שאלה למפרשות

שאלה למפרשות

קודם כל ערב טוב לכולכם השאלה:כאשר אני שואלת לפרוש קלף מתוך הפתיחה ומגדירה לכם את מיקום הקלף לגבי הפתיחה ,אתם אומרות שאתם צריכות לדעת את הקלפים שמסביב על מנת לתת פרוש,תוכלו לתת לי דוגמה לחשיבות הקלפים מסביב לפרוש הקלף

blackcat2

New member
הי../images/Emo39.gif

בתקווה כי הבנתי אותך אתן לך דוגמא שלא מן הקלפים. מדובר בדוגמא שנותנים בשיעורי קולנוע וטלויזיה והיא מתאימה לטעמי לכאן. את רואה תמונה של ילד בוכה אולם אין את יודעת מדוע. תצרפי לתמונת הילד תמונה של כינור . תצרפי לתמונת הילד תמונה של גבר מבוגר הנראה שב מנסיעה ארוכה. תצרפי לתמונת הילד שולחן עמוס כל טוב. כל תצריף כזה יבנה במחשבתך סיפור שונה לחלוטין מהן תסיקי מסקנות שונות לחלוטין לגבי הילד והסיבות לדמעותיו. כך גם הפריסה. ללא מבט מלא על כלל קלפי הפריסה קשה מאד לבנות תמונה מלאה ושלמה וממנה לבנות משמעות אחידה וברורה. מקווה שעניתי על שאלתך. אם זו לא היתה כוונתך אשמח אם תאירי את תשומת ליבי. בי

כתומית

New member
איזה יופי של דימוי!

אפשר להשתמש בו בעת הצורך?

צ ל י ל 8

New member
וואלה, חתולה שחורה ../images/Emo54.gif

שיחקת אותה. באמת דימוי יפה. קבלי

blackcat2

New member
תודה בנות ו....../images/Emo23.gif

ודאי שאת יכולה להשתמש בדימוי הזה, כתומית, בדיוק כפי שאני עשיתי בו שימוש. זה דימוי שבכלל שייך לבימאי רוסי _שברח לי שמו. אני צריכה לפשפש בזיכרון)שדיבר על מהות העריכה והשפה הקולנועית כך שזה למעשה של כ-ו-ל-ם. סופשבוע נפלא.

למעלה