שאלה לנאוה המרפאה בעיסוק

יעליתה1

New member
שאלה לנאוה המרפאה בעיסוק

בתי בת שנה וחודשיים, ילדה חייכנית ותקשורית אולם היפוטונית. ממש עכשיו התחילה לזחול על שש ולהיעמד. נמצאת בטיפול פיזיותרפיסטית בהתפתחות הילד בקופ"ח. בבדיקה אצל נוירולוג - הוא אמר שיש היפוטוניה כללית. ביצועי שפה בסדר גמור אך ביצועים קוגניטיביים אחרים מתאימים לגיל שנה. ההגדרה הזאת מאוד הלחיצה אותי. לדוגמה, הוא ביקש ממני להראות לה כמה פעמים איך אני מניחה קוביה על קוביה, וביקש ממנה לעשות זאת גם. מנסיונות בבית אני יודעת שהיא לא מסוגלת לשים קוביה על קוביה. היא ניסתה פעמים בודדות אבל מה שקורה הוא שהיא משליכה את הקוביה העליונה ולא ממש מניחה. אני לא יודעת אם קשור לויסות חושי או להיפוטוניה כי למשל בעת הארוחה היא יכולה כן להניח את הכפית על המגש. ואם כך אז אולי אכן יש לה עיכוב קוגניטיבי של חודשיים??? באותו אופן אני למשל מנסה לתת לה להשחיל טבעות פלסטיק על מוט (המשחק הידוע) - אבל היא רק מוציאה ובכלל לא מנסה להשחיל. מאידך, יש לה קרוב לעשר מילים (למשל דה=דג אי=אין טיי טיי=ביי ביי וכד') - אמרתי לו שאני מודאגת מההגדרות שלו והוא אמר שקשה לו להחליט ולכן יפנה לאבחון בריפוי בעיסוק. המרפאות בעיסוק איתן שוחחתי בהתפתחות הילד אמרו שלא מקובל לבדוק ולעבוד עם ילדים כ"כ קטנים (ואכן - הילדים שראיתי שם מטופלים היו מגיל ארבע ואילך). אני מבולבלת ומודאגת ואשמח מאוד לקבל את חוות דעתך

נאוה ר

New member
יעליתה שלום!

אני לך תשובה מאוד מקיפה בפורום של הריפוי בעיסוק. אם הייתי יודעת איך משרשרים הייתי משרשרת לך....

למעלה