שאלה לנעדר או כל מורה אחר...

ויקי16

New member
שאלה לנעדר או כל מורה אחר...

אגב, נעדר, לדעתי אתה צריך לשנות את הע´ לה´...(נהדר) או קיי... הייתה לי שאלה במתכונת שהולכת ככה...הסבר שתי טענות של ביקורת בתנועה הציונית על הרצל או דרכי פעילות של הרצל. או קיי..אז חלק הראשון של התשובה היה בסדר גמור, לידו סומן וי, ולא היה שום הערות. עכשיו, הייתי רוצה לשאול כמה הייתם נותנים לי על המשך התשובה - הביקורת של אחד העם...(זה חצי סעיף מתוך שאלה...ז"א, כמה הייתי מקבלת מתוך חמש נקודות) ואם אפשר, אשמח לקבל תיקון מקוצר לתשובה. תשובה: אחד העם הוא נציג הציונות הרוחנית. הוא רצה להכשיר את העם לחינוך תרבות יהודית ותודעה לאומית יהודית. (מטרת בני משה) אחד העם ראה את צרת היהדות (ההתבוללות) כבעיה, ורק אחר כך את צרת היהודים(האנטישמיות), וכאן זה הניגוד לתורתו של הרצל. כמו כן הוא טען שהרצל התעלם לחלוטין מהתכנים היהודיים ומהרוחניות בציונות המדינית שלו. אחד העם טען כי יש להפוך את ארץ ישראל למרכז רוחני אשר ימשוך יהודיפ לעלות ארצה בהדרגתיות ויהווה מוקד לתודעה הלאומית. הוא גם אמר שתוכניתו של הרצל בספר אייטנוילנד היא לא ניתנת למימוש, בשל היותה לא מציאותית. לא ניתן להפוך את ישראל למדינת מופת בין יום, והיהודים לא יבואו לשם סתם כך. יש להפוך את ישראל למרכז משיכה ליהודי העולם. אשמח לתשובה, תודה מראש...

ויקי16

New member
הקפצה ועוד שאלונת (לא בהכרח למורה)

חבר´ה, השאלות שלי חשובות!! תענו עליהם!! ועוד שאלה... מה הם ההחלטות של קונגרס באזל? אשמח לתשובה נורמאלית, ולא מילים יפות...כי אין לי כוח ללמוד בעל פה... תודה מראש!!!

gilad44

New member
הקונגרס

חפשי ב2 דפים האחרונים את השם שלי כתבתי על הקונגרס דווקא בשפה נורמלית וברורה לחלוטין

ויקי16

New member
אני לא מוצאת את זה לא כאן, ולא

דרך החיפוש הראשי... יש סיכוי שתתן לי קישור להודעה או שתרשום שוב? תודה מראש

ויקי16

New member
לא זה לא!!אני לא מוצאת את זה!!

אם אתה רואה את זה, אז אולי תתן לי קישור? בבקשה...

gilad44

New member
כתובת

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=433&msgid=4866460&place=20

איכסס אני שונאת על הקונגס

ההחלטות היו 1. שיהיה ישוב יהודי עלל ידי עובדי אדמה שיהיה מעלי מלאכה 2.היהדות תתלכד על ידי מפעלים מקומיים 3.העמקת הרגש הלאומי יהודי והכרת יהדות לאומית 4. פעולת הכנה בשביל הסכמת המעצמות הנחוצה לקבלת צ´רטר הם רצו לגבש בין הזרמים ובכל החלטה יש רעיון של זרם אחר

ויקי16

New member
יוו..זה רשום לי מול העיניים

ואני פשוט לא קולטת את זה... מישהו יכול לכתוב את זה לא במילים יפות? משהו פשוט וברור? כאילו אתם מסבירים לילד קטן? סליחה על ההצקה, זה ממש חשוב לי, כי אני מהמרת, ולא לומדת את השאלה המזרחית, אז אני חייבת לדעת את שער החומר מצוין. תודה מראש

מה שנתתם זה תוכנית באזל!!!!

בקונגרס באזל היו החלטות אירגוניות: מוסדות נבחרים-תנועה מודרנית ודמוקרטית.ועד פועל מורחב וועד פועל מצומצם. ומוסדות פיננסים-בנק! בנוסף כמו שאמרתם הוחלטה דרך מדינית לתנועה הציונית-תוכנית באזל (שזה המרכיבים שנאמרו) וכמובן פריצת דעת הקהל העולמית וכל הבולשיט הזה.....

תלמדי הפוך

מהההההההה את לא נורמאליתתתתת תלמדי תבעיה המזרחית זה הרבה יותר קלל מכל החארטה של הרצללל הכלבלב הזהההההההה אני לא יודעתת עליו כלוםם יש עליווו ימבהה חומר

תשובה על הביקורת על הרצל

אני עונה לך כמעריך בחינות בגרות התשובה טובה ! אבל זכור ! לא מספיק לכתוב בקצרה במה הם חלוקים יש צורך להסבר ואפילו בקצרה מה הכוונה של צרת היהדות או צרת היהודים וכו´.ללא הסבר התשובה נכונה אבל לא מלאה

ויקי16

New member
לא קיבלתי על זה נקודה!!!!!!!!!!!!!!

אתם קולטים ??!! המורה שלי פשוט רשמה לי איקס אחד גדול על התשובה והוסיפה "לא נכון!!!" אפס נקודות!! חוצפה!! ואני אפילו לא יכולה לערער... תודה רבה על התשובה כמובן

למעלה