שאלה למשרד הפנים ולעריית הרצליה

שאלה למשרד הפנים ולעריית הרצליה

מישהו ראה את הכתבה בערוץ 2 לפני כמה שבועות על כך שאסור למדינה ולעיריות לגבות כסף על רחצה בחופים, שכן חוף הים הוא נחלת הכלל ?? הם גם המליצו לכתוב למשרד הפנים, ולשר הפנים, על כך שלמרות החוק בכנסת, ממשיכים לגבות כסף על הרחצה בים בחופים מסויימים. החופים בהרצליה הם בתשלום - העיר היחידה בגוש דן (או בכלל בחופי הים התיכון בישראל) שהחופים שלה הם בתשלום ! פשוט חוצפה שאין כדוגמתה, ותושבי רעננה וכפר סבא ושאר האזור צריכים לסבול ולשלם על החוצפה הזאת. בהרצליה, העיר אולי הכי עשירה במדינה ( בעלת אוכלוסיה ממעמד סוציו- אקונומי מן הגבוהים בארץ) בוודאי תוכל להרשות לעצמה להפסיק עם המנהג המגונה הזה, ו"לשחרר" את החופים לרשות האזרחים !

eopeace

New member
חוף הים

ישנו היום חוק בהליכי חקיקה שקובע שלא יהיה תשלום כלל בחופים. החוק הנוכחי קובע כי מותר תשלום כל עוד יש לפחות חוף אחד בו אין תשלום לאף אחד. תחזוקת חוף הים עולה לעיריית הרצליה כ 12 מיליון ש"ח בשנה (המצילים למשל עובדים שעות ארוכות יותר מבת"א). לעומת ערים אחרות אשר שוכנות לאורך חוף הים, הרצליה לא מקבלת מימון ממשרד הפנים לטיפול בחוף הים, למרות שהוא משרת קרוב לחצי מיליון מתושבי המדינה כל שנה. התשלום שנלקח מתושבי ערים מחוץ להרצליה מכסה כ 2 מיליון ש"ח מתוך סך ההוצאות - עיריית הרצליה מוציאה 10 מיליון ש"ח לטיפול בחוף הים ששייך לכל המדינה. אין שום סיבה שמשרד הפנים ייקח את החוף לתחום אחריותו, יוציא את ההוצאות מכיסו ושכולם ייכנסו בחינם. אבל תושבי הרצליה, שמממנים 10 מיליון ש"ח בשנה מתשלומי הארנונה לטובת חוף הים, לא צריכים לשלם בנוסף עוד בכניסה, בעוד תושבים מחוץ לעיר מקבלים את השירותים על חשבון כיסם של תושבי העיר. בנוגע לרעננה - יש הסדר שתושבי רעננה מקבלים הנחה לחוף הים בתמורה להנחה עבור תושבי הרצליה בפארק רעננה.

תפסיק לבלבל את המוח

הרצליה היא העיר היחידה, יחידה שגובה תשלום, וזאת בניגוד לחוק. גם הפירוש המוטעה שזה מותר אם יש לפחות חוף אחד שאינו בתשלום התברר כשגוי, וגם על זה דיברו בכתבה ( האם יש בכלל חוף בהרצליה ללא תשלום ? אני הייתי אני חושב בכל בחופים ולא נתקלתי...) למה בתל אביב, בת ים, רשל"צ, נתניה, אשקלון וכו' הרחצה פתוחה לכלל התושבים ? זאת אפלייה לשמה, וצריך לתקן את זה ואני קורה פה לכל מי שנוהג לבקר בים, שגר באזור השרון, לפנות לכל הגורמים ולמשרד הפנים, בכדי לבטל את הגזירה המוזרה הזאת - כנראה רק בלחץ הדברים פה ישתנו, כמו כל דבר במדינה הרקובה שלנו....

Jas Per

New member
בהרצליה יש משהו כמו 100,000 תושבים

בהסתמך על הנתון של eopeace שמספר גדול פי 5 (כלומר חצי מליון) איש מבקרים בחופי הרצליה מידי שנה, זה בעצם אומר שאני וכל תושבי הרצליה נשלם פי 5 ממה שאנחנו אמורים, אם הכניסה תהיה בחינם! אני לא חושבת שמישהו אחד פה יסכים שהחלק הזה בארנונה שלו יגדל פי חמש! לא הייתי בכל חופי הארץ, אבל כן ביקרתי בחיפה, בחדרה, באשקלון, באשדוד ובתל-אביב, ואני יכולה לומר לגבי אלה בבטחון שהרצליה עולה עליהם בהרבה, ועובדה שכל כך הרבה אנשים מגיעים אליה למרות התשלום! לא טוב לך? לך לחוף תל-אביב או חדרה המזוהמים, או חוף חיפה עם כל האבנים הקטנטנות והרעש של המכוניות! אני כן מסכימה שכדאי אולי לשקול הורדת הסכום, ואני לא מסכימה עם eopeace במשהו אחד - לדעתי זה רעיון מצוין שהמדינה תממן את כל האחזקה של כל החופים! אבל לפי מה שהבנתי ממנו, זה לא נתון להחלטת העירייה אלא לחקיקת חוק. אולי כדאי שהעיריות בשרון ישתפו פעולה בנושא קידום חוק כזה.

אני לא אלך לחופים אחרים

לא אלך לחופים אחרים, כי הם רחוקים לי וזה החוף של סביבת מגורי הטבעית. חופי הרצליה הם גם מזוהמים, והראייה לכך היא שהיו בשנה האחרונה מספר פעמים איסורים לטבול בחופי הים בהרצליה, משום הסכנה שבטבילת המיים המזוהמים ( בגלל הזרמת מי ביוב) כמו שהמדינה מממנת את שאר החופים, היא צריכה לשלם גם על חופי הרצליה, וזה שלעריית הרצליה ולמשרד הפנים נוח מהטעמים שלהם להשאיר את המצב כמו שהוא לא אומר שהמצב תקין.

eopeace

New member
חופים

למעט פעם אחת, האיסורים שהיו לטבול בחופי הרצליה היו בשל הזרמת מי שופכין בת"א. חופי הרצליה עצמם גם נקיים והניקיון נשמר בצורה קבועה. המצילים עובדים שעות ארוכות יותר. אני בעד שהמדינה תממן (אני מצטער אם השתמע אחרת) ולא נראה לי שלעיריית הרצליה יש התנגדות לכך. למיטב ידיעתי נבחנת האופציה שהמצב ישתנה ולא יהיה תשלום על הכניסה לחופים. במקום, ייגבה תשלום במגרשי החניה (בהם לתושבי העיר תהייה הנחה או לא יהיה תשלום כלל) - מצב זה גם יתאים לחוק החדש במידה וזה יעבור בכנסת.

איכות זוועה של מיים

ממה שאני יודע המיים עצמם בחופי הרצליה הם זוועה - הרבה פעמים אני נתקל בזפת, בלכלוכים שונים והמיים לא צלולים בכלל - הדגים מזמן ברחו משם.... בנוסף, הייתי מצפה שאם כבר עוברים על החוק וגובים כסף על חופים שאמורים להיות נחלת הכלל, לא יגבו כסף עבור כסאות ומיטות שנמצאים שם, והשמשיות ,אך כמובן זה לא המצב, וגם תושבי הרצליה נאצלים לשלם על "מותרות" אלה... אני דרך אגב זוכר פעמיים על המלצות לא להתרחץ בחופי הים של הרצליה. דרך אגב - איפה החוף שציינת שהוא ללא תשלום בהרצליה ? אשמח לדעת

גם המים לשתיה בהרצליה באיכות זוועה

הכל אצלנו על הפנים. אבל למה אתה רוצה שתושבי הרצליה פיתוח ישלמו בשביל חוף שרובם לא משתמשים בו (בפעם האחרונה הייתי שם לפני שנתיים והיה מלא מדוזות, החתיכות לא היו משהו, המים מסריחים וחזרתי עם נעליים מלאות חרה). לא מספיק שאתם מחמירים את הפקקים באיזור הבעייתי שלנו? תארגנו לכם חוף פרטי משלכם ותגבו שם כסף (כן משהו מלאכותי וגם החברה של טול כרם יבואו לבקר). בקיצור - יש לנו מספיק צרות משלנו וממש לא צריכים תגבורת מבחוץ. לכו לחוף תל-אביב - מים נקיים ומלא חתיכות.

תגובה

ההתנשאות שלך ממש לא במקום - "תארגנו לכם חוף פרטי ויבואו לבקר מטול כרם..." - כנראה העובדה שאתה ודומיך בפיתוח וכפר שמריהו קיבלו כל חייהם את הכל על מגש של מגש כסף, ילדי שמנת, גורמת לך להתנסח באופן שחצן שכזה - לעצם העניין - בסוף הרי ברור שאם יקימו קול צעקה, ותתארגן קבוצה גדולה שיהיה לה נציג משפטי, החופים של הרצליה לא יהיו יותר בתשלום , כי הים הוא לא "שלך" יותר מאשר "שלי". על המצב ה"בעייתי" שלך אפשר רק לגחך , אך שוב- כנראה שהחיים בבועה לא מאפשרים להסתכל גם לכיוונים אחרים, ורק אגוצנטריות מוחלטת כמו שלך יכולה להניב דברים בסגנון "לא מספיק שאתם מחמירים את הפקקים"....

אתה ממש לא קורא מה שכותבים לך

ויוצא בסיסמאות - קיבלנו הכל על מגש של כסף. תעבוד קשה ותצליח בחיים ואז גם לך יהיה צאנס לגור כאן. כשתגיע לכאן תתחיל לבכות כי התשתיות כאן מפגרות במאה שנים אחרי כפר סבא. בתים גדולים, ים מסריח ותשתיות אפס. מה שניסיתי להסביר הוא שהמצב אצלנו על הפנים: ארנונה גבוהה מים מלוכלכים פקקים ענקיים (שאתם מוסיפים להם) את הים המלוכלך "שלנו" אתה יכול מצידי לקחת - לא צריך עורכי דין, תקח אותו עם כל הגועל נפש: ליכלוך, מדוזות וכו'. אנשים נורמלים נרשמים לקאונטרי קלאב (אני לא בבועה - כל עם ישראל עושה זאת) עם מכון כושר ממחוזג ובריכה נקיה ולא נגררים כמו חורנים בפקקי תנועה לגועל כזה. מצידי שהעיריה תנטוש את החופים וכל מי שרוצה שיבוא חופשית. אבל מקום שהיא משקיעה בו היא זכאית לדרוש השתתפות בהוצאות. אני לא מבקר בחוף ולא צריך לנקות אותו אחריך! רק שתדע כי בהרצליה על כל מנקה רחובות יש 4 פקידים משגיחים עליו וזה עסק יקר ביותר! דרך אגב - על מה אתה בוכה? כמה לקחו לך? 10 שקלים?

איכות המים

אתם צודקים לגבי משהו אחד. המים בהרצליה ב7 שנים האחרונות לפחות, קצת מלוכלכים. אתם צודקים מאוד. מה שכנראה לא ידעתם הוא שהאשמה היא במרינה שבנה ראש העיר הקודם, אלי לנדאו. מרגע שבנו את המרינה בלי הבנה בסיסית בנתונים הגאוגרפיים של חופי הארץ, ובלי תכנון מקיף המבוסס על תפיסת עולם הממוקדת באיכות הסביבה ואיכות חיים, למעשה גזרו את דינו של החוף. מעגן המרינה, אשר מהווה למעשה שובר גלים ענק, ממוקם בחוף הדרומי של הרצליה. למי שלא יודע, רחבם של החופים תלוי בכמות החול הנסחפת אליהם. מרבית החול מגיע לחופי הארץ, וחוף הרצליה בכללם, מכיוון דרום, והחלק הקטן יותר מצפון. בניית המרינה למעשה עצרה את הסחף, ומונעת בשנים האחרונות מהחול להגיע לחוף. כך נוצרת גריעה של רצועת החוף מצפון למרינה, וכך רצועת החוף קטנה. הדרך למנוע מהחול לברוח היא הקמת רצף של שוברי גלים לאורך רצועת החוף הצפונית יותר על-מנת למנוע נזק בלתי הפיך לחוף היפה של הרצליה. לפתרון זה חסרון אחד - החול אמנם נשאר בפנים, אך גם טיפה יותר לכלוך. ידוע לי כי העירייה עושה בימים אלה לבדיקה קפדנית של הנושא ושל הפתרונות האפשריים, וכולי תקווה שלפחות אחת הבעיות החמורות שנגרמו כתוצאה מבניית המרינה, תפתר. לעניין האיסור לרחוץ - אכן מדובר באיסורים שמקורם בזיהום בחופי תל אביב אשר לצערנו במקרה זה, הינה שכנה של הרצליה. היה רק מקרה אחד שבו האיסור נבע מזיהום בהרצליה, ולמיטב ידיעתי לא מדובר באשמה של העירייה. אני מקווה שלאחר המקרים המצערים הללו, תשפר עיריית תל-אביב את הפיקוח בתחום זה. החוף שפתוח לכל הציבור ללא תשלום הוא חוף סידנא עלי. החוף שוכן בצמוד לחוף השרון ("הקשתות"), וההליכה ממנו לשאר החופים היא עניין של דקות ספורות. אני וחברי נהגנו לבקר בחוף זה בעבר כאשר לא היו היתה כניסה חינם לתושבי העיר. כיום, אני נכנסת כל פעם דרך חוף אחר, מאז שהכניסה חופשית עבורי. החוף הספציפי מאוד נחמד ושקט, ואין שום מניעה להשתמש בו למי שממש מסרב לשלם דמי כניסה. ולגבי הבחור שהזכיר זפת - תתעורר, זפת יש בכל חוף.

מה הקשר בין המים המלוכלכים בברז

לבין חוף המרינה? מאז שעברנו להרצליה חברת מי עדן מתעשרת (העיריה שלנו מתאמצת להצטיין בהכל). גם את המרק עושים עם מים מינלים בגלל הטעם המגעיל של המים. עוד מעט נהיה צריכים להתרחץ באמצעות כדי מי עדן! אני ממש שמח כי זפת אפשר למצוא גם במקומות אחרים. אבל תגידו חברים - זה פורום פוליטיקה ואם לא שמתם לב כאן חלק תוקפים עסקנים פוליטיים (בינתיים רק אחת אהובה) ואחרים מתלקקים עליהם. תצטרפו לחגיגה. אז מה דעתכם על הכשלונות של גרמן?

נ.ב

לא יקרה כלום אם כל המליאנים בהרצליה פיתוח, שגרים ליד הים ישלמו את ההפרש של הארנונה שאת מדברת עליה - הם יכולים להרשות לעצמם, וזה לא ישנה כהוא זה את איכות חייהם....

למעלה