שאלה למעיין

שאלה למעיין

איזה תרופות אמרת שאפשר לקחת על מנת להגביר את הביוץ או משהוא כזה נתת לי פעם שם ואני ממש לא זוכרת

m i c h a l y

New member
ליאת,

אני ממש לא בקיאה בתחום, אבל איתי הרופא מדבר כרגע על כדורים בשם איקקלומין. ע"פ מה שהבנתי אלה כדורים המעודדים את הזקיקים.... כמו שאמרתי אני לא מבינה גדולה, אבל זה מה שידוע לי. דרך אגב, בפורום פוריות ראיתי שרשור בנוגע לשם הרפואי של הכדורים.

האם צריך מרשם רופא לזה

ועוד דבר קטן מה השם באנגלית של התרופה הזו איקקלומין. = clomid ????? או זה clomiphene ???.

המממ... לא יודעת לגבי השם באנגלית

בכל מדינה שמות התרופות הם שונים. ולשאלה הראשונה - כן, צריך מרשם רופא לזה
כתבתי כאן באחד השרשורים, שזה נראה כמו כדור קטן ובלתי מזיק, אבל בהחלט יש לו תופעות לוואי וחשוב להיות במעקב כדי לראות את תגובת הגוף אליו.

מדובר באיקקלומין

במצב טבעי, בכל מחזור זקיק אחד גדל, מתפתח ומבייץ. על כל התהליך המופלא הזה ממונה בלוטה אחת נחמדה במוח, הידועה בכינויה היפופיזה. מה שהאיקקלומין עושה, הוא מגרה את ההיפופיזה להפריש יותר הורמונים, כך שיותר מזקיק אחד גדל ומתפתח, ואז יש סיכוי שגם יותר מזקיק אחד יבייץ
מגביר את הסיכוי להריון.

יפעת99

New member
לגבי התרופה

אמא אחת מהגן סיפרה לי שרופא הנשים שלה טעה ונתן לה את התרופה זו במקום אחרת לבסדר את המחזור ומרוב שזה חיזק לה נולדו לה תאומים היא אמרה שזו תרופה שבדרך כלל יוצאים מימנה תאומים ושלישיות כדאי להזהר... יפעת

מעיןבר

New member
לא זוכרת שדיברתי אי פעם

על תרופות "להגברת ביוץ" - האיקקלומין (או החומר הפעיל כלומיפן ציטראט ובארה"ב clomid) הינה תרופה להשריית ביוץ והיא לרוב השלב הראשון בטיפולי הפוריות למינהם. אבל לא הייתי ממליצה ללכת לאיזשהו טיפול ללא בדיקה ראשונית של פרופיל הורמונלי ומעקב על מחזור טבעי (זקיקים + הורמונים).

אז אולי אני טועה אולי זה היה

כדורים של הורמונים כמו שאמרת לי לשתות מיץ אשכוליות טרי נתת לי גם שם של איזה כדור או משהוא כזה

מעיןבר

New member
אולי את מתכוונת

לכדורי B complex? - זהו כדור של ויטמינים מקבוצת B כדי למלא מחסורים שנוצרו בגוף בזמן השימוש בגלולה. יש לקנות של סולגר בצורת קואנזימים...

Michal7

New member
הממ, מה הקטע של מיץ אשכוליות טרי?

זה אמור לסייע לפוריות או משהו? (אם כן אני תכף הולכת לקנות ארגזים!)
זה מזכיר לי, יש מישהי שיודעת על דרכים טבעיות לסיוע לפוריות? מיכל, פניקס, אריזונה

פּוֹנְג

New member
אשכוליות

יכולות לעזור בעניין ההפרשות, כאשר יש יובש או הפרשות מועטות המשפיעות על נוזל צוואר הרחם (בין השאר לצורך זיהוי השלב בחודש בו את נמצאת ולעזרה בתנועתיות של הזרע אל עבר הביצית המחכה או בשמירה על הזרע המחכה לביצית [מקווה שלא עשיתי מיש מש]) כוס מיץ אשכוליות ליום מתום הווסת ועד ליום עליית החום. למיץ אשכוליות תכונות רבות והוא עוזר לשפר את ההפרשות. תראי את "השיחה" הזו לפי הוראות המומחית (מעין
) כוס מיץ אחת יכולה להספיק.

Michal7

New member
תודה חמודה!

אני כבר הולכת לקנות ארגז!
יום נפלא, מיכל פניקס, אריזונה

גל 123

New member
לא ממליצה על איקקלומין ללא בדיקות

איקקלומין פעילותו היא הגברת ביוץ,ואחת ההשלכות משימוש בו הוא הריון מרובה עוברים,מניסיוני,יש לבצע מעקב זקיקים כדי לבדוק שאכן אין ביוץ. ורק אז לתת את הכדורים במינון לפי הצורך,הריון מרובה עוברים יכול להיות דבר נפלא,אך הוא טומן בתוכו מכשולים רבים עד הלידה המיוחלת.

מעיין בכל זאת אני עקשנית

ואנ ייודעת שנתת לי שם של ויטמינים או משהוא כזה שמתחיל באות פ פרנטל או משהוא כזה תנסי להזכר במה שאת לקחת

מעיןבר

New member
העקשנות משתלמת... ../images/Emo8.gif

פרנטל או prenatal - מולטיויטמין לנשים בהריון או לאחר לידה. אני אישית לוקחת את הכדור של סולגאר אבל יש גם סוגים אחרים, ההבדל הוא במינונים. הייתרון בסולגאר - המינומים לא היסטריים - אני לוקחת אחד ביום <למרות ההמלצה לשניים-שלושה כי אני לקוחת בחשבון שאני גם אוכלת...
>.

למעלה