שאלה למשתתפי הפורום

• פותח הנושא fst
  • פורסם בתאריך

fst

New member
שאלה למשתתפי הפורום

שלום למשתתפי הפורום, אנו קבוצת אזרחים מצפון הארץ שאכפת להם ומתארגנת לקראת הבחירות המקומיות שיהיו בנובמבר 2008...האם הרשות המקומית יכולה לסייע בתחום זה? אם כן... אשמח מאד לקבל הצעות לפרוייקטים עירוניים הקשורים לילדים שהוריהם פרודים. כל הצעה תילקח לתשומת לב ויהיו חלק מתוכניות הפעולה העתידיות שלנו. חייבים פוליטיקה אחרת...זה הכרחי וחיוני לחברה הישראלית. תודה מראש

הצעה:

את השרות הלאומי שלי עשיתי בעיירת פיתוח בצפון, אחת ההתנדבויות שלי היתה מועדונית שנועדה לילדים ממשפחות הרוסות, וכבר אז חשבתי לעצמי, שלא רק ילדים שבאים ממשפחות הרוסות זקוקים למועדנית כזאת, אלה גם ילדים להורים גרושים או פרודים, הרעיון הוא פשוט, צריך כמובן כמו בכל דבר תקציב: המועדונית היא במבנה עם סלון גדול, מטבח ושרותים, הצוות החם מקבל את הילדים לפי קבוצות אחרי הגן/ בית הספר, במקום שהילדים ישבו בודדים בבית ויחכו לאימא (ברוב המקרים) שתחזור מהעבודה. הילדים מקבלים ארוחה חמה, ועזרה בשיעורי בית, יש פינה של טלוויזיה, מחשב, משחקים, ספרים וכו', יש מזגן, והפעלות של מלאכת יד, דרמה וכו'. יחד חוגגים לילד יום הולדת ויוצאים לטיולים משותפים. המועדונית בקשר עם יועצים ורופאים כדי לטפל בכל בעיה שהם רואים אצל הילד. המועדונית פועלת כל יום עד הערב, כולל ערבי שבת וחג, כולל חול המועד. המועדונית ערה למצב הילד, הוא יכול ליזום שיחה עם הצוות, והצוות ער למצב הילד, אבל לא מחטטים לו בנשמה! אולי זה יוכל לעזור לילד להתגבר על הבדידות, והכאב שהוא חווה עם משפחתו וכל הבעיות שבה, אולי זה יתן לו את הכוח להתגבר על המשברים שהוא חווה, ולבנות לעצמו עתיד טוב יותר. אומר את האמת, לעניות דעתי, כל ילד במדינה היה אמור לקבל מסגרת כזאת, במקום להסתובב סתם ברחובות, כל ילד שמעוניין במסגרת, היה אמור לקבל את אפשרות לגדול במקום שיהיה לו נעים וטוב שיקדם את הבטחון העצמי שלו, וגם להתפתח מבחינה לימודית בלי מורים פרטיים. - כל הכבוד על היוזמה, אני מקווה כי תצליחו להוסיף מעט אור.......

תוספת קטנה

העובדה שהרבה ילדים שסובלים מדברים דומים נמצאים יחד (כמו כאן בפורום), יש בה הרבה יתרונות, הילדים מבינים שהמצוקה שלהם היא לא יוצאת דופן, ולעוד ילדים יש בעיות דומות, והם יכולים לפרוק, לשתף, לחלוק, להתייעץ. כשאני הייתי ילדה, חשבתי שרק לי יש בעיות, כי כולם שמרו הכל בבטן, רק אחרי הרבה שנים הבנתי שלהרבה אנשים יש בעיות, קל יותר להתמודד כשמבינים שאתה לא לבד.

fst

New member
ענת אדרת

ענת היקרה, אני רוצה להודות לך מקרב לך על התגובה הרצינית להודעתי בפורום. אנו לוקחים לתשומת ליבנו את הדברים הנפלאים שרשמת. במידה ויש לך רעיונות או יוזמות נוספות אשמח שתכתבי לנו בפורום או למייל: [email protected] ושוב המון המון...תודה

תודה לך

חשבתי על זה שאפשר להצמיד חונך או חונכת (כמו בתוכנית פר"ח) לילדים שהוריהם נמצאים בתהליך של פרידה/גרושים. ובכל מקרה, לא לקרוא למועדונית: "המועדונית לילדים להורים גרושים" כדי לא לשים תווית מיותרת על הילדים, אלא לתת שם כללי. רעיון נוסף - לעודד ילדים שהוריהם מתגרשים/נפרדים להתנדב בעצמם, למשל לשמח ילדים בבתי חולים וכדו', זה מאפשר לילד לצאת מהצער של עצמו, להשוות את עצמו לילד אחר שסובל סבל פיזי, ולתרום מכישוריו כדי לשמח ילדים אחרים, זה נותן סיפוק רב. עוד רעיון לכל הילדים לא רק להורים פרודים/גרושים: - עיתון ילדים שילדים כותבים בעצמם. תודה רבה לך, אומנם חשבנו כאן בפורום כיצד ילדים יכולים לעזור לילדים באותו מצב, אבל ההצעה שלך גרמה לי לחשוב בעוד אפיקים. אם זה יצא לפועל - תבוא ברכה על מעשיכם!

fst

New member
ענת אדרת הנהדרת

יישר כוח ענת!! אני מודה לך מאד על הרעיונות המעולים למען חברה טובה יותר. נעשה כל מאמץ להיכנס למעגל מקבלי ההחלטות ברשות המקומית, על מנת ליישם את הרעיונות הנפלאים. מעבר לזה המייל שלי: [email protected] תוכלי לרשום לי כל רעיון או לחילופין מה היית מצפה מהרשות המקומית לעשות בתחומי החיים השונים: חינוך, תעסוקה, רווחה וכו'... ושוב...המון תודה ומצפה לשמוע ממך במייל. צחי

למעלה