שאלה לנשים שחוו הריון לאחר הטיפולים

doritg1

New member
שאלה לנשים שחוו הריון לאחר הטיפולים

שלום ! שמי דורית,אני בת 32 וחצי.לפני כחודש וחצי אובחן אצלי הודג'קין.אני נשואה ללא ילדים עם עבר של בעיות פוריות מינוריות.הייתי רוצה לדבר עם אישה שהרתה לאחר הטיפולים.נושא זה מאוד מעסיק אותי ואני מאוד רוצה לשמוע סיפורים אופטימיים על מימוש הורות לאחר המחלה. תודה דורית

מיליתו

New member
חכי לדגנילי...

זה נושא נורא בעייתי. בדרך כלל הטיפולים שנותנים להודקינס לא פוגעים מאוד בפוריות. יש המון שהרו אחרי טיפול בהודקינס. אם העניינים מסתבכים וצריך כימו יותר חזק, זה מתחיל להיות בעיה. אני הריתי 10 שנים אחרי השתלת מח עצם (שזה כמויות אדירות של כימו), אבל התינוק נולד מת בגלל שהסרטן חזר (סיפור ארוך...). בכל מקרה, קחי זריקות דקפפטיל לאורך הטיפול, הן עוזרות בהגנה על השחלות ומפסיקות את המחזור לזמן הטיפול. יש אופציות להקפאת עוברים בתהליך IVF - מומלץ מאוד, בתנאי שאת יכולה לדחות את הכימו עד אחרי התהליך. אפשר גם להקפיא רקמת שחלה - תהליך חדשני, אבל נראה לי מבטיח. דגנילי שכאן בפורום ילדה שני ילדים אחרי השתלת מח עצם. בכל מקרה - אם עוד לא הפנו אתך, פני דחוף למרפאה שמתמחה בשימור פוריות. בתל השומר - ד"ר מאירוב. ברמב"ם - פרופ בלומנפלד. (בטח יש עוד מומחים שאני לא מכירה). בכל מקרה, תשמרי על האמונה - לדעתי, זה עוזר הכי הרבה.

doritg1

New member
תודה על התגובה

תודה מליתו על האינפורמציה שנתת לי.אני מכירה את כל הדרכים לשימור הפוריות ואני כרגע עוברת מחזור טיפול כדי ליצור עוברים מוקפאים וככל הנראה אני אעבור גם הקפאת רקמת שחלה.אני עושה את כל שאפשר כדי ל"בטח" את הפוריות שלי.החששות שלי בנושא הפוריות הן רבות : 1. חוסר הודאות לגביי האם יהיו או לא יהיו לי ילדים מטריף אותי. 2. הגיל שבו אוכל לנסות להיכנס לטיפולים אחרי הטיפולים נחשב מבוגר עבורי (35)אני כיום בת 32 וחצי. 3. זה שנים מספר שאני ובן זוגי משתוקקים לילד וכל פעם פוקדים אותנו מצבים שמרחיקים אותנו מלהגיע למה שאנו כל כך רוצים. 4. אנו נזקקים לטיפולי פוריות בלי שום קשר למחלה,עובדה שגם עשויה להאריך זמן. בקיצור הרבה קשיים וכאב מלווים אותנו בדרך לדבר הכל כך טבעי ופשוט עבור מרבית האוכלוסיה ומאוד קשה לי להתנחם ולקבל את המצב,לכן אני זקוקה להמון תמיכה וסיפורים אופטימיים. אם תסכימי אני הייתי רוצה לשמוע את תלאותייך עם המחלה וההריון.

היי דורית

גם מתוך הכרותי בפורום וגם מהכרות אישית - יודעת שיש לא מעט נשים שנכנסות להריון אחרי הטיפולים. והסיפור שהכי הכי - חברה שעברה טיפולים קשים לפני כמה שנים, ונאמר לה במפורש שהיא עקרה, עומדת ללדת את ילדה הראשון! וגם, לא מזמן היה כתוב בעיתון שאישה הרתה מרקמת שחלה שהושתלה חזרה בגופה. שזה הליך נסיוני שלא היה ברור אם הוא יעבוד או לא, והוא עובד. מציעה לך לבדוק את האפשרות לשמר רקמת שחלה לפני תחילת הטיפולים. וגם - מפנה אותך לקרוא בפורום "הריון לאחר טיפולים". יום טוב:) גלי

דגנילי

New member
מישו קרה לי?../images/Emo24.gif

כן.. אני זאת עם הסיפור האופטימי.. אני מצרפת לך את כל הסיפור מסיפורי הניצחון של האגודה. וכל מה שאת רוצה עוד לשאול, לספר, וכל מה שעולה על רוחך.. אני פה בשבילך!

דגנילי

New member
אה.. זה מראה את כל הסיפורים, אז..

לכי לסיפור הניצחון של דגנית..

doritg1

New member
../images/Emo141.gifתודה דגנית

קראתי את סיפורך,נעצבתי על הסבל הרב שעברת,אך התרגשתי לקרוא שלמרות הסבל הצלחת להקים משפחה מקסימה.רציתי לשאול אותך אם הרית באופן טבעי אחרי הטיפולים ? תודה לך על מוכנותך לעזור,אני באמת זקוקה בתקופה זו לכל התמיכה והחיזוקים האפשריים,אני מטבעי לא ממש אופטימיסטית והתקופה הזו מאוד מקשה עליי לשמור לאורך זמן על המעט אופטימיות שיש לי.אני עוברת ביום כל כך הרבה תנודות במצבי רוח ובמחשבות כשכמובן לרב אני נשאבת יותר לעצב.

doritg1

New member
תודה גלי

תודה לך גלי על תגובתך.אני מודעת לכל הדרכים לשימור הפוריות אני כעת בתהליך של יצירת עוברים שיוקפאו וככל הנראה גם אעבור הסרת רקמת שחלה. אני אשמח לשמוע יותר פרטים על חברתך שהרתה לאחר טיפולים קשים.אני פשוט זקוקה להמון חיזוקים כדי לפתח אופטימיות וכדי לשרוד את התקופה הארוכה מבחינתי שאאלץ להמתין עד שאוכל לנסות להיכנס להריון.הנושא הזה מאוד מעציב אותי.

דגנילי

New member
ובכן..

שלושת ההריונות היו ספונטניים (כלומר ללא טיפול כלשהו), והריתי מיידית. כמובן שבמהלך הטיפולים לא היה לי מחזור וגם לאחר מכן הרבה שיבושים... אבל הגוף התאושש לאט לאט.. ואפילו לאחר ההשתלה (שהטיפול לפניה מאוד מסיבי), לאחר שנתיים נכנסתי בלי בעיות להריון.

doritg1

New member
דורית

מאוד מעודד לשמוע שגם לאחר טיפולים אגרסיטיביים הצלחת להשיג הריונות בקלילות.הלוואי שזה יהיה כך גם במקרה שלי ושאני אוכל לנסות להיכנס להריון אפילו פחות משנה מתום הטיפולים.בגלל שאני מבוגרת ממך (32 וחצי) הפוריות שלי כבר בטח פחות במיטבה,אבל אני משתדלת שלא להיכנס לזה כי זה מעורר אצלי פחדים ומחשבות שליליות. תודה לך על השיתוף.

מיליתו

New member
דורית

כל כך מובן שהריון ותינוק זה הדבר הכי משמעותי כרגע אצלך. אני חושבת שכל אישה ללא ילדים, נושא הפוריות מטריד אותה הכי הרבה כשמתגלה הסרטן. אני כמעט ויתרתי על השתלת מח עצם בגלל פחד מפגיעה בפוריות. כרגע, אני נאחזת באמונה, ברפואה סינית ובסיפור של דגנילי...הסיפור שלי - בגיל 14 לימפומה נון הודקינס שלב 4 - המון כימו, הקרנות והשתלת מח עצם עצמית. בגיל 17 גיליתי שבהשתלה נדבקתי בהפטיטיס סי ממנת דם (ועד היום זה עושה לי צרות צרורות). בגיל 24 התחתנתי עם איש מקסים. חודש אחר כך הייתי בהריון שנפל מעצמו. חודש לאחר מכן הייתי שוב בהריון. היה לנו בן. בחודש חמישי גיליתי שהלימפומה חזרה וקיבלתי שוב כימו (הבטיחו טיפול קל ושלא יפגע בעובר - אבל כניראה שיקרו. עשו בשבילי את ההחלטה שעדיף לסכן אותו ולא אותי, ונתנו לי טיפול חזק). הוא מת ברחם בשבוע 28, וראיתי אותו בחדר הלידה מת לגמרי. רציתי למות יחד איתו, אבל איכשהו החזיקו אותי. בהתחלה לא רציתי להמשיך עם הכימו כי רציתי למות. אחרי שבועיים של שכנועים, הגעתי שוב לכימו. חודשיים אח"כ, תחת מכבש לחצים הגעתי להשתלת מח עצם שכרוכה בהמון כימוטרפיה, ואמרו לי שיותר לא יהיה לי מחזור ואזדקק לתרומת ביצית. הלכתי להשתלה, ולא היה איכפת לי אם אצא משם בחיים או לא... יצאתי בחיים. שלושה חודשים אחר כך קיבלתי מחזור. מאז יש לי מחזורים לא כל כך סדירים, אבל קיימים, ובביקורות א"ס שעשיתי ראו גם קצת זקיקים בשחלות. לא מדהים, אבל משהו. לא הסכימו לעשות לי שום הקפאה לפני ההשתלה כי אמרו שאין טעם, והתווכחתי עם כל העולם. עד היום אני כועסת על שני מנהלי מחלקות מסויימים, על שמנעו ממני את האפשרות לנסות לפחות. לפני כמה שבועות ניסיתי IVF שהופסק באמצע כי לא היתה תגובה להורמונים. ממילא לא רציתי הריון עכשיו, אלא רק להקפיא. אז אני מקווה שהרופאים וכולם טועים, ועם הזמן השחלות שלי רק תתאוששנה, ובעזרת השם בעוד שנה, אהיה בהריון. רציתי מאוד להיות אמא צעירה, והיה אמור להיות לי עכשיו ילד בן קצת יותר משנה. אבל אין לי. במקרה הכי טוב יהיה לי ילד בעוד שנתיים. בעזרת השם, הילד יהיה מביצית שלי בהריון ספונטאני ותקין כמו הקודם, והפעם עם סוף טוב (אל תשכחי שאת ההריון הקודם השגתי בקלי קלות ובספונטניות אפילו שכבר הייתי אחרי המון כימו מגיל 14). אם חס וחלילה
בעוד שנה, לא אצליח להשיג הריון ספונטאני, אלך לתרומת ביצית. אז הילד הראשון יהיה מתרומת ביצית. והשני, כבר לא. בעזרת השם. אמונה, מחשבות חיוביות, דמיון מודרך, רפואה משלימה. אלה הדברים שאני תולה בהם את תקוותי.

doritg1

New member
../images/Emo140.gifדורית

נעצבתי לקרוא על הסבל הרב שעברת בשל המחלה ובעודך כל כך צעירה.אני בטוחה שאת תצליחי להיכנס להריון ואף ללדת כמה ילדים שתבחרי.את עדיין צעירה וזה קלף מאוד חזק.אבל זה טוב שאת מכינה את עצמך גם לתסריטים אחרים,כמו : תרומת ביצית.אני יודעת שיש משקל לד.נ.א ושהחלום של כל אדם הוא לראות בילדו יצירה שלו ושל בני זוגו,אבל במידה וזה לא מתאפשר משני הצדדים,אז גם צד אחד זה בסדר,העיקר שאת היא שעוברת את ההריון ואת הלידה ותוך כדי נקשרת אל העובר.העובדה הגנטית לא אמורה להשפיע על הרגש. אבל אני סתם מקשקשת,זה לא יהיה.יהיו לך ילדים משלך,מקסימים,בריאים ויפים. ספרי לי קצת על הדרכים שלך לחזק את האמונה.אני ממש צריכה/רוצה למצוא לי מקור לאמונה.

ihovav

New member
את כל פעם גורמת לי להזיל דמעה

עם הסיפור שלך. נשמע כל כך קשה ואת נשמעת כל כך מדהימה. עוד יהיו לך ילדים, הרי זה כל כך מגיע לך...

למעלה