כשמדברים על צמר טבעי מדברים על צמר כבשים ? ואם כן, איך ניתן לצבוע אותו ואיך הצמר הופך להיות לרך ונעים יותר ? (פשוט יש לי שק בבית של צמר כבשים, נקי כמובן, מסבתא שלי, מהכריות של פעם).
סביר להניח שהצמר שבידייך הוא צמר המשמש למילוי יותר מאשר לליבוד. הכוונה למילוי של בובות וכד'. בכל מקרה, הצמר עובר סירוק במסרק מיוחד וניתן לצבוע אותו בצבעים מחומרים טבעיים. md55 שלנו אולי תוכל לעזור לך יותר בנושא הצביעה.
יעזור. וכמו שגולדפיש אמרה גם לי ניראה שזה למילוי ולא לליבוד. מה שכםן אים הצמר ארוך ומתולתל אולי ניתן לשטוף ...לסרק ...ולהשתמש בו כשיער לבובות. לגבי צביעה לא פשוט אבל ניתן לעשות. בקרוב מאוד נעשה סדנא לצביעת צמר. בצבעים מהטבע כמובן כמו פקאן אקליפטוס ועוד.
אם לשטוף ולסרק את הצמר, זה יהפוך אותו לשמיש לעבודה ? מרכך יעזור ? (אני ממש חדשה בתחום, עדיין לא עשיתי שום עבודה). עוד שאלה: המקומות שמוכרים צמר טבעי עושים גם משלוחים בכל הארץ ? תודה מראש לכל מי שעונה.
כמו שהרבנית אמרה אין להם אתר. תצטרכי לנסות להסביר כמה שתוכלי את גווני הצמר. לגבי שטיפת הצמר את שוטפת בסבון ...וכןם כן דיברנו כבר על צמר כבשים שניתן טיפה לשטוף עם מרכך ואז כשהוא רטוב את צריכה לסרק אותו. במברשת כמו של כלבים וחתולים.
למילוי כריות השתמשו גם בכותנה וגם טחנו דברים מצמר כך שאני לא יודעת מה יש לך צריך לבדוק מה אורך הסיבים , ולצבועה צמר זה נחמד מענייו ומפתיע לפעמים, (צביעה טיבעית) אך יחד עם זאת מאוד מסובך והתאליך ארוך . (אנחנו ניצבע נקייץ לדעתי) בשלב ראשון גם אני ממליצה להזמין משלומי או מעומר אפשר להזמין כמויות קטנות .כך תלמדי את החומר ותדעי בעצמך מההורישה לך סבתך.בהצלחה