שאלה למעין

1975m

New member
שאלה למעין

באחת ההודעות שלך כתבת שידעת שיש לך "שלב לוטלי קצר". רציתי לשאול אותך מה זה, והאם מיץ האשכוליות עזר לבעיה הזו, או להפרשות ש"שומרות" על הזרע בחיים? תודה רבה

Michal7

New member
מקפיצה

כי גם אני מ-א-ו-ד רוצה לדעת! (אגב, בכל מקרה, מעין, תודה על הטיפ של המיץ אשכוליות. התחלתי הבוקר וכבר רואים שיפור באיכות ההפרשה, אם כי, כמובן, זה מעיניי הסובייקטיביות). וסליחה על התיאור הגרפי... יום נעים ושקט, מיכל פניקס, אריזונה

פּוֹנְג

New member
אני חושבת שקצת עירבבת בין השניים../images/Emo13.gif

שלב לוטאלי הוא התקופה שבין הביוץ לבין הוסת. בדרך כלל זה אמור להיות בסביבות 14 יום אך גם יכול לנוע יום או יומים קדימה ואחורה. בשלב לוטאלי קצר יכולה להיווצר בעייה של השתרשות ההריון. אשכוליות לעומת זאת משפיעות על ההפרשות ההפרשות הללו יכולות להיות מועילות לתנועתיות הזרע (בגוף האישה, ללא קשר לתנועתיות של איכות הזרע) לשמירה על הזרע כל עוד הוא יכול לחיות ולך לזיהוי השלבים השונים של המחזור החודשי (מחזור מהמילה cycle ולא וסת. אני מקווה שקצת עזרתי לך. אני בטוחה שתבוא מעיין ותוסיף (או תתקן
)

מעיןבר

New member
מקווה שהפעם זה לא יימחק...

שלב לוּטֶאָלי - השלב שבין הביוץ להופעת דימום הווסת, בד"כ השלב במחזור החודשי שאורכו ידוע ונע בין 12-16 ימים, אורכו הממוצע משתנה מאישה לאישה. שלב לוטאלי קצר מדי (10 ימים ופחות) עלול לגרום לבעיה בהשתרשות ההריון אך לרוב זו בעיה הניתנת לפתרון באמצעות תרופות או תמיכה הורמונלית. לעניין מיץ האשכוליות - יש בו חומרים שפועלים יחד עם אסטרוגן ובכך מביאים לשיפור בכמות איכות הפרשות צוואר הרחם. ההמלצה האישית שלי - מיץ סחוטרי כלשהו (מאלה שמוכרים בקירור) - כוס אחת ביום בין תחילת הווסת לביוץ.

m i c h a l y

New member
מעיין בוקר טוב../images/Emo13.gif

חיפשתי במקררים ואין בנמצא מיץ כזה כאן.... של איזה חברה? האם הפתרון היחידי המתאים הוא סחיטת אשכולית? (שזה בוודאי טעים ובריא יותר אך פחות נוח לשימוש יומיומי. בנוסף, האם צריך לשתות בבוקר, או שאין לכך חשיבות? אמנם הפניתי את השאלה למעיין אך כמובן שאשמח לשמוע מכל אחת שיודעת.... תודה.

פּוֹנְג

New member
קריאה שנייה למיכל ../images/Emo124.gif

רציתי להשב את תשומת ליבך להודעה שלי. אז עכשיו חזרתי עם שקית אשכוליות ישר מהשוק וסחטתי לי אשכולית אחת ומה אני אומר לך - אין מה להשוות. אפילו טעים (ואני לא אוהבת אשכוליות) אני חושבת שאני לא אתעצל כל בוקר לעשות לעצמי כוס מיץ. החיסרון היחיד שזה תופס מלא מקום במטבח
מומלץ.

m i c h a l y

New member
פונגי../images/Emo140.gif

תודה לך, באמת לא שמתי לב..... בכל אופן, אני בטוחה שזה הרבה יותר טעים (ואני אוהבת אשכוליות...) איזה שוק פתוח עכשיו??? בכל אופן, נראה לי שזו לא תהיה שיגרה אצלי. אני אתלהב ליום יומיים שבוע - וזהו.... בכל אופן, את מקפידה לשתות בבוקר או שאני מבלבלת את היוצרות? תרשי לתת לך
כי את מתוקה! מיכל.

m i c h a l y

New member
כמה "בכל אופן"?

איזה קרציה! בכל אופן, שכחתי לשאול האם מיומנות השרשור שלי השתפרה, או שאני משרשרת בלי קשר וסתם מקלקלת.... (שימי לב שאני לפעמים משרשרת לא בדיוק באותו נושא)....

פּוֹנְג

New member
../images/Emo6.gif

את משרשרת יופי
ניתן בסוף את פרס השרשר
אני שותה כל בוקר, אבל עד עכשיו זה היה מהקופסא, נראה אם מחר בבוקר אני אשתה סחוט מעשה ידי... השוק שפתוח בשבת הוא השוק בטירה.

מעיןבר

New member
אני אהבתי את המיץ של פרימור

יש גם של אשכוליות אדומות (למי שמעדיפה). הבעיה - באמת קשה לפעמים להשיג אותו... אולי אפשר לסחוט בבית קנקן מיץ ולשים במקרר בקירור כך שיספיק ליומיים? לי יצא לשתות את המיץ בעיקר בקייץ כך שסחיטה לבד לא ממש היתה אופציה... אני גם יודעת שלפריגת יש עכשיו סדרה של מיצים בקירור, אבל לא יודעת אם יש אשכוליות, ויש חברה (אני חושבת "סיידר הגליל") שמפיצה בקיוסקים מיץ שממש נקרא "סחוטרי" ויש להם גם יופי של מיץ אשכוליות (בקבוקי 1/2 ליטר).

למעלה