בגיל הזה אין מושג זמן. אני אנסה לכתוב בפרוט יותר מאוחר. אבל את זוכרת את הסיפור שלנו שחודש אחר שסיפרנו לניצן שיש לו -אחיות בבטן של אמא פתאום הוא שואל "איזה אחיות?" כשאמרתי לו שאני לא מבינה -הוא אמר לי יש לך בבטן אריה דוב - איזה חיה זו? בקיצור ראינו שהוא עדיין לא ממש הבין (הוא היה בן שנתיים וחצי)
וחזרנו על כל הסיפור

יערולה

New member
רותי? בהריון?

המון המון מזל טוב והמשך הריון קל. זה מראה עד כמה אין לי זמן לכלום

michal@gal

Active member
מנהל
לספר בשלב שכבר אין ברירה

למשל, כשכבר קשה לך לסחוב אותו על הידיים, או כשהוא צריך להזהר כשהוא יושב עליך כדי לא ללחוץ על הבטן. בדרך כלל זה בסביבות חודש 6-7. בכל מקרה, לפני שנפגשים עם משפחה/חברים שכבר יודעים על ההריון, להזהיר אותם מראש שהילד עוד לא יודע אז שחס וחלילה לא ישאלו אותו את השאלות המקובלות: אתה מתרגש שעוד מעט תהיה אח גדול? אתה מקנא? וכו´ וכו´. אני סיפרתי פשוט שיש תינוקת בבטן, ושעוד מעט היא תצא, ודיברנו על הדברים החיוביים שבלהיות אחות גדולה. ספר נחמד שקיבלנו בנושא היה מסדרת איתמר, אני לא זוכרת את השם המדויק. עדי אהבה אותו עוד הרבה זמן אחרי שאחותה נולדה.

anat30g

New member
רק בחודש- חודשים האחרונים

לילד בגיל כה רך אין הערכה למושג של זמן - ולכן אין טעם לספר לו על ההריון - אלא חודש -חודשים לפני התאריך המיועד. קודם לכן אפשר להתחיל להראות לו ספרים שנוגעים בהולדת אח/ות - אבל לא לשייך את זה אליו. כמו כן מומלץ לקנות לו בובת תינוק, עגלה, בקבוק, מוצץ ושאר אביזרים ולתרגל איתו על הבובה מה עושים עם תינוק. לא לעשות אידיאליזציה של האח החדש - ההפך - עדיף לומר לו השאח החדש שלו יבכה הרבה ולא ירצה לשחק איתו כי הוא יהיה מאוד עייף וכל מיני דברים בסגנון שיורידו את סף הציפיות של הילד מאותו אח קסום שמיד יבוא להסיר את השיעמום מחייו. להכין אותו שאמא תהיה עסוקה עם התינוק החדש ושהוא יצטרך להיות סבלן... אני יודעת שזה נשמע כאילו הילד הולך לעבור סיוט עם בואו של האח החדש - אבל כגודל הציפיה - כך גודל האכזבה - אם לילד לא יהיו ציפיות גדולות מאותו אח חדש ומהשינוי שיבוא עליו - אזי יהיה לו יותר קל לקבל אותו. (תמיד אומרים לילדים יהיה לך כיף - איזה כיף זה בדיוק?? ולמי??)

jole

New member
גם אני מציעה כמה שיותר מאוחר../images/Emo104.gif

בעיקר בגלל שבגיל הזה אין להם שום הערכה של זמן וגם אם מספרים חודש או חודשיים לפני הלידה זה זמן מספיק ארוך בשבילו לחכות. ומניסיון אישי, וזה לא שאני חלילה רואה שחורות וללא שום כוונות להעיב על השמחה, לפני יהונתן הייתי בהריון וסיפרנו ללי מאד מוקדם כי נורא התלהבנו והוא היה מאד בעינינים ובחודש רביעי כשהייתה לידה מוקדמת לא ידענו מה לעשות, ואיך לספר לו הרי אין לו כלים להתמודד עם אובדן כזה. ואז מאד הצטערתי שסיפרנו לו . לגבי הכנה שלו יש דיסק למחשב שכבר כתבתי עליו פעם שנקרא: "תינוק בא לעולם" של קלסיקט. הדיסק הוא לילדים מגיל 4 כי הוא ממש מסביר איך עושים תינוק ולא מספר על החסידה
אבל יש בו חלקים שלדעתי עידן מאד יהנה מהם כמו משחק עם התינוק, הלבשה, החתלה, לסדר לתינוק את החדר שלו ועוד. לי מאד אוהב את הדיסק.

גלית11

New member
מתי לספר

אני סיפרתי ליובל ממש עם הבדיקה (עשינו בבית והיא היתה נוכחת). הסברתי לה את משמעות הפסים ומה זה אומר. מאז היא לא התיחסה לנושא והלכתי איתה. כשהבטן התחילה לגדול הסברתי לה שהתינוק גודל ובקיץ כשיהיה חופש גדול הוא יצא החוצה. כוך חיכינו לחופש הגדול. כמו כן קניתי לה סיפור שנקרא תינוק צא כבר, הספר מדבר על שני אחים שמחכים לאח התינוק, ואין להם סבלנו. והיא מאוד אהבה אותו, כל הזמן היתה אומרת נכון אין להם סבלנול, לי יש. לא היו לנו בעיות עם הנושא. אבל זה ענין של השקפה. למרות שהרבה פעמים קראתי שילדים מרגישים כשהאמא בהריון(שקורה משהו אחר) ואם לא מספרים להם הם יכולים לפתח כל מיני תסמינים של עצבנות וכו´ מעצם העובדה שמתרחש משהו והם לא יכולים להסביר אותו. לכי עם הלב בהצלחה

למעלה