שאלה למעיין ולפונג.

שאלה למעיין ולפונג.

הפעם השאלה שלי היא ברמה העקרונית-במידה ואישה מקבלת מחזור באופן סדיר,כלומר בכל חודש וטווח הימים בין מחזור למחזור הוא פחות או יותר זהה,יכולה להניח שהיא אכן מבייצת ולהיפך,האם מחזור לא סדיר וכזה שאפילו מדלג על חודש או יותר יכול להעיד על בעיה בביוץ ? מקווה שזה מובן.

מעיןבר

New member
אין ערובות לכלום

מחזור סדיר אינו בהכרח מעיד על תקינות ולעומתו מחזור לא סדיר לא מעיד על בעיות. זה רק מעלה את הסבירות לכל אחד מהמצבים. עניין של ביוץ אפשר לזהות בעזרת "חום השחר" או ערכות (אני יודעת שגם בתקופה הכי לא סדירה שלי עם הפסקת הגלולות היו לי ביוצים, אמנם מאוד מאוחר ועם שלב לוטאלי קצר - אבל ביוץ זוהה בוודאות). לעומת זאת במחזור סדיר, למרות שסביר להניח שהכל בסדר, אף פעם אי אפשר לדעת (מחזור הסדיר ביותר שהיה לי בחיי היה בתקופת הגלולות ואז בוודאות לא היה ביוץ
). צריך גם לזכור - לא כל בעיות הפוריות משמען הפרעות הורמונליות או בעיות ביוץ. יש בעיות הנובעות מסתימות של השחלות, הדבקויות, מבנה רחם לקוי או לחלופין בעיות זרע - מגוון הבעיות הוא רחב. לידיעתך הסטטיסטיקה של בעיות פוריות היא כזו: 40% - בעיות באישה. 40%- בעיות בגבר. 20% - אי פיריון לא מוסבר.

m i c h a l y

New member
שעועית יקרה,

כיוון שהמחזור שלי רחוק מלהיות סדיר זו בדיוק השאלה ששאלתי את הרופא שלי. הוא ענה תשובה מאוד דומה לזו של מעיין (קצת פחות מפורטת...) אבל בכל אופן, אי אפשר להסיק בוודאות דבר על תהליכי הפוריות ללא בדיקות המיועדות לכך. רמזים כמו מחזור סדיר\לא סדיר או תופעות אחרות לא מעידות על כלום... (פרט לאי הופעת מחזור כלל מגיל צעיר, או מקרים קיצוניים אחרים)

למעלה