שאלה למשתמשי ה- NLP

asaf101

New member
שאלה למשתמשי ה- NLP

איך אתם גורמים לעצמכם ליישם באופן אוטומטי את הטכניקות השונות לשיפר מצבכם האישי בחיי היומיום ? זנ נראה לי לא פשוט לזכור להשתמש בטכניקות השונות במהלך חיי היומיום כדי להגיע לתוצאות טובות יותר.

drshy

New member
איך אתה זוכר להעביר הילוכים בנהיגה?

הכל עניין של תרגול!!!! שי

asaf101

New member
תרגול

זה ברור לי. השאלה היא איך אתה מיישם את זה בצורה מעשית. אתה עובד במשך תקופה מסוימת על מיומנות אחת ואח"כ עובר לשניה או שאתה עובד עם כמה מיומנויות/נושאים בו זמנית. אתה מקצה שעה מסוימת במהלך היום לתרגול או שאתה פשוט מתרגל באופן אקראי ? איך אתה בוחר את הטכניקות השונות בכל פעם שאתה מתרגל ? אתה עובד לפי תוכנית מוגדרת מראש או בצורה אקראית ?

drshy

New member
../images/Emo91.gif

אתה מתרגל כלים וטכניקות שונים תוך כדי הלימוד שלהם... הדרך הכי טובה לתרגל דברים חדשים היא ת-מ-י-ד לתרגל כל פעם כלי אחד בלבד, למשל במשך יום שלם. באופן קונקרטי יותר, כלים שונים מצריכים אולי תרגול שונה... כדאי להתייעץ עם המדריך/מאמן שלך. בהצלחה!! שי

מבלי להתאמץ

היי אסף, לפני שאני עונה לך את התשובה שלי, הייתי רוצה לבקש מהפורום קצת יותר להתערב. אני, מיקי, ראובן וpredirector - נראה כאילו אנו הקולות היחידים כאן. מותר לכל אחד להביע דעה ולתרום רעיונות, גם אם אינכם מתמחי NLP ורק קראתם על זה בספר. צאו מהכונכייה. עכשיו לשאלתך. קרוב לודאי כל מי שהנחיתי בNLP שאל זאת, גם אני שאלתי ממש בהתחלה. אין תשובה קלה לשאלה הזו, אך יש משהו בכיוון. אמרו לך שזה כמו נהיגה במכונית. וזה נכון, במידה מסוימת. ההבדל הוא שבNLP אתה לא מקבל תרשימים ונוסחאות אלא נקודות ציון. כמו ניווט. וממש כמו הנווטים, אתה לא נולד עם זה, אתה לומד ומנסה ומתנסה ומשתפר. דרך שהייתי ממליץ עליה היא לתרגל את ההנחות הבסיסיות presuppositions כל פעם אחת מהן. איך? פשוט להגות בהן ולראות איך אתה יכול לשלב את ההנחה בהשקפת העולם העכשווית שלך. לגבי הטכניקות, הן לא מקובעות, שנה אותן. אם יש לך פחד גבהים למשל, כדאי לך לעבוד עם חבר או מתמחה NLP ולנסות את השיטה "מהספר". ואז לגוון, לשנות, לעוות, להתאים אליך. אין משהו שמתאים לכולם בכל זמן בכל סיטואציה. התרומה הגדולה ביותר של NLP לדעתי היא האבולוציה שבתחום. תכנית מוגדרת מראש? אישית לא הייתי הולך בכיוון הזה. מי יודע באילו אתגרים תתקל מחר? ניווט. תחליט על אתגר, בהתחלה פשוט, שאתה מתמודד אתו ותתייעץ עם מתמחה NLP או עם הפורום כאן איך להתחיל. ואז קח את עצמך בידיים ותנסה עד שתגיע למטרה. יש משהו ספציפי שאתה רוצה להיעזר בNLP כדי לשנות?

asaf101

New member
תרגול

תודה על ההמלצות. כן הייתי רוצה להגיע למצב שבו אני אקלוט בצורה מודעת יותר פרטים ומידע במהלך שיחות עם אנשים. בד"כ הדברים שאתה מודע להם כשאתה מדבר הם המילים עצמן ולא מה שמסביב ( הדרך שבה נאמרים הדברים, התקשורת הבלתי מילולית( קול, תנועות גוף) וכו..). איך היית מציע לפתח את המיומנות הזאת למשל ? נראה לי שהדרך הטובה ביותר היא פשוט לקחת טכניקה מסוימת ולתרגל אותה במהלך שיחות עם אנשים במשך תקופה מסוימת ואח"כ לעבור לטכניקה הבאה. מה דעתך ?

תשומת לב

היי אסף, ישנה דרך פשוטה מאוד לעשות זאת. במקום לחשוב על הדברים שתאמר אחרי שהם יסיימו לדבר... משהו שרוב האנשים עושים, ובגלל זה קשה להם לחכות עד שמישהו מסיים לדבר... נסה להתרכז במה שהחושים שלך קולטים - מה האדם שמדבר לובש, מהי הפיזיולוגיה שלו, התרכז במרכז האף בין שתי העיניים (זה גורם להם לאשליה שאתה מסתכל בהם ישירות מבלי להרגיש נבוכים) - מהו צבע העיניים של אותו אדם, מהו טון הדיבור, האם יש משהו מיוחד בדרך בה הוא מבטא מלים מסוימות, נסה לנחש מה חשוב לו דרך השילוב בין טון הדיבור והמלים בהן הוא בוחר להשתמש... אין טכניקה יותר טובה מזו על מנת ליצור קשר ממש מיוחד עם אנשים אחרים ולהבין אותם לעומק. טכניקות אחרות של רפור טובות רק אחרי שאתה ממש מתרגל להרגל הזה. למעשה, הטכניקות בNLP אינן נפרדות זו מזו אלא שלובות. כלומר, אתה לא ממש עובר לטכניקה הבאה אלא משלב אותה במה שאתה כבר עושה מתוך הרגל. בנוסף, הרבה פעמים אתה תמצא שאתה כבר משתמש בטכניקה מסוימת באופן טבעי מבלי שבכלל למדת אותה. אל תנסה לבחון אם הטכניקות עובדות או לא. קבל את הכיוון הכללי ונווט אליו, כמו טייס. קבל פידבק והשתמש בו כמו שהוא.

היי אסף!

קראתי כאן את כל השרשור וכל העצות שניתנו לך, וכולן מצויינות כמובן לצורך השגת מיומנות. דבר אחד שחסר לי מאוד בכל השרשור הוא רגש... כלומר, גם שי וגם שלומי נתנו לך עצות מעשיות מצויינות, אבל לטעמי לא תוכל להשיג דבר אם לא תפתח את הלב ותקשיב לקול הפנימי שלך, לאינטואיציה שלך ולחושים שלך... בעיני זה משול להסרת המגינים האלו ששמים לסוסים כדי שילכו רק ישר. אני מקווה שאתה מבין למה כוונתי... ואולי תוכל אפילו ליישם את רעיון הסרת המגינים כתרגיל שיגרום לך בסופו של דבר להרחיב את שדה הראייה שלך ולחוש, לחוש את מי שמולך ולכוון את תגובותיך בהתאם... ועצה נוספת שאולי אוכל לתת לך: אל תפחד לטעות... גם אם טועים לא קורה מזה כלום, הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך הוא שתבין שטעית, תקבל את העובדה הזו, ותפיק מכך לקחים לפעמים הבאות
המון בהצלחה! הגר

breuven

New member
קראתי אתמול

שלנשים יש ריאה של 180 מעלות לאומת זאת לגברים - ריאה טלסקופית.

../images/Emo13.gif לא אמרת משהו רע בכלל.

רק כדאי לשים לב מתי אנו נותנים פקודות סמויות. כלומר: היות שהמוח לא יכול לעבד 'לא-תמונה' אלא רק חיוביות, כאשר אומרים לאדם "אל תפחד" מה אומרים לו בעצם??? זה למה בשאלון 10 השאלות, אומרים להגדיר בחיובי. מיכאל

למעלה