מבלי להתאמץ
היי אסף, לפני שאני עונה לך את התשובה שלי, הייתי רוצה לבקש מהפורום קצת יותר להתערב. אני, מיקי, ראובן וpredirector - נראה כאילו אנו הקולות היחידים כאן. מותר לכל אחד להביע דעה ולתרום רעיונות, גם אם אינכם מתמחי NLP ורק קראתם על זה בספר. צאו מהכונכייה. עכשיו לשאלתך. קרוב לודאי כל מי שהנחיתי בNLP שאל זאת, גם אני שאלתי ממש בהתחלה. אין תשובה קלה לשאלה הזו, אך יש משהו בכיוון. אמרו לך שזה כמו נהיגה במכונית. וזה נכון, במידה מסוימת. ההבדל הוא שבNLP אתה לא מקבל תרשימים ונוסחאות אלא נקודות ציון. כמו ניווט. וממש כמו הנווטים, אתה לא נולד עם זה, אתה לומד ומנסה ומתנסה ומשתפר. דרך שהייתי ממליץ עליה היא לתרגל את ההנחות הבסיסיות presuppositions כל פעם אחת מהן. איך? פשוט להגות בהן ולראות איך אתה יכול לשלב את ההנחה בהשקפת העולם העכשווית שלך. לגבי הטכניקות, הן לא מקובעות, שנה אותן. אם יש לך פחד גבהים למשל, כדאי לך לעבוד עם חבר או מתמחה NLP ולנסות את השיטה "מהספר". ואז לגוון, לשנות, לעוות, להתאים אליך. אין משהו שמתאים לכולם בכל זמן בכל סיטואציה. התרומה הגדולה ביותר של NLP לדעתי היא האבולוציה שבתחום. תכנית מוגדרת מראש? אישית לא הייתי הולך בכיוון הזה. מי יודע באילו אתגרים תתקל מחר? ניווט. תחליט על אתגר, בהתחלה פשוט, שאתה מתמודד אתו ותתייעץ עם מתמחה NLP או עם הפורום כאן איך להתחיל. ואז קח את עצמך בידיים ותנסה עד שתגיע למטרה. יש משהו ספציפי שאתה רוצה להיעזר בNLP כדי לשנות?