שאלה לנאוה...בנושא מינון מגנזיום...

IRISEL2

New member
שאלה לנאוה...בנושא מינון מגנזיום...

למה התכוונת שאמרת שיש לקחת כמות נכבדה של מגנזיום עם חומצה מלית? בכדור 1 של חומצה מלית ב GNC יש 50 מ"ג מגנזיום...עם לוקחים 2 יש לנו כבר 100 מ"ג... מה קורה אם בנ-אדם לוקח באופן קבוע 500 מ"ג?...כמה חומצה מלית אפשר לקחת?... אודה להתיחסותך בנושא בתודה, איריס. נ.ב. לא מצאתי את הקישור...אבל אני זוכרת שאמרת זאת.

היי איריס, כמה מילים על מגנזיום

לרוב, באנשים בריאים, יש לקחת מגנזיום בכמות השווה ל- 25% מכמות הסידן. אם תשימי לב לפורמולות של CAL-MAG זהו בערך היחס. אלא מה? יש אנשים שחסר להם מגנזיום בצורה חריפה. למשל: נשים שסובלות כאבי מחזור קשים. כדאי להן לקחת תוסף מגנזיום באופן רצוף עד לאיזון (ירידה בכאבים), ואז לקחת אותו משהו כמו 10 ימים או שבועיים לפני הווסת - לשמירה על הקיים. הכמות המומלצת להן היא: 200-250 מ"ג (כדור ביום) ואז באה לה גברת פיברומיאלגיה ומפרה את כל האיזון שאנחנו מכירים. מינון של 500 מ"ג הוא מכובד למדי (אם כי אישית, כבר נסחפתי גם ליותר). עוד לא התפניתי לבדוק את משמעות של לקיחת כמויות מגנזיום ללא תמיכה של סידן, אז הייתי נזהרת עם הגדלת המינון יותר מדי. לחומצה המלית אין מינון מומלץ וזה בא לידי ביטוי בפורמולות. לכן, כמות המגנזיום שבתוסף החומצה המלית הוא נמוך, זה מאפשר לאנשים להגדיל מינון של החומצה המלית מבלי להגזים עם המגנזיום. מה עושים? אפשרות אחת היא לקחת גם סידן. אפשרות אחרת היא להחליף חלק מכמות המגנזיום שנלקח בנפרד, למגנזיום שמוכל בכדורי החומצה המלית. מקווה שזה עוזר לך. <אלו היו 60 שניות על מגנזיום ופיברומיאלגיה>

IRISEL2

New member
תודה נאוה על התשובה המהירה...

אני אהיה יותר ספציפית...לפני כחודשים התפרץ לי שוב ה - EBV, והייתי מאוד תשושה, לא יציבה ואחרי מספר ימים הופיעו כאבים חזקים מאוד = פיברו.... החלטתי לנסות כדור אחד של חומצה מלית בנוסף ל 500 מ"ג מגנזיום שהייתי לוקחת באופן קבוע באישור הרופא שמטפל בי...אני רוצה לצייו שאני לוקחת גם 2 כדורי סידן +ויטמין D = קלטרט של קאל - במחזור יש לי כאבים חזקים מאוד, ואני נאלצת לקחת כדור לכאבים = נקסין... כלומר רמת המגנזיום שלי כעת היא על 550!!! אני רוצה לומר לך, שאני בנ-אדם אחר לחלוטין...יותר עירנית, לא נופלת, פחות כאבים... עוד דבר, אני מוציאה הרבה אנרגיה בהתעמלות = מאבדת מינרלים = מאבדת מגנזים = שותה המון מים...ההתעמלות עוזרת מאוד לפיברו...אבל בלי הכדור = חומצה מלית = לא הייתי אפילו מסוגלת להפעיל את עצמי בכלל... שאלתי : היות שמצבי השתפר ואני מרגישה הרבה יותר טוב, האם יש סיכון בהוספת עוד 50 מ"ג?זה משמעותי בכלל? יש לי פגישה עם הרופא שמטפל בי עוד חודש, אני יכולה להישאר בינתיים עם מינון כזה? בתודה מראש, איריס

IRISEL2

New member
עוד דבר שברצוני לציין שעם...

מגנזיום 500 מ"ג, הרמה בדם היא 2.0 ,לא גבוה במיוחד = בקצה כלפי מטה... אני לוקחת את המגנזיום בוקר וערב = 250 מ"ג , לא בבת אחת. תודה על זמנך היקר בהקדישתך אותו עלי, איריס.

למעלה