שאלה למתמצאים במקינטה

שאלה למתמצאים במקינטה

התאהבתי בקפה מקינטה. אז רכשתי מקינטה חשמלית מנירוסטה של G.A.T. ניתן לבחור בין 4 ל 6 כוסות באמצעות חוצץ ששמים בתוך הפילטר.
מקריאה הבנתי שחשוב למלא את הפילטר במלואו ללא לחץ, שאלתי - למה? מדוע לא ניתן למלא רק חצי קפה ( מבלי להשתמש בחוצץ) , אם ברצוני, נניח ליצור קפה פחות חזק, מהי החשיבות במילוי מלוא נפח המסנן?

Raffael

New member
אפשר ומותר הכל. השאלה מה תהיה התוצאה

הקפה האופטימלי יתקבל בהקפדה על הכללים שציינת.
מצד שני, אם אתה משנה אותם והתוצאה טעימה לך, הרווחת.

dudi4321

Active member
כי מקינטה מתוכננת למעבר החום מגוף החימום למים

והמים מתחממים ולפני הרתיחה יוצרים לחץ אדים. הלחץ דוחף המים החמים למעלה בצינור דרך אבקת או גרגרי הקפה. אין במקינטה לחץ כמו שמשאבה יוצרת במכונת קפה או במכונת ידית. לכן אם תדחס המים לא יצליחו לעבור דרך גוש הקפה והפוך אם תשים מעט המים העולים בצינור עלולים למצוא לעצמם מעבר כמו מעקף דרך הקפה ולא ימצו את הקפה.
תהנה ותתחדש.

dekeltal

New member
דודי, אני חושב שהכוונה היתה הפוכה

השאלה, כמדומני, היתה למה אי אפשר לשים כמות של 4 כוסות בלי להשתמש בחוצץ (לא למלא עד הסוף).
התשובה היא שהעקרון בו הכנת הקפה במקינטה עובד (וגם במכונת אספרסו) הוא העברת מים בלחץ דרך קפה טחון דק ודחוס. שיטה זו מאפשרת מיצוי יותר עמוק של הקפה מהפולים, תוך מגע קצר של המים עם הקפה. אם לא תמלא את הכוס עד הסוף, לא יבנה לחץ במיכל והמים פשוט יציפו את הקפה ויזרמו דרכו. מודה שלא ניסיתי, אבל אני מהמר שתקבל ככה קפה שיותר דומה לטורקי מאד חלש.

הוא הבין

נכון.
גם אני התבלבלתי בתחילה. הוא פשוט שכח לשים פסיק לאחר המילה מעט. ".... והפוך אם תשים מעט, מים.."
תודה לשניכם.

dudi4321

Active member
התכוונתי מעט קפה בסלסלה. וההערה על הפסיק נכונה.

שאז המים יפרצו בקלות מעבר ויקלחו לא דרך כל הקפה.
צריך להתאמן הרבה על המדוייק. גם כרגיל יש שינויים בגלל לחות באויר שנמצאת בקפה שמשפיע על הדחיסות שלו וכמובן שוני בעובי שמשנה את ההתנגדות למעבר המים בזמן החימום.

dudi4321

Active member
כשמכינים קפה

צריך על הלהבה ההכי קטנה שבגז, במקרה של מקינטה רגילה.
אחרי שהקפה מתחיל לעלות מקטינים את הלהבה.
יש כנראה גם הבדל בין חורף לקיץ רק שלא באמת שמתי לב.
פעם שמתי גולת פלסטיק חלולה בתוך הסלסלה, לשם הקטנת כמות הקפה כששתיתי לבדי ממקינטה 2 מנות. עד שהגולה אבדה עם הקפה שזרקתי לפח. אני צריך למצוא שוב גולה כזו שגם לא נמסה ולא משאירה טעם ואי.

dudi4321

Active member
לא.

ניסיתי. אם שמים גולות משחק מחרסינה או זכוכית הן קרות וסופגות חלק מהחום. הגולה החלולה כמעט ללא מסה.
בכל זאת זה רעיון די מטופש כי לך אחרי ששותים קפה לחטט בבוץ לשלוף את הגולה.

milch

New member
תודה על קביעתך הנחרצת

מעריך את רעיונותיך הגאוניים! עלה והצלח!
לא מוצא לנכון להסביר לקיר היכן אתה טועה...

dudi4321

Active member
אני מסכים בהחלט שזה לא פתרון.

שום גאונות ולא בטיח.
ניסיתי פעם פעמיים שלוש ויצא קפה טוב מהמקינטה יחד עם הכדור פלסטיק.
לא אמרתי שאני ממליץ. הרציונל זה רק להמעיט את כמות הקפה מ-2 לפחות.
ושכחת לשים " " מרכאות.

למעלה