שאלה למקודדים שבינינו

שאלה למקודדים שבינינו ../images/Emo22.gif

אז ככה - מעולם לא טענתי שאנימתכנתת טובה. אני אפילו לא קוראת לעצמי מתכנתת. אני זקוקה ליכולות תכנות על מנת לממש את הרעיונות שיש לי. אני משתמשת בעיקר בכלים חיצוניים ואני כותבת בפית'ון סקריפטים שמנתחים אינפורמציה או מכינים אותה. אני די בסדר ומתעקשת לעשות הכל בעצמי. לארונה, עם הצטרפותו של מומו היפה כמנחה שני שלי, הדרישות ממני כמתכנתת עלו. אני צריכה לדחוף הרבה יותר עבודה בפחות זמן ולעשות דברים ב-10 דרגות מעל דרגת הקושי שאני רגילה אליה. עד כאן הכל בסדר ואני באמת מסתדרת. העניין הוא שאני מוצאת את עצמי עושה טעויות טריוויאליות. כנראה כתוצאה מבעיית ריכוז. כל מיני דברים קטנים שאני מגלה אח"כ בעצמי אבל שמצריכים הרצה מחדש של איזה ניסוי (יכול לקחת גם מספר שעות). זה די מתסכל אותי. מדובר במבנה מאד כבד של קבצים וסקריפטים שרצים עליו עם המוני פרמטרים. לפני כחודשיים החלטתי לשכתב את כל הקוד כדי לעבוד יותר יעיל ומסודר ואכן זה עבד. אבל עדיין יש פאלטות. המנחים שלי אומרים לי שזה קורה לכולם כל הזמן, אבל אני לא ממש מאמינה. האם גם אתם נתקלים בבעיות כאלו? אני כבר כל כך בפרנויה מזה שאני כל הזמן חושבת שדחפתי באג בלי כוונה לכל ניסוי שאני מבצעת.

אני לא כותב בפיתון,

אלא פה ושם בפרל וגם זה ברמה מאד פרימיטיבית. בנוסף אני כותב בעיקר בשפה אחרת(לא בדיוק שפת תכנות אלא "חבילת תוכנה" שמשתמשת בעיקר בסקריפטינג כזה או אחר) בשביל העבודה שלי ואני לא יודע אם זה באמת קורה לכו-לם, אבל לפחות לי, ברור שפה ושם קורות טעויות "מפגרות" כמו אלה שאת מתארת. לעתים ברמה של כמה דקות עד שאני מבין את הפתרון,לעתים שעות ולעתים יותר רחוקות כמה ימים. וזאת למרות שהעבודה שלי איננה "תכנותית" במהותה, אלא יותר שאיבת מידע משימוש בכלי תוכנה קיימים...אז אני מניח שאדם שביי דפינישן הוא יותר מתכנת - אכן אצלו דברים כאלו יקחו אפילו יותר זמן כי זה הנושא שלו. אצלי זה רק כלי - שיעבוד יעיל או לא, שיהיה קריא או לא - כל זה לא משנה,העיקר שזה יעשה את העבודה ואני אדע איך לפענח את המידע שזה נותן לי. לא יודע עד כמה זה עזר אבל בשורה תחתונה, אני טוען שהמנחים שלך צודקים.

tulkin

New member
קורה לכולם!!!!!!

גם באקדמיה. גם בתעשיה. זה חלק מהמקצוע. אני בדיוק התחלתי לכתוב כל מיני סקריפטים בפרל שעושים כל מיני דברים עם הנתונים שלי - ואיזה באסה זה לגלות שמה שנראה כל כך טוב בפלט של התוכנית נוצר כתוצאה משגיאה בתכנות. אגב - בתעשייה יש לזה המון פתרונות הן טכניים (מערכת ניהול גרסאות שמתממשקת עם סביבת הפיתוח והטסטינג, ובניית מערכי טסטים מתאימים), ועד פתרונות מתודולוגיים (TDD,XP ודומיהם) בהקשר האקדמי הייתי אומר: תראי את הקוד שלך למישהו. code review הוא הפתרון הטוב ביותר לבעיות איכות של סקריפטים.

Imperia

New member
לכולם לכולם לכולם

מתסכל מתסכל מתסכל מבאס מבאס מבאס מזדהה עם ההרגשה של "אני אשמה, אני עושה שטויות, אני לא עובדת מספיק מסודר, בטח יש מתכנתנים שזה לא קורה להם" - אבל האמת שזה קורה לכולם, וזה בסדר

תודה למעודדים ולמעודדות

יותר מזה שזה מבזבז לי זמן יקר, אני פשוט מתפדחת להגיד אח"כ שיש תוצאות חדשות כי גיליתי טעות קטנה בקודמות. כל פעם שאני אומרת את זה למנחה שלי, הוא מתחיל לומר שאני לא צריכה לבקש סליחה או להתנצל, שזה בסדר גמור וככה זה. אבל האמת היא, שזה מבזבז גם את הזמן שלו (שבינינו, הוא יותר יקר משלי) כי אנחנו מסתכלים יחד על תוצאות שיכולות להתגלות כלא הכי רלוונטיות. אנחנו נפגשים בין פעם לפעמיים בשבוע כך שהאינטראקציה בינינו מאד אינטנסיבית. כמעט כל טעות שלי מוצפת לפגישות של שנינו. בקיצור, באסה. אולי צריך לעבוד יותר לאט.

מנסיון(מועט משלך ככל הנראה, ועדיין)-

צריך למצוא את האיזון בין "יאללה יאללה בוא נתקתק את הניסוי(ממוחשב/אמיתי) כי צריך כבר תוצאות ומאד מעניין אותי מה ייצא" לבין "טוב,עכשיו חושבים ועוצרים, גם אם התוצאות יתעכבו". לא תמיד קל למצוא אותו,אבל זו בעצם המהות של כל העבודה(=מחקר) שלנו - עבודה שתהיה כמה שיותר יעילה וזריזה מחד אך מנגד גם איכותית ובעלת משמעות. נכון,לא נתתי לך יותר מדי טיפים מעשיים, אבל אני כן יכול לומר לך שזה בסדר לעתים להאט את הקצב, לפחות איפה שאני נמצא. ברור לי וידוע לי שיש קב' מחקר בהן המנחה ישב על הוריד בכל מחיר, גם אם זה עלול להלחיץ ולגרום לטעויות..למזלי זה לא המצב אצלי וכנראה שגם לא אצלך, אז תנצלי זאת(=נסי למצוא את האיזון). נ.ב. במה את מתעסקת אם מותר לשאול(ברמה הכי כללית, בהנחה ואני לא מבין כלום בנ"ל)?

הוא לא מלחיץ אותי בכלל

אני מספיק טובה בלעשות את זה בעצמי
להיפך, אני חושבת שלא אכפת יהיה לו בכלל אם אני אאט את הקצב. אני עוסקת בבלשנות חישובית, שזה תת תחום של אינטליגנציה מלאכותית. ספציפית, אני עובדת על תוכנה שמנסה לשפר המלצות אוטומטיות לבחירת ספרים לקריאה.

אכן ../images/Emo13.gif

טוב לא קוראים לו מומו אבל הוא בהחלט יפה. וחוץ מזה שהוא יפה, הוא הדבר הכי נהדר שקרה לדוקטורט שלי.

למעלה