שאלה לנאוה - קושי בויסות תחושתי?

שאלה לנאוה - קושי בויסות תחושתי?

נאווה שלום
ביתי, בת שנה וחודשיים לא מוכנה לשחק בחול. כשמנסים להניח אותה בחול היא ממש מתנגדת, ומרימה את הרגליים כך שלא יגעו בחול. זה כך מההתחלה (מגיל 8-9 חודשים, לפני כן לא ניסינו). גם על דשא היא מאוד לא אוהבת להיות. מלבד חול ודשא אין לה בעיה עם כלום - ריצפה, שטיח (גם שטיחים שהם מעט דוקרים ולא כ"כ נעימים), שמיכות, סוגי בדים שונים. גם אין לה בעיה לגעת בכלום - לשחק עם פלסטלינה, ללוש ביד כל סוג של אוכל (לשחק בידיים בגבינה לבנה, קציצות,פסטה וכד' שמוגשים לה לאכול). צפיפות ורעש לא מפריעים לה כלל. אין קושי בלבוש - לא עם תויות ולא עם בגדים ארוכים. מה שכן, את הגרביים היא בד"כ מורידה בדיוק 2 דקות אחרי שגורבים לה אותן (אם כי לאחרונה היא די הפסיקה עם זה). היא עדיין לא בגן -למטה בגינה היא לא רוצה לשחק בחול או בדשא, היא בעיקר נמצאת באזור המתקנים (מגלשות, נדנדות וכד) שם המשטח הוא גומי גרוס , ואם בדשא - מעדיפה להשאר על השמיכות ולא "לחרוג" מהן. האם מדובר בקושי בויסות תחושתי ? או שזה "סתם" סוג של סטריליות/פינוק ? באפריל היא אמורה להכנס לגן, האם אפשר וכדאי לעשות משהו לקראת זה ? תודה

נאוה ר

New member
פינה בלב שלום!

שאלת שאלה קשה. כי בגיל שנה וחודשיים קשה מאוד לאבחן ילד, בנושא ויסות חושי. על אחת כמה וכמה דרך המחשב. ואני מתקשה לתת תשוב נחרצת. אבל כיוון שריפוי בעיסוק זה מקצוע תפקודי אני אגיד לך שאם נראה לך שחוסר הרצון שלה לגעת בדשא וחול פוגע בתפקוד שלה ושלכם בצורה שמצריכה התערבות. אז פנו לאבחון רשמי ואם לא אז תעזבי את זה. עד הקיץ היא תלך עם נעליים ולא תיהיה במגע עם חול ודשא ואולי כבר תתרגל למרקם. אם יש עוד שאלות או פרטים להוסיף כמו תגובה לאמבטיה, תגובה לנדנוד, גובה, נשיקות , חיבוקים, הרגלי שינה אז את יכולה להוסיף.

תודה רבה נאווה../images/Emo39.gif

מלבד ההתנגדות למגע עם חול ודשא, אין דברים חריגים נוספים - אמבטיה היא לרוב אוהבת. גם נידנוד. לנשיקות וחיבוקים היא לרוב נענית בחיוב (בנשיקה המאה ברציפות היא נשברת ומתחילה להתנגד
) גם הרגלי השינה רגילים אני חושבת - נרדמת בטיול בעגלה (ביום) ועל הידיים בלילה - בשקט או ברעש (קל) באור ובחושך. ישנה במיטתה. מתעוררת פעמיים-שלוש בלילה ונרדמת שוב עם מוצץ או על הידיים. חוסר הרצון שלה לגעת בדשא וחול איננו פוגע בתפקוד שלה או שלנו כיום. אך תהיתי אם לקראת הכניסה לגן (עוד כ 4 חודשים) כדאי לעשות משהו כדי שתוכל לשחק עם שאר הילדים בחצר. אעזוב את זה כרגע. נראה שהיא קרובה מאוד להליכה עצמאית, כך שבקרוב נוכל לנעול לה נעליים, ומקווה שזה באמת יפתור את ההתנגדות. תודה רבה לך

למעלה