שאלה לנמרוד...

amitmis

New member
שאלה לנמרוד...

אני מקווה שבאת נמרוד יענה לי, אך אינני מצפה לכלום. רק רציתי לשאול: בקשר לתוכנית בה גילית הרבה קסמים, ובניהם קסמים פסיכולוגיים (ראה הרקדנית שישבה על הקלף וכו'), ובתכניות אחרות בהן גילית מה עשית (ראה - התוכנית עם הבחור שהלך לישון באמצע הקניון וכו') - התעוררה לי שאלה אחת: האם זה באמת כ"כ פשוט (או שמא לא גילית את הכל באמת)? האם אני, בתור האדם הפשוט, יכול לכתוב עם טוש בלתי נראה על מסך מכונת הצילום פקודה (לא שאני מתכוון לעשות את זה, אני גם לא בטוח כמה חוקי העניין לאדם הלא מנוסה, וכמה כדאי לו להסתכן עם הידע הדי קטלני הזה...) כלשהי, והאדם המצטלם יעשה כדבריי? ואם לא - הרי שיש משהו שלא הראית באותה התוכנית, שהוא הוא המרכיב העיקרי של הקסם. באמת שאינני זומם כלום, ואני לגמרי מבין את העובדה שחייבים נסיון בעניין (כמו שאמרת בעבר - הרבה אימונים עם קלפים, כמה שנים, ואז רק להתחיל ללמוד). סתם עניינה אותי התשובה לשאלה ששאלתי לעיל. כמו-כן, כמובן שאינני מבקש שתחשוף מהו (באם יש) אותו "מרכיב סודי" במתכון לקסם מוצלח. כל שאלתי היא אם יש כזה. תודה רבה מקרב לב, עמית.

Flagg1

New member
זה פסיכולוגי, אבל לא כמו שחושבים..

מה זאת אומרת? אחוז גדול מהאנשים שעומדים מול המצלמה ובלחץ מסוים יעשו כמעט הכל, בעיקר בשביל לא להרוס את ההצגה בסופו של דבר. שתדע לך שרוב המופעים של היפנוזה זה גם שיתוף פעולה עם המשתתפים, אפילו שלא מתכננים איתם לפני שום דבר. כל הקטע שהם "הופכים" לחיות או מדמיינים דברים, אחוז מסוים מהמקרים זה בשביל לזרום עם ההופעה בשביל לא להיות party pooper כמו שאומרים. בלי מצלמת וידאו או קהל, חלק מהדברים האלה לא יצליחו. למשל, תלך מחר לקניון עם צוות צילום מקצועי, ותגיד שאתה מנטליסט בתוכנית חדשה שעומדת להיות משודרת בפריים טיים בערוץ 2, ותראה איך פתאום תהפוך להיות מהפנט חבל על הזמן, למרות שאתה בעצם לא מבין שום דבר בזה. חשוב גם שיהיה סוג של לחץ של זמן על מישהו מסוים כדי שלא יהיה לו נעים לאכזב. אבל העיקר שזה מאוד מבדר בסופו של דבר. זה מה שחשוב, לא?

amitmis

New member
אני לא חושב שזה העניין...

במקרה כמו הקטע עם הבחור שנרדם בקניון, המצלמות בכלל היו נסתרות! הבחור בכלל לא ידע שהוא מצולם...

Flagg1

New member
קשה לי להאמין

נמרוד עצמו אמר כאן לפי כמה שבועות שהם צריכים אישור מהמשתתפים עצמם לפני שעושים דברים יוצאי דופן כאלה, כמו במקרה של המשולש ברמודה. אבל יש עוד אפשרות..היה פרק אחד בתוכנית של כריס אנג'ל שעשרות אנשים צולמו במצלמה נסתרת מרימים דף פרסומת באמצע הרחוב ואז פתאום נרדמים כשהם קוראים אותו תוך שתי שניות.. שזה משהו 100% בלתי אפשרי. תמיד חשבתי שזה באמת משהו קשור למה שכתוב בדף, אבל לא ממש קשור להיפנוזה... אם אתה מבין למה אני מתכוון.

MasterCool

New member
../images/Emo45.gifכמה דברים../images/Emo127.gif

נמרוד תמיד מכין אותם למה שהם עומדים לעשות, כמו שהוא אמר פעם פה בפורום הם חותמיפ אפילו על מן חוזה כזה.. שהם מצטלמים וכל מה שהם עברו שם זה בהסכמתם.. בנוסף, אני מאמין שהוא עושה להם משהו לפני הצילומים (מה שאנחנו רואים בטלויזיה) אני לא יודע מה, אבל יש סיכוי שהוא מפעיל אותם בצורה כלשהי.. זה שהוא כתב בטוש שרואים אותו רק באולטה סגול.. זה עוד מניפולציה שכאילו זה מה שגרם להם לעשות את מה שהם עשו. זה לא עובד ככה, אי אפשר לכתוב משהם עם טוש והבנאדם פשוט יעשה, במקרה של בחור אחד זה ללכת לישום פתאום.. הוא כנראה עשה איתו משהו לפני, והמכונה צילום זו רק התוצאה כנראה של מה שקרה.. אין לי ממש דרך להסביר, כי אני אל ידוע איך זה בדיוק מתבצע.. אבל אלה כמה דבירם חשובים שצריכים לדעת

רן המלך2

New member
נכון

יש שימוש במשתפים, אולי לא במובן הקלאסי של המילה, אבל הם מצאו איזושהי "פרצה" בהגדרה שמאפשרת להם להשתמש במשתפים מבלי להגדירם כמשתפים וכך לא "לרמות" את הצופים. צפו בקטע הזה, שמהווה בעצם הוכחה חד משמעית לשימוש במשתפים.גם אם נניח לרגע שקיים משחק מחשב כזה (שמעתי על משחקים שגורמים להתקפי אפילפסיה, לא שמעתי על משחק שיכול להפנט אדם בתוך שניות כשברקע חבריו מבלבלים לו את המח..) הרי שאין שום סיכוי שדארן היה מסכן עצמו ומציב בחור שאינו מכיר ולא יודע מהו הסטטוס הרפואי שלו בסיטואציה כל כך קיצונית שעלולה לגרום לטראומה נפשית חמורה(שבמקרה הפחות גרוע, יכולה להוביל לתביעה ..), ואפילו להתקף לב.ברור שהוא דאג לסגור את כל הפינות (בעיקר מבחינה משפטית) לפני שביצע את הקסם ולשם כך הוא היה צריך את הסכמתו של הבחור שנכנס "באקראי" למקום.. (וכנראה ידע בדיוק מה עומד להתרחש וכיצד מצופה ממנו להתנהג..) דארן, במטרה להדהים, עושה לפעמים דברים יותר מדי הזויים, בניגוד לנמרוד שדווקא יודע לנוע בוירטואוזיות לאורך הקו הדק שבין האיכשהו מתקבל על הדעת לבלתי אפשרי בעליל, לפעמים עדיף לעשות קסם מינימליסטי קטן ומשכנע מאשר קסם גרנדיוזי שאמור מאוד להרשים אך מלא בסתירות ושטויות שגורמות לאנשים לתהות...

BOSS77

New member
מאיפה אתה יודע את זה?!

לא חשבתי שהוא היה משת"פ, דארן אפילו שאל איך קוראים לו... מאיפה אתה יודע שהוא קיבל מידע מוקדם על מה שהולך לקרות כאילו באופן אקראי ומה עומד להתרחש? אם זה נכון, זה באמת באסה רצינית...

MasterCool

New member
לדעתי הבחור לא ידע ממש בדיוק למה

הוא נכנס.. אבל אני מאמין שהסבירו לו בערך.. והוא חתם על חוזה באופן ברור, אין מצב שלא. אולי הוא שאל אותו איך קוראים לו במובן של "תזכיר לי..." אולי אפילו לא שאלו אותו איך קוראים לו בהתחלה. שאלו אותו רק אם הוא מכון להשתתף ב"ניסוי" ונתנו לו דפים לחתום.. אחרי שהוא חתם.. בטח עם כל הסעיפים שיש בחוזה אפשר לעשות איתו הכל.. הכל כמובן עד גבול הטעם הטוב..(אני מקווה) וזהו, ככה פחות או יותר מתנהלים בעיניינים. צריך לגרום לזה ליראות מאולטר, אבל זה לא תמיד ככה.

רן המלך2

New member
היגיון פשוט.

דארן שנראה אדם די חכם לא יסתכן בתביעה משפטית שיכולה לנשל אותו מחלק נכבד מנכסיו. תאר לך שהבחור סובל מאיזושהי בעיה רפואית בלב או בעיה נפשית ? גם אם לא יקרה לו דבר, עצם הרעיון והסיטואציה יכולים להוביל לתביעה של מיליונים, ובעולם המערבי אנשים סוחטים מיליונים ומתעשרים על הרבה פחות מזה..

רן המלך2

New member
לדוגמא

המקרה הידוע שקרה בארה"ב - אישה תבעה את מקדונלדס על כוויה בלשון וזכתה במיליון דולר, וזו רק דוגמא אחת מיני רבות מאוד מאוד מאוד...אז תאר לך איזה מרגליות ניתן להפיק ממה שדארן עשה לבחור ההוא..גם אם הבחור כלל לא סובל משום בעיה רפואית, הוא יכול להעמיד פנים, לזייף הלם (ואנשים כבר לקו בהלם מסיטואציות הרבה פחות קיצוניות..)דארן לא יחשוף את עצמו בפני תביעות אינסופיות..

למעלה