שאלה למר רוזן (71 )

שאלה למר רוזן (71 )

האם בולי הרשות הפלסטינית הם בעלי ערך אספני ? או שהם בכלל גימיק ? האם תושבי הרשות יכלו לרכוש בבתי הדואר בולים כאלו ? ידוע לי כי הבולים עוצבו והודפסו בגרמניה עבור הרשות ! האם רק לצרכי מכירה לציבור האספנים בעיקר ? מדוע בערים פלסטיניות בלתי אפשרי להשיג אותם ? האם קיים קטלוג מסודר בנושא ( עם מחירים ) היכן ניתן להשיג בולים אלו ( 1994-2002 ) וכמה זה עולה ? תודה מראש על המאמץ הדוכס

בולי הרשות...

הם בעלי ערך אספני ואינם גימיק. הם ניתנים לרכישה בבתי הדואר, ואינני יודע היכן היית, אבל אני השגתי אותם דרך ביתי הדואר ברצועה. חפש באינטרנט קצת (ברח לי האתר..) יש קטלוג מסודר.. הבולים ניתנים לרכישה (מכל השנים) אצל אספני הבולים והמוכרים המקצועיים בארץ. הם עולים במחיר סביר, כמו שאר בולי העולם.

רוזן71

New member
הדוכס שלום.

אני לא מתמצא בבולי הרשות. אולם מאחר ופנית אלי אני מרגיש צורך לענות. מאחר ואני רואה שעמוס ענה לך בהרחבה. אין לי אלא לומר שהתקיים בי הפסוק "צדיקים מלאכתם נעשית ע"י אחרים" ..ותודה לעמוס. בברכה, רוזן.

רוזן71

New member
תגובה.

עידו שלום. אני לא טועה. ארה"ב החלה להנפיק שטרות לציבור הרחב החל מ-1861. בצילום שפרסמת מדובר אכן על שטר שנסחר רק בין בנקים ולמעשה מדובר בצ´ק. שים לב לכיתוב בכתב יד! גם התאריך בכתב יד! ואני כמעט בטוח שגב השטר חלק כמו בצ´ק. למעשה הבנקים או רשויות בארה"ב השתמשו ב"שטרות" האלו מ-1812 עד 1861. ואז נכנסו השטרות ככסף עובר לסוחר. ולעצם העניין, לפי דעתי יש בידך פריט מלהיב שלא ידוע לי מה שוויו. אני אנסה לברר והודיע לך בעוד מספר ימים. בברכה, רוזן.

דכדדג

New member
שלום רוזן

התמונה של השטר שראית היא מאתר של שטרות ישנים ולא של צ´קים ,יכול להיות שבזמנו השתמשו בצקים האלה ככסף .בכל מקרה השטר שלי הוא בדיוק אותו שטר כמו שראית בתמונה רק עם מספר סידורי אחר ואתה צודק החלק האחורי שלו חלק. תודה על כל העזרה ואני אשמח אם תוכל לברר לי עוד פרטים בברכה עידו.

למעלה