שאלה למתכננים

עוזי ק

New member
שאלה למתכננים

שאלה שעלתה בדיונים על פיתוח ישוב במסגרת צוות סי"מ 21, ומציקה לי מאז. למה תמיד בישובים, הכביש נמוך מהמידרכה וזו נמוכה מהגינה שליד??? בצורה זו כל מי הנגר זורמים בכביש, שחייב להיות מנוכז לנחל ומשם לים. לא חבל על המים??? אם היה ניתן להפוך את סדר הגבהים, כך שהכביש יהיה גבוה מהמידרכה והגינה. ניתן יהיה להזרים את מי הנגר לגינות שישמשו את הצמחים למשך הקיץ (מדובר בנגב). אני מבין שקיימת הבעיה הבטיחותית של גלישת רכב למדרכה, אבל נראה לי פשוט מאד לפתור זאת בדרך אחרת שתאפשר למים לעבור.
 

ש מים

New member
תשובות (?)

עוזי, יש מספר סיבות/תשובות, אבל לפני כן שאלה: מה זה "צוות סי"מ 21"??? לא שמעתי על דבר כזה אף פעם... אז ככה, יש מספר סיבות אפשריות: 1. (הנפוצה ביותר): "קיבעון מחשבתי ועצלות מחשבתית/יצירתית של המתכנן". לרוב, שאיפת המתכנן היא "עשות כמה שיותר כסף במינימום השקעה". מה הוא עושה? מ ע ת י ק תכניות...
2. בהצעתך קיימת בעיה הנדסית: לרוב תשתיות הביוב עוברות בתוך המדרכה או הכביש. הביוב מהבית שלך מגיע לצנרת האיסוף בכוח הכבידה. במידה והבית היה נמוך מהכביש (אני מזמין אותך לישוב בו אני גר, יש רחוב אחד כזה, גרים שם בני דודים שלי...
) כל הביוב השכונתי היה יוצא אצלך באסלה או בסלון! 3. גם בנגב יש "מכות גשם", ובגלל סוג הקרקע המים מצטברים (אדמת הלס "נסתמת" מהר מאוד ומפסיקה לחלחל). לו היו מיישמים את הצעתך היית זקוק לסירה כדי להגיע לפתח הבית ולצוללת כדי לגור בו... 4. אין צורך בהצעה כמו שלך עמ"נ לאסוף מי-נגר להשקיית גינות בקיץ (למעשה, אני כלל לא רואה מה הקשר...). די אם כל משק בית ידאג לחבר את המרזבים הביתיים לבור אגירה וכנ"ל את "המים הלבנים" (כך מכונים המים שאינם מי הביובים). זה יספיק לו מעל ומעבר לכל צורכי ההשקייה בכל השנה. וללא כל קשר לרעיון שלך: תכנונית, אני מתנגד למידרכות בישובים בעלי אופי כפרי!!
(בא לי להקיא מזה...). כל טוב ושמור על הנגב!
 

עוזי ק

New member
הגם אתה בריבוע?

אז קודם כל סי"מ 21 זה "סדר יום מקומי 21" שזה בעצם הטיפול בנושאי אג'נדה 21 ברמת הישוב הבודד. יש מספר ישובים בארץ התחילו בתהליך. כמו כן הבהרה: לא הייתה כוונה להשקיית הגינה הפרטית אלא לזו הציבורית שנמצאת באופן טבעי ליד המדרכה שאתה כל כך לא רוצה. ותיקון קטן: המים מהמקלחת, כביסה וכו נקראים "מים אפורים", "מים לבנים" זה רק מקורות. עתה לשאלה: מה הקשר לצנרת הביוב שנמצאת בין חצי מטר למטר וחצי מתחת לפני הקרקע. אני לא מדבר על לבנות טרסות בגובה של 2 מטר, אלא רק על שינוי בסדר הגבהים. את עודפי המים, כאשר יש, ניתן לנכז מתחתית השטח המושקה, באותה שיטה שזה מבוצע כיום. בהבדל אחד, שמנכזים עודפים ולא את כל המים. אפשר כמובן לשפר את קליטת המים בקרקע, אפילו בשיטות סביבתיות כמו מילוי עם זכוכית גרוסה כמו בתמונה זו. חומר זה קולט מים בכמויות בלתי מוגבלות, והוא זמין ביותר.
 
למעלה