שאלה לנמרוד בקשר ל"אברה קדברה"

kobi1298

New member
שאלה לנמרוד בקשר ל"אברה קדברה"

ראיתי ב FLIX באחד מהראיונות אמרת ש"אברה קדברה" זה מאגיה שחורה... רציתי לדעת באיזה שפה זה? כי חיפשתי בהרבה מקומות ואף אחד מהם לא הזכיר את הפירוש "מאגיה שחורה". תודה.

ll191

New member
זה בארמית

וזה לא ממש "מאגיה שחורה" אלא יותר בכיוון של "אני יוצא בזמן שאני מדבר"

realface

New member
שמעתי ש-..

אברה קדברה אלה מילות שאסור להגיד מישומה.. אם מישהו יודע למה, או להרחיב בנושא הזה.. אני אשמח לדעת

אני אסביר מה זה אברה-קדברה

אברה קדברה הן תחילת לחש סודי כותבים זאת כך: ABra CDabra ניתן לראות שזה מתחיל ב A ו B אח"כ C ו-D ההמשך- הוא אם כך : EFbra GHbra ובעברית זה נשמע: אב-רה ק(ג)דברה ,הוברה (כמו הפברה) זחברה וכך זה ממשיך ואם אתם שואלים מה זה ה"ברה" (bra) שבסוף כל מילה, אזי ההסבר הוא פשוט מאוד: הקסם במקורו נועד לפתוח חזייה (ברה -bra =חזייה באנגלית) - מין לחש טלפתי - הפנוטי -מסר תת-הכרתי. תנסו- אולי תצליחו לפתוח בעזרתו חזיות אוהב אתכם מר שפם היחיד

ויש לי גם פירוש מקורי

משמעות הביטוי הארמי "אברא כדברא", - שיברא כדברי - כלומר ציווי להפוך מילים למציאות. בכך יש אזכור למעשה בריאת העולם שגם הוא נעשה באמצעות "אמירות".

superma

New member
יש עוד פירוש שאני ראיתי

לא זוכר איפה ראיתי את זה אבל אמרו שלפני הרבה מאוד שנים רופאים היו כותבים "אברה קדברה" (בשפה של אותו מקום) על מטפחת והיו קושרים מסביב לצוואר של המטופל והאמינו שזה יאיץ את ההחלמה

kobi1298

New member
נו באמת. זה המקום הראשון שחיפשתי בו

אבל תודה בכל מקרה.

למעלה