שאלה למשוטטי הטבע לגבי מסלולי פריחה

RONBIKE

New member
שאלה למשוטטי הטבע לגבי מסלולי פריחה

פריחת הנרקיסים החלה ואני מעוניין לחפש מסלול אופניים ברמה קלה עד בינונית עם אופניים או בלי שאפשר להראות לילדים פריחה של כל מיני פרחים. אתמול הייתי בשביל הקיסר לייד מושב מטע והיה מצויין אומנם זה לא שביל לרכיבה לילדים אך ניתן לעשותו בהליכה ולראות פריחה האם יש הצעות לשבילי פריחה נוספים. דרך אגב לא רק פריחה של פרחים אלא אף סוגי צמחים כמו מרווה הררית וכו.

alonaski

New member
עונת החורף היא זמנם של הגיאופיטים

= פרחי הבצל והפקעת... כמו הנרקיס, החלמונית, הסיתוונית, הכרכום וכד'... לפני שבועיים ראיתי כבר הנצה נאה ומבטיחה בכרמל = ליד האוניברסיטה = של סתווניות!!!
בטח אחרי הגשמים עכשיו -יש כבר יותר! כמובן שכרגע מלכת פרחי החורף = החלמונית = פורחת בשיאה באזור יער להב!!! מידע לגבי פריחות אקטואליות ועתידיות - תוכל לקבל אם תכנס לפורום טיולים או "שמירת טבע" פה בתפוז! ***צא לנוף - אך אל תקטוף!!!
וגם אל תדרוס, תדרוך, תרמוס!!!...***

kaitz

New member
מה בקשר לרכיבה ביער להב???

אלונה תודה על המידע לגבי החלמוניות האם תוכלי להוסיף משהו על רכיבה ביער להב? תודה שלמה

IlanShacham

New member
החלמוניות באזור הישוב להבים

רכבנו בשישי ביער להב והיה נחמד מאוד, אבל לא ראינו זכר לחלמוניות.

alonaski

New member
הממ... יער להב:

יער חביב מאוד לרכיבה!!
יש בו שבילים נחמדים, אתרים ארכיאולוגים, הרבה שבילי אש לדאון היל פראי ואתגרי...
ומאוד ממליצה להמשיך מיער להב ליער יתיר הצמוד!
הכי יפה שם - במהלך החורף, לקראת האביב... אז כל הגבעות החשופות מחוץ ליער = ירוקות ויפות! בפסגת היער - נמצא מרכז ג'ו אלון למורשת הבדואים!! סגור בשבת (כמדומני) ויפה ומעניין באמצע השבוע כשהוא פתוח!
ביער להב יש נטיעה נאה של עצים שנזכרים בתנ"ך... כלומר - שילוב של מיני עצים שונים בתוך יער האורנים הקק"לי הרגיל. יש מפות שבילים ברורות ומצויינות של יער יתיר - באיגוד הניווט!

Eyal Hershtik

New member
פריחות ../images/Emo142.gif ואופניים ../images/Emo39.gif....

קח כתבה בנושא פריחות שהתפרסמה היום
. ושים לב כי בין המסלולים המוצעים נמצאים נחל דישון ,יער אודם ,אזור להבים ויער יתיר שבכל אחד מהם אפשר לטייל גם עם אופניים . בהצלחה אייל

למעלה