שאלה לנשים פה שהן מהנדסות תוכנה

שאלה לנשים פה שהן מהנדסות תוכנה

מי שמכן גרות באוסטרליה, האם מצאתן עבודה במקצוע שלכן, או שגם שם יש אפלייה נגד נשים בתחומי ההי-טק?

מה זה, אין פה אף אישה ישראלית מהנדסת באוסטרליה?

Margaret River

New member
אם כבודה שוקלת הגירה לאוסטרליה,

תתכבד ותתרגל סבלנות אוסטרלית.
חלפו כ-11 שעות בין ההודעות שלך. קחי בחשבון שעכשיו סופשבוע כאן אז אנשים מתמקדים במנוחה והנאות החיים, בד"כ. חוץ מזה, באוסטרליה זה נורמלי לחלוטין לענות למישהו אחרי 2-3 ימים. זה לא ישראל, שאם לא עונים לך תוך חצי שעה זה סימן שהמכותב מת או זורק עליך זין אטומי.
לגופו, באוסטרליה האפליה על רקע מיני כנראה נמוכה יותר מבישראל, אבל אני לא מכיר מקום בעולם בו נשים לא מופלות לרעה בשוק העבודה. אני לא יכול להעיד ספציפית על ההיי-טק כי אני מהלואו-טק.
באופן כללי, ל*רב* המהגרים קשה למצוא את העבודה הראשונה שלהם באוסטרליה, ללא קשר למין ולמקצוע.

zaske

New member
my take

אוסטרליה היא לא מעצמת הייטק כמו ישראל , קחי בחשבון.
לדעתי לא יפלו אותך (גם גברים הולכים פה הביתה ב5, ככה השמועות אומרות).
אם את חנוקה על לינוקס , ויש לך במקרה נסיון עם openstack, קלאוד, לינוקס קרנל, וירטואליזציה או כל חיה אחרת שנשמעת טוב על לינוקס, את מוזמנת לפנות אליי לפרטי (במיוחד אם את חובבת מזג אויר טרופי/סאב טרופי ומוכנה לגור בבריזביין, אני אישית עובד עבור החברה הזו ממלבורן).
כמו כן, כפי שכתבתי , ויסלחו לי מנהלי הפורום - יש עוד מקור מידע- ww.ozim.co.il , שני המייסדים של האתר הזה הם אנשי הייטק, יש שם כמה אנשי הייטק חוץ מעבדך הנאמן , אחד מגאוני התוכנה הכי רציניים שפגשתי מדי פעם תורם שם איזה widget מועיל בענייני מלבורן וכו'.

אישית מצאתי עבודה תוך חודשיים

אבל זה לא אומר כלוווםם על הסיכויים שלך למצוא, אצלי בחברה מתוך 60 מתכנתים,יש 3 מתכנתות.. יש עוד 2 בנות בqa ושתי מנהלות פרויקטים,כל שאר הבנות בכוח אדם וכו
אני לא חושבת שמפלים בנות,אלא שבנות פשוט לא מגישות מועמדות
וגם בישראל לא הרגשתי שהפלו אותי על רקע היותי אישה,ההפך האמת,הייתה לי הרגשה שנותנים יותר צאנס לנשים בהייטק, כי יותר נעים לעבוד בחברה יותר מגוונת ולא רק גברים

JaneLame

New member
יש, אבל פחות.

&nbsp
כל התחום של IT פה ובכל העולם מאוד גברי. ככה זה. השאלה זה לא אם זה מפריע למעסיק, אלא אם זה מפריע לך. אצלינו מחלקת משאבי אנוש דווקא ניסתה מאוד לקדם איזשהו איזון מגדרי ולהכניס בנות למחלקה שיש לה היסטוריה של גברים בלבד כבר איזה שני עשורים.
&nbsp
שאלות יותר רלוונטיות לענייננו הן עד כמה טובה האנגלית שלך ועד כמה את מוכנה להתפשר על תפקיד ראשון כשאת מגיעה לאוסטרליה. כמו כן, יש את השאלה של מה הסיכויי שלך בכלל לקבל ויזה וכמה זמן וכסף את מוכנה להשקיע בתהליך הזה. זו מחוייבות רצינית.

אצלנו בפגישה השבועית הודיע ראש מחלקת ה-IT על רגע היסטורי:

סוף סוף הם קיבלו לעבודה אישה למחלקה. זו חברה שקיימת בערך חצי שנה. כל החברה מחאה כפיים.

למעלה