שאלה למשה לגבי תקופת המסה

שאלה למשה לגבי תקופת המסה

אומרים שבתקופת המסה צריך לאכול לפחות 2 גרם חלבון על כל קילו משקל מהגוף.
עכשיו יש לי כמה שאלות לגבי זה.
1. האם זה אומר שכל המרבה זה משבח? כלומר אם אותו אדם יאכל אפילו 3-4 גרם חלבון על קילו משקל הוא יצבור יותר שריר במסה שהוא העלה? איך בכלל אפשר להכניס לגוף כמויות כאלה של חלבון ולהיכנס למאזן קלורי חיובי מבלי להיות אנדומורף?

2. האם קיימים בעולם שחיפים שאכלו שוקולדים, עוגות, המבורגרים ופחמימות בעל אינדקס גליקמי גבוהה שרוב העלייה שלהם היה במסת השריר ולא באחוז השומן? או שזה מדעי שאדם שיאכל קצת חלבון והמון פחמימות ושומנים יעלה במסת השומן ?
אתר קילוגרם מתבסס על כל שקלוריה זה קלוריה ואדם שלא יפריז במאזן הקלורי החיובי יעלה מסת שריר יחסית נקייה, על סמך מה זה מתבסס?
הרבה מדריכים בחדר כושר צוחקים על הגישה הזאת ואומרים שאדם שלא יאכל חלבון יעלה ברובו שומן...אז מי צודק?

The Pinky P

New member
דבר אחד בטוח -

לא הייתי שואב אינפורמציה לגבי חלבון ממקום שעל הדרך גם מוכר/מפרסם חלבון ( או כל תוסף אחר)

כנראה שלתשובה חד משמעית לא תגיע אבל לפחות תנסה לבדוק במקומות ניטרליים ללא אינטרס.

MidNight Flame

New member
איך זו המסקנה שלך בדיוק?

לא מקבלים המלצות מבעלי אינטרס. אם אני מוכר מאזדה ברור שאני אגיד לך שאתה חייב מאזדה כי זה הכי טוב.

כי ישראלבודי עובדים לפי אינטרס

בסוף כל מאמר שלהם הם משווקים מוצר כלשהו.
זה נקרא שיש להם אינטרס , מצד שני אתה רואה בהחלט תוצאות יפות אצל מתאמנים שלהם, אז השאלה אם ישראלבודי היא אוטוריטה בעינייך?

MidNight Flame

New member
על השאלה הראשונה אני אענה לך

1. ממש לא אומר שכל המרבה הרי זה משובח, עודף הוא עודף ומכאן שהוא מיותר ואפילו לא רצוי. ולא, זה לא יגרום לצבירה של יותר מאסת שריר.

השאלה

מי קבע שצריך 1.8? תזונאי ספורט ממליצים על כמויות של 1.5 ויש אפילו ממליצים על 1.3.

MidNight Flame

New member
זו כבר שאלה הרבה יותר מוצלחת -

מדובר בממוצע, יש מחקרים שהראו 2 ו2.2 ויש כאלה שהראו 1.6 ו1.5 וכו'.
העניין הוא שמצב הגוף לאורך המחקר הוא מה שקבע את התוצאה - אימון לאחר הרעבה ממושכת או לא, אימון משקולות קליל או אימון משקולות עצים וכן הלאה.
מכאן שההמלצה הממוצעת הפכה להיות 1.8-2 גרם לכל ק"ג משקל גוף, זה תלוי בהמון פרמטרים כמו כל שאר התזונה, טיב האימונים, משך האימון, תדירות וכו'.

למעלה