שאלה למנותחי השרוול

א ו ר 34

New member
לאחר ניתוח שרוול

עברתי את הניתוח אצל ד"ר שוורץ איוון בבי"ח מאיר לפני 5 ימים.

אז קודם כל על ד"ר שוורץ: יכול להיות שהוא רופא טוב אבל נחמד, הוא ממש לא.
כששאלתי איך יהיה מהלך הניתוח (ביום שאישר לי לבצעו) הוא שלח אותי לקרוא חומר על זה באינטרנט, בעוד שלחברה שלי שנותחה אצלו פרטי במדיקל סנטר (
) הוא הסביר במפורט כולל ציורים והדגמות. בביקורת 3 ימים לפני הניתוח כששאלתי שוב פרטים על הניתוח (עכשיו אני מבינה שפחדתי לקרוא יותר מדי כדי שלא לפחד ולסגת), הוא ממש נזף בי שלא קראתי באינטרנט

לגבי הניתוח עצמו: הדבר היחיד שכאב, ומאודדד כאב, היה הוצאת הנקזים
אני לא מבינה למה עוד לא המציאו שיטה אחרת להוציא אותם... אולי זה עוד יקרה

השבועיים הראשונים לאחר הניתוח: תזונה נוזלית בלבד. אני כאמור בסוף היום החמישי (אבל מי סופר?!) ורוב שעות היום רעבה!!!

אני אוכלת אשל ואחרי שעה שוב מרגישה תחושת רעב. אני מחכה בקוצר רוח לימים שאוכל לאכול הכל, בכמויות קטנות כמובן.

איך עוברים את הימים הקשים האלה של החצי צום?
מתי אוכל לאכול 2-3 כפיות ברצף או ללגום שתיה בלי הפסקה בלי להרגיש כאב?
בהצלחה לכולם ושנהיה בריאים, אמן

קוביd1

New member
חג שבועות שמח

תיהנו בחג ממאכלי החלב מהבלינצ'ס ומעוגות הגבינה הטובות

קובי

קוביd1

New member
לאחר ניתוח שרוול

שמח לשמוע שאת כבר אחרי ואת יוצאת לדרך הארוכה של פרויקט הירידה במשקל
אני בטוח שתתחילי לראות תוצאות תשכחי מהאי נחמדות של ד"ר שוורץ.
אני לעצמי מעדיף רופא מקצועי ולא נחמד ולא מאמי ,מאשר מנתח חמוד לא מקצועי.
מילת המפתח ס.ב.ל.נ.ו.ת שיהיה לך את זה תגיעי לזמן שתאכלי בכמויות קטנות בלי להיות רעבה ובלי כאב
ניתוח שרוול לא ניתוח קל קחי את זה בחשבון .
בהצלחה !!

קובי

א ו ר 34

New member
תודה אבל...

זה הולך להיות חג השבועות הכי קשה שהיה לי בחיים.
מחר שבוע מיום הניתוח ועדיין מותר לי לאכול רק נוזלי.
אני רוצה לאכול פשטידות, פסטה, גבינות, בלינצ'ס, סלטים, עוגות גבינה... ולעומת זאת כנראה אוכל רק... עוד אשל/גיל/יוגורט

חג שמח!

אופירA

New member
מנהל
ולמה לא מרק מסונן? מיץ טבעי מסונן?

פרילי נוזלי מסונן? ריוויון?

תעשי לך ארוחת חג לתפארת:
מרק פירות מסונן (מפירות מבושלים), משקאות חלב ויוגורט (רוויון, מוקה, שוקו, פרילי לשתייה מסונן), קרטיב, ג'לי, מרקים מסוננים בטעמים שונים (לא מפלסטיק של אבקת מרק קנויה, אלא מרקים אמיתיים מעובים במעט קמח או קורנפלור - מרק תירס, פטריות, עוף ותפו"א וגזר - ולסנן).

תלמדי משהו בחיים - כשיש לימון, עושים ממנו לימונדה.
בפרט שאלו הצרות שלך... טפו טפו טפו, שלא יהיה אף פעם יותר גרוע.
אמנם זה לא קל לראות את כולם אוכלים בחג, ולא לאכול כלום. אבל זה חד פעמי, ולא כואב. ולשם מטרה טובה מאוד.

מילקי110

New member
מבינה אותך

במרץ שנה שעברה עברתי את הניתוח , שבועיים לפני הרי צריך את דיאטת החלבונים , זה היה בחג פורים עם כל המשלוחי מנות

והיה אסור לי כלום , הניתוח כאמור היה במרץ ואחרי זה היה פסח וגם היה אסור לי כלום , לא מצה , לא קמח מצות כלום , רק מרק צח ואולי קצת ירקות מעוכים והרגשתי כמוך ממש מסכנה

ואמרתי איזה באסה ... וכו' ... אבל זה משתלם בסוף האמיני לי , בהתחלה זה אכן לא קל אבל אחרי שיורדים במשקל ופתאום רואים איך איכות החיים משתפרת : כמו לעלות במדרגות מבלי להתנשף , שלא לדבר על הצורה החיצונית

קונים בגדים בחנויות רגילות כך שזה משתלם . ( ירדתי 45 קילו בפסח השנה כבר יכלתי לאכול קצת מאכלי חג , כך שאל תדאגי ... עם הנקז : למזלי היה לי מנתח שאצלו זה לא כאב , אני זוכרת איך חששתי מאד כאשר הוא בא להוציא כי אמרתי

לו ששמעתי שזה נורא כואב והוא בצ'יק הוציא את זה וזהו ... )

חג שמח לך , ותרגישי טוב

אופירA

New member
מנהל
גם אני מצטרפת ל"נזיפה"...

אני מסכימה עם הרופא שצריך לקרוא חומר באינטרנט על הניתוח.
ולא משנה אם יש לו זמן במסגרת הפרטית להסביר, ואילו במסגרת הציבורית אין לו זמן להסביר.
אמנם לא נחמד לך שהוא לא מסביר, אבל זה לא הופך אותו ללא נחמד, כי יש לו מגבלות של המסגרת הציבורית, והוא לא יכול להקדיש אותו הזמן כמו במסגרת הפרטית.
את מבינה שהמסגרת הציבורית של ביטוח הבריאות הממשלתית זה לא פצצה של שירות, נכון? אז לא בהכרח שהד"ר לא נחמד...
ובכל מקרה - מנותח חייב להעצים מידע על הניתוח, והמידע מופיע באינטרנט.

אני מבינה מאוד את הפחד שאת מתארת, שפחדת לקרוא כדי לא להיכנס לפחדים. אבל ד"ר שוורץ אינו הגורם הרפואי שצריך לעזור לך בפחדים שלך, וברור שהוא לא יהיה נחמד אם תצפי ממנו לתמיכה רגשית, כאשר הוא מציע לך אך ורק ניתוח, ולא תמיכה רגשית.
כלומר זה בסדר גמור שאת מפחדת ואפילו נמנעת מלקרוא, וסביר שאת צריכה עזרה, אבל המנתח אינו הכתובת לכך. אולי היה נכון לכתוב בפורום רפואי שעונה בו מנתח אחר, ולשאול על מהלך הניתוח. מנתח שעונה בפורום יש לו הזמן והסבלנות להסביר כל מה שמבקשים ממנו. כמובן בקיצור נמרץ ולא בהכרח מה שאת רוצה לקבל ממנו.

אני מצטערת שהנקזים הכאיבו לך כל כך. יש עוד אנשים שדיווחו שפעולה זו הכאיבה להם מאוד. את לא לבד, הגם שזה לא מנחם. בכל אופן, זה מאחורייך, ברוך ה'
.
לגבי התזונה - תתייעצי עם המרכז הבריאטרי/התזונאית שמלווה מטעם בית החולים. מאוד חשוב לקבל כל מידע. בנוסף, יש פורום המשורוולים של ליבי (אדומה כאן בפורום), שיכול לתת לך כל עזרה בנוגע לתזונה, מניסיון עשיר של מנותחים ותיקים.

זמן וסבלנות, ותשכחי שהסבל הזה היה בכלל. הכל יהיה מאחורייך תוך כמה שבועות.
המון בהצלחה וכוח
!

א ו ר 34

New member
היי אופירה

אולי לא הבנת אותי, לא פניתי לד"ר שוורץ בשביל לקבל תמיכה רגשית ולא בשביל שיעזור לי בפחדים.
ציפיתי ממנו כרופא שיסביר לי מה שאני רוצה בנוגע לניתוח. בתור מי שנמצאת בתחום הרפואי כבר 20 שנה ובנוסף בת לרופאה, אני מצפה מרופא שיענה על שאלותיי גם אם אין לו זמן וגם אם זה במסגרת הרפואה הציבורית. חבל שזאת נחשבת לבקשה מוגזמת...
ומה אם הייתי אישה מבוגרת שלא יודעת לחפש מידע באינטרנט? ומה אם אני קשת הבנה ולא מבינה את החומר הכתוב בשפה הרפואית?
בכל אופן כתבתי את זה כהערה ובטח שזה לא הקריטריון לבחור מנתח. עובדה שנשארתי אצלו.

אופירA

New member
מנהל
לאשה מבוגרת שלא נגישה לאינטרנט

הוא כנראה היה מסביר קצת יותר.

אם היית מציינת בדרך אגב שאת בת של רופאה, הוא בוודאי היה מסביר יותר...
.

תראי, לא הייתי שם. זה תלוי מה השאלות שנשאלות. אם יש להן תשובות מסודרות במאמרים קלים לקריאה באינטרנט (ממש לא בשפה רפואית, ועם ציורים), אני מבינה את הרופא, מה עוד שיכול להיות הרבה דברים במערכת הציבורית שעצבנו אותו או קיצרו מאוד את זמנו. אולי יש איזה מאבק במערכת שגוזל את זמנו וסבלנותו.
אם את קוראת, ולא מבינה משהו - אני מניחה שהוא יוותר ויסביר לך מה שלא הבנת.
וחוץ מזה, אפשר להתעקש שוב על קבלת תשובה (ולהתעלם מהנזיפה, כאילו לא היתה). אז בשביל לחסוך זמן התעקשות הוא יסביר וגמרנו.

אל תעשי מזה כל כך עניין, ומהרופא לא נחמד. רופאים עושים דברים הרבה הרבה יותר חמורים, ואינם מסולקים מהמערכת, כי אי אפשר לסלק, אנחנו נישאר בלי רופאים, ואי אפשר לצפות שכל הרופאים יהיו מושלמים ברמה האנושית. לא כל רופא הוא דיפלומט או אומן יחסי אנוש.

למשל, אני מכירה רופאים מדהימים ביחסי האנוש שלהם, אדיבים, סבלניים, משכנעים להפליא, מלאי קסם ושרמנטיות וחיוכים - אבל שקרנים/טועים/מדומיינים גדולים. אז מה עדיף?
.

א ו ר 34

New member
שאלה למנותחי השרוול

כמה זמן לאחר הניתוח הפסיק לכאוב לכם בקיבה בזמן האוכל?

כאבים בזמן האוכל

כמה זמן אחרי ניתוח?
הכאבים מופיעים ללא קשר למהירות האכילה או לכמות?
יש הקאות?

א ו ר 34

New member
כאבים

אני שבוע וחצי אחרי הניתוח.
סובלת מכאבים חזקים מאוד בקיבה כשהאוכל במצב סמיך (נוזלי לא כואב).
אולי זה מוקדם מדי לעבור לסמיך?
בנוסף אני משלשלת את הקצת שאני אוכלת ולפעמים גם מקיאה מיצי קיבה (וזה ממש לא מעודף אוכל).
בכל מקרה מחר אני מתכוונת להתקשר לרופא.

כדאי להתייעץ עם רופא ותזונאי/ת

התזונאים לפעמים ערניים יותר לקשיים המיוחדים שלנו.

על פי מלב"י, בשבוע וחצי שאחרי אנחנו משלבים בהדרגה מעדני חלב וגבינות רכות. אם לאכול לאט יותר לא מפחית את הכאב והקאות מגיעות ללא קשר לאכילה, זה כבר מעבר ליכולתנו בפורום לייעץ. תעדכני מה הרופא אמר כדי שנלמד מהנסיון

א ו ר 34

New member
תודה

בינתיים אני ממשיכה להקיא ולשלשל ואני אוכלת ממש מעט, כך שקשה לי להאמין שזה בגלל עומס יתר על הקיבה.
הרופא בבי"ח שדיברתי איתו בטלפון אמר שאולי זה קלקול קיבה. לא נראה לי

אני אחכה עוד יום ואראה. אם זה ימשך אני אלך למיון.

אופירA

New member
מנהל
לא נראה לי בכלל. דיברת עם המנתח?

וזה מה שהוא אמר לך?
תקרצצי לו. תתקשרי אליו יום יום ותדווחי מה את מרגישה. תגידי שאת רוצה שהוא יבדוק אותך.
מאוד לא ממליצה ללכת למיון, לבדיקה אצל סתם רופא שלא מבין כלום בבריאטריה.
רק אצל המנתח שלך. שבוע וחצי אחרי ניתוח הוא אחראי לחלוטין על מצבך והוא חייב לבדוק אותך.

א ו ר 34

New member
המנתח לא עונה

אני כרגע 8 ימים לאחר הניתוח.
כשאני מנסה לאכול אוכל סמיך (כמו פירה) יש לי כאבי תופת!!! ואז אני מקיאה.
ככה זה אמור להיות? נראה כאילו הקיבה שלי דוחה את האוכל.
אני באמת אשמח לדעת אם ככה זה גם אצל אחרים.

למעלה