שאלה למניקות:

שאלה למניקות:

האם אתן ממשיכות לקחת ויטמינים בתקופת ההנקה? ואם כן - איזה ויטמינים? פרהנטאל או רק ברזל? אני מתלבטת איך להמשיך עם העסק הזה (נגמר לי הפרהנטל ויש לי ג'נטל איירון, ברזל אני אמשיך לקחת בכל מקרה בגלל המוגלובין נמוך, השאלה אם להמשיך רק עם ברזל או עדיף את כל הקומפלקס)

איצית

New member
אני מתחילה כבר לחפף

אבל בעיקרון אני ממשיכה לקחת גם ברזל (תמיד היה לי המוגלובין נמוך) וגם פרנטל. אבל בעיקר בגלל שאני צמחונית ולא מקפידה לאכול נכון. לכן אני חוששת ממחסור בB12 וכד' ובסידן.

איצית

New member
אחותי, אם גם את כמוני אוכלת ג'אנק

ולא מקפידה לאכול שילוב של דגנים וקטניות, ובכלל לא מקפידה לאכול נכון, אז כדאי שתמשיכי לקחת תוספות ויטמינים. ואם כבר בנושא הזה
יוגורט ביו או יופלייט/גראנד פרי בתוך זה כמה שקדים (בלי מלח וגם לא צריך שיהיו קלויים). לערבב היטב ולאכול לאט עם כפית. הרבה סידן, חיידקים ידידותיים ועוד דברים טובים שהגוף זקוק לו. זה גם טעים ולא דורש הכנה מרובה. אידאלי כשיש לך בדיוק 5 דקות לאכול בשקט...

כמיסה

New member
וגם אני צימחונית ומניקה וממש

מקפידה לקחת פרנטל כל יום. אני לוקחת עם הגלולה וככה אני לא שוכחת
האמת הבנתי שזה מומלץ מאוד והכדור לא גורם לי לתופעות לוואי אז למה לא...

twiti

New member
גם אני על דעת עצמי ממשיכה לקחת

פרנטאל. אני לא צמחונית וגם לא אוכלת המון ג'אנק (מילקי זה לא ג'אנק, נכון?
). אני לוקחת כדור אחד בבוקר וזהו.

עמית@

New member
אני לוקחת ברזל די באדיקות-

בהריון הייתי מאוד חלשה והתעלפתי להנאתי פה ושם- אני לא לוקחת סיכונים עם ילדה על הידיים- מה גם שההנקה מדלדלת למדי- כך שאני מקפידה להמשיך עם הברזל.

swann

New member
בהתחלה המשכתי לקחת את המולטי

ויטמין אבל די מהר התעצלתי והפסקתי. אבל אכלתי טוב (אפילו טוב מאוד !). אם את אוכלת טוב, אז תמשיכי רק עם הברזל... נראה לי שזה גם מה שהאחרות אמרו לך...

ornit_band

New member
בשישה שבועות הראשונים לקחתי

אח"כ (בעצת הגניקולוג) - לא לוקחת שום דבר.

T noki

New member
לא לוקחת כלום

לקחתי כמומלץ ברזל עד 6 שבועות מהלידה ומאז - שום דבר. אני אוכלת יחסית בריא - פירות, ירקות. משתדלת לא לאכול יותר מדי ג'אנק. ההמוגלובין שלי גבוה מטבעו כך שאין צורך בברזל.

ronnieyuval

New member
אני לקחתי כל תקופת ההנקה

מולטיויטמין - צנטרום פרפורמנס, המועשר בקומפלקס B ובעוד כל מיני דברים נוספים שאין בצנטרום הרגיל. בעקרון הרופאה שלי אמרה שאני יכולה להמשיך עם הויטמין של ההריון, רק שהייתי צריכה את כל ה-B למיניהם שלא היו בו מספיק. בנוסף מאוד מאוד מאוד חשוב לקחת גם תוסף סידן, אם את לא אוכלת הרבה חלב ומוצריו. הרבה = יותר משלוש מנות ליום (מנה זה כוס חלב, גביע יוגורט, גבינה, וכד'.) לפחות!!! מכיוון שאני לא אוכלת מספיק, אני לוקחת באופן קבוע סידן.

הפסקתי לקחת לפני ה- 6 שבועות

מעצלנות, יש לי עדיין פרמנטל אולי אני אתחיל עוד פעם לקחת כי אני לא אוכלת טוב

למעלה