שאלה לנשים שילדו תינוק מעל 4 ק"ג...

רחלילי

New member
שאלה לנשים שילדו תינוק מעל 4 ק"ג...

קודם כל הי, אני מקווה שזה בסדר לשאול שאלה, למרות שאני עדיין לפני לידה. אני אמורה ללדת כל יום. וההערכת משקל (המדוייקת כנראה) עומדת על סביב 4 ק"ג ואולי יותר, נכון להיום (לקראת סוף שבוע 40). כמה שרציתי להגיע ללידה "רגילה" ככה אני מבינה היום שעלי לשקול אופציות: היום הייתי במיון ואמרו לי שעלי להחליט אם אני רוצה קיסרי - יעשו לי, או אם אני רוצה לחכות לצירים (אין לי עוד סימנים של לידה מלבד מחיקה 70%) שאחכה עוד ועוד ואז תינוק יגדל ויגדל ויש בזה סיכונים וסיבוכים שיכולים להיות (האמת די הצליחו להפחיד אותי). שאלתי על אפשרות לזירוז (גם משהו שלא תכננתי מראש) ושם אמרו לי שאין שום סיבה רפואית לזירוז ולכן לא יעשו לי!!! אז עכשיו עלי לבחור בין קיסרי (לא מבינה-לקיסרי יש סיבה ולזירוז אין?!) לבין לתת לתינוק לגדול ולגדול ולגדול. רוצה לשאול נשים שעברו לידה ראשונה עם תינוק בגודל כזה (ולא זה לא מסוכרת זה מגנטיקה!). איך ילדתן אותו בסוף? זירוז? איזה סוג של זירוז? קיסרי? איך היתה ההחלמה? האם נתקלתן בבית חולים שאומר שמבחינה עקרונית לא יעשו לי זירוז כי אין סיבה וכן מציעים קיסרי? מי שילדה לידה רגילה ולא קיסרית, וילדה תינוק גדול, האם זה יצר איזה שהן פגיעות אצלכן בגוף או אצל התינוק? אני כולי חששות כרגע ודאגה... אשמח לשמוע מהחויה שלכן. תודה, רחלי.

עדי 5

New member
רחלי ,אני ילדתי תינוקת במשקל 3970

אמנם בלידה שלישית. בשבוע 42 בתי הוערכה במשקל 4400 ק"ג ונכנסתי לזירוז. הלידה היתה רגילה ללא אפידורל. לצערי יצאתי ממנה עם מעט קרעים היות והמיילדת החליטה לנסות לשלוף אותה בלי לחתוך וזו היתה טעות חמורה. פעמים רבות יש הבדל בין הערכת המשקל לבין גודל התינוק בלידה. לרוב לא עושים ניתוח קיסרי כשמשקל התינוק פחות מ4500 ק"ג כך שזה נשמע לי ממש משונה. התייעצת עם רופא הנשים שלך? בכל אופן מקווה שתלדי בקרוב והכי קל שאפשר.

רחלילי

New member
אצלי זו לידה ראשונה והבנתי שלכן הם

די חוששים. הם מבחינים בין תינוק גדול בלידה ראשונה לבין תינוק גדול בלידות שאח"כ. הערכת המשקל נעשתה שלוש פעמים במהלך אותה יממה, על ידי אנשים מקצוע שונים במקומות שונים דרך א.ס. (כולל פרופ'/ד"ר י. שלו) ודרך מישוש הבטן. עדיין לא יידעתי את הרופא שלי על כך, הוא זה ששלח אותי למיון, חשבנו שימליצו על זירוז...דבר שגם ממנו חששתי וכעת נראה לי הרע במיעוטו!). בכל אופן כנראה שההערכת משקל כן נכונה... ואני כבר שעות ארוכות במתח.... מה עושים...

sipi1

New member
אצלי כל הילדים נולדו גדולים

ארבעה מהבנים - 4 ק"ג ומעלה (הגדול ביותר - 4,350, ויש גם 4,250), והבנות קצת פחות - 3,700 שתיהן (הן נולדו הראשונות). עוד שני בנים נולדו בניתוח, כך שהמשקל לא רלבנטי - אבל גם באותם איזורים. לידה של תינוק גדול לא קשה יותר (בעצם, לא ילדתי תינוקות קטנים, אז אין לי למה להשוות. אני משנה הגדרה - לא קשה במיוחד) ורק בלידה הראשונה היו לי תפרים, לא רבים. בדרך כלל הטבע מתאים את גודל התינוק למבנה הגוף של האם, ונדיר לראות לידות ש"נתקעות" רק בגלל גודל העובר. אם לא מדובר בסכרת (ואז אין מבנה של כתפיים רחבות) בדרך כלל אלו פשוט עוברים ארוכים וכבדים יותר, לא "שמנים" או רחבים יותר. החלק הבעייתי, בכל לידה, הוא הראש - ודווקא בגולגולת אין כמעט הבדל בין תינוקות גדולים וקטנים. זירוז זו לא בחירה רעה, במיוחד יחד עם אפידורל. לעומת זאת, כדאי לא ללכת לניתוח מהר מדי - תמיד אפשר לנתח, וכדאי לשמור את האופציה הזו רק כפתרון אחרון אם שום דבר אחר לא יהיה אפשרי. ניתוח הוא הליך רפואי שיש בו סכנה מסוימת, ההחלמה מניתוח הרבה יותר ארוכה וקשה מאשר מלידה רגילה (אפילו לידה ארוכה וקשה עם זירוז ותפרים) ויש גם השפעה על ההריונות העתידיים. ועוד מילה - הערכת משקל ע"י אולטראסאונד בסוף ההריון היא כלי לא ממש מדויק. סטייה של 10% לכל צד נחשבת תקינה - מה שאומר שתינוק של 4 ק"ג יכול להיות מוערך כ 3,600 או כ 4,400, ושתי התוצאות "תקינות" מבחינת המעריך. עדיף לסמוך על מישוש של המיילדת, להן יש נסיון ויכולת להעריך גודל עובר הרבה יותר מדויק מכל מיכשור... מאחלת לך לידה קלה ומוצלחת, ותזכרי שהחלק הטוב עדיין לפנייך - תינוק גדול אוכל יותר בכל ארוחה, זקוק לפחות ארוחות ביממה וישן יותר מהר בלילה... וזה שווה !!!

רחלילי

New member
תודה לך! ולגבי ראש, הוא גם גדול

הראש של הפשוש שלנו גם גדול ומתאים לשבוע יותר מתקדם... מאד הרגיע מה שאמרת לי לגבי זה שהכתפיים הרחבות זה בעקר בסוכרת (שאין אצלי) ולא בגדול ללא סוכרת. כי מה שהפחידו אותי קשור בין היתר לכליאת כתפיים.

sipi1

New member
כליאת כתפיים

עברתי פעם אחת, עם התינוק הגדול ביותר (4,350) אבל בגלל תרופות שקיבלתי לאורך ההריון היה לו באמת מבנה גוף דומה לזה של תינוק סכרתי. גם על הסיבוך הזה נודע לי רק אחרי הלידה - למזלי הרופא נכח בלידה (בגלל שזה היה הריון "יקר", אחרי כמה הפלות רצופות, ולכן גם הטיפול התרופתי שהשפיע על הגדילה) ופתר את הבעייה בשניות - זה לקח פשוט עוד ציר לחץ אחד יותר ממה שהייתי רגילה בלידות הקודמות, והכל הסתדר בלי נזקים, אפילו בלי חתך. רק אחרי שנתנו לי אותו הסבירו לי למה פתאום הלידה נעמרה לרגע, אחרי שכבר שמעתי אותו בוכה. (היום הוא בן 11, כך שכבר ברור שלא נגרמו נזקים). תזכרי שהרופאים מאד חוששים היום מתביעות של רשלנות רפואית, ולכן לפעמים יציירו לך את התסריטים הכי גרועים, גם אם הסבירות שהם יקרו קטנה מאד. אם את יולדת בבית חולים, תמיד יש אפשרות לנתח, בכל רגע נתון. אם מפחידים אותך יותר מדי - פשוט תדאגי שבלידה יהיה רופא ולא רק מיילדת, גם אם זה כרוך בתשלום או בביקור פרטי אצלו לפני הלידה.

dorlim

New member
לנו היו הערכות משקל לתינוקת ענקית

בשבוע 38 כבר עמדנו על 3.900 ואח"כ עד הלידה הערכות היו 3.700-4.100 וכששאלתי את הרופא הוא אמר שיש 10% סטיה בהערכות כלומר כולן מסתובבות סביב אותו משקל פחות או יותר בסופו של דבר שני נולדה 3.650 , שזה לא קטן לכל הדעות ובכל זאת רחוק מ4.100.... ואגב, לי היתה לידה טראומטית במיוחד, וזה ממש לא היה קשור למשקל, זה היה קשור לעובדה שהיא נולדה מצג פנים.... ולמרות שזו היתה לידה טבעית (לגמרי!) ההתאוששות ממנה היתה הרבה יותר קשה ממה שראיתי בנות מתאוששות מקיסרי
מאחלת לך לידה קלה וטבעית!

ילי שלי נולדה 3920 לידה ראשונה../images/Emo9.gif

ואת האמת, האופציה של ניתוח קיסרי בכלל לא עמדה על הפרק, לפחות לא בשבילי. העניין הוא שהערכת המשקל הסופית הייתה רגע לפני הכניסה לחדר לידה (לפני כן הערכה הייתה 3500) וביום הלידה העריכו 4,400. הרופאים המליצו לי לעבור לידה רגילה (לא טבעית) כדי שלא אאבד כוחות עד הרגע של הלחיצות וכמו כן הודיעו לי כי הם לא ישתמשו במכשירים להוציא אותה ויהיה חתך יזום ובדקו את רוחב האגן ואמרו כי יש סיכוי טוב מאוד שאני אצליח להוציא אותה לבד (זה חשוב לבדוק). גם בזמן הלידה עצמה האופציה של קיסרי לא עלתה, אולי לקראת הסוף כאשר היא הייתה "תקועה" בתעלה 3 שעות, אבל גם אז אמרתי לרופאים כי אם אין סכנה לה ולי אז היא תצא בדרך הקונבנציונלית. הלידה עצמה לא הייתה טראומה, היא לא הייתה קלה אבל בהחלט לא טראומה, למרות השלב של הלחיצות ולמרות החתך הגדול שעשו. אני בדיעה שאם אין איזה שהוא סכנה לעובר או לך, אז לא צריך התערבות כירוגית. הרבה הצלחה!!

אפרת12

New member
אני ילדתי תינוק במשקל 4,360 ק"ג

בלידה עם זירוז וואקום אין שום קשר בין זה שמציעים לך קיסרי לבין זירוז. נהפוך הוא - אצלי זה שלא היו צירים זה דוקא (בדיעבד) היה סימן שכמו שחשבתי - היה עדיף קיסרי. כי לא היו צירים כנראה בגלל שהוא לא ירד, והוא לא ירד כי היה חבל טבור קצר, כך שבסופו של דבר זה נגמר בואקום - שזה מאוד מסוכן מעל 4 קילו. אז עצתי לך - לכי על קיסרי או שתחכי לצירים. מה שכן - על סיון כמעט לא ניכרו סימני הואקום, ואותי אמנם חתכו מדן ועד אילת - אבל חתך אחד בלבד שנתפר היטב והחלים טוב.

אל דאגה!

נוכחתי בלידת תינוקת במשקל 4.350 בלידה ראשונה, רגילה. היולדת נחתכה מעט בחתכים לא יזומים. מלכתחילה כשיודעים על תינוק גדול מזמנים לחדר לידה רופא ילדים על כל צרה שלא תבוא (שבירת כתפים בדרך החוצה וכדו' למרות שכשיש צוות מקצועי זה לא צריך לקרות) ומתכוננים לכל אבל אין סיבה לחשוב ישר על ניתוח. כאמור, בלידה שבה נכחתי המשקל לא היה צפוי אבל נראה היה שהכל בסדר גמור עם התינוקת והיולדת. לא ליויתי אותה לאחר הלידה כך שאין לי מושג.

אלינה12

New member
לידה שניה 4800

ילדתי בלידה רגילה, כי טעו בערכת משקל בקילו. הערכה היתה 3800 והתברר בסוף כשילדתי שהוא 4800. אז קודם כל אני לא מאמינה לערכות משקל. מצד אחד טוב שילדתי אותו רגיל ולא בקיסרי, כי בסופו של דבר הכל עבר די בקלות וגם ההחלמה. חוץ ממשקל עודף שממנו אני סובלת אין שום פגיעה בגוף אצלי ותינוק נולד בריא לגמרי. מצד שני אני כועסת על אלה שעשו לי ערכת משקל, כי אני לא יודעת לאיזה סיבוכים זה היה יכול להתפתח אם הוא חס וחלילה לא היה מצליח לצאת. אז זה היה מסוכן. ילדתי עם זירוז בשבוע 42, ויכול להיות שאם לידה היתה מתרחשת שבועיים לפני, המשקל היה יכול להיות הרבה פחות. למרות שפחדתי מהזירוז, דווקא היה לי הרבה יותר קל מלידה ראשונה שהיא היתה ספונטנית והרבה יותר כואבת. מייד אחרי זירוז נתנו לי אפידורל ולא הרגשתי כלום עד צירי לחץ.

sipi1

New member
../images/Emo2.gif WOW !!!

<יש אייקון מעריץ ?> העיקר שעבר בשלום. דרך אגב - גם את הגדול שלי (4,350) העריכו כ-3,600 שעתיים לפני הלידה. מיד אחרי השחרור לקחתי אותו לרופא שהעריך, שיראה במו עיניו את הטעות - ואז הוא הסביר לי על +-10%, זאת אומרת שאם יצאה לו הערכת משקל של 4 ק"ג, הוא יכול לשייך את זה לגודל שנולד בסוף, או לגודל שהוא החליט, ולהיות צודק גם כך וגם כך... מאז היו לי עוד דוגמאות לרופאים שלא העריכו נכון, ודווקא מיילדות מנוסות העריכו ידנית במשקל קרוב מאד למציאות.

מאי261

New member
לידה ראשונה 4350 ק"ג

כתבתי עכשיו הודעה ארוכה ואיכשהו היא נמחקה לי... הסיפור שלי די דומה לשלך, אבל בהדסה עין כרם אמרו לי שעד 4.5 ק"ג הם מיילדים רגיל, ולא בקיסרי. הם גם אמרו שהם נגד זירוז כי הסיכון לקיסרי רק בעקבות זירוז דומה לסיכון בגלל משקל ואף גבוה מזה (ובכלל, לידה מזירוז היא בעלת סיכויים גבוהים יותר לפתח סיבוכים) ולכן אין טעם. אני הייתי עם מחיקה 70% ופתיחה של 1.5 - הציעו לי לעשות סטריפינג יום אחרי התל"מ אבל פחדתי וביקשתי לחכות כמה ימים שבהם ארבתי לבעלי בכל פינה והכרחתי אותו לנסות זירוז טבעי בלי סוף (זה היה בשבילו כמו חלום שהפך לסיוט) - הימים עברו ולא התחילה לידה, אז עשו לי סטירפינג בפתיחה של 2 ס"מ - זה גם לא עזר ובסופו של דבר בשבוע 40+6 התחילו לי צירים. אגב, נתנו לי זירוז (פיטוצין) בגלל שאבחנו לי ירידת מים והייתי נשאית של GBS. סוג הזירוז שנותנים תלוי בנתונים שלך, כמו למשל אם יש פתיחה כלשהי או לא. לגבי הלידה עצמה - אני לא מרגישה שהגודל שיחק תפקיד משמעותי, למעט בסוף, אחרי שהראש יצא, והם היו צריכים להתאמץ כדי להוציא את שאר הגוף. זו היתה חוויה לא נעימה - כשחצי גוף בחוץ וחצי בפנים - אבל היא נמשכה לא יותר מכמה שניות ולא נחשבת לסיבוך - המיילדת עשתה את זה בעצמה ללא רופא. היתה לי מיילדת מדהימה שגם ניסתה לעסות כדי להימנע מחתך אבל ברגע שהיא הרגישה את התינוק היא החליטה לחתוך וטוב שכך! התפרים כמובן כאבו אבל זה עבר אחרי כמה ימים ובדיוק אתמול בביקורת של ה-6 שבועות הרופא אמר שהאזור נראה מצויין ואין כמעט זכר לחתך. אחר כך יש את כל היתרונות של תינוק גדול - בטח כבר סיפרו לך. נועם הקטן הוא עוד לא בן 7 שבועות וכבר שוקל 6 ק"ג... וזה לא שהוא מאד שמן - הוא פשוט גדול (גם ארוך וגם שמנמן) ומקסים כמובן. אני מבינה את הלחץ שלך וזוכרת אותו טוב. כולם הפחידו אותי אז. הייתי מציעה לך לנסות כל פטנט לזירוז טבעי שאת מכירה - בעיקר סקס אבל גם נקודות לחיצה ברגל וכו' - ואם תהיה אפילו קצת פתיחה אפשר יהיה לעשות סטריפינג. אצלי כאמור זה לא עזר אבל לאחרות כן. את מוזמנת לפנות אלי במסר אם יש לך עוד שאלות או את רוצה עוד מידע. אגב, באיזה בית חולים את יולדת?

gali melenboim

New member
למיכל היתה הערכת משקל של 4200

והיא נולדה 3545... לרוב יש שגיאה של 10 אחוזים ויותר לכאן או לכאן... אל לחץ. לפי דעתי, תנסי לחכות לצירים. בימים האלה התינוק כבר לא גדל כמעט. תמיד אפשר להגיע לניתוח מחדר לידה רגיל.

yaelia

New member
אני לא ממליצה על זרוז

הייתי 48 שעות של זרוזים אחרי ירידת מים (בלי צירים). זה גרם רק סטרס לי ולהלל (שהיה בסוף מצב פנים עם ירידת דופק רצינית ונולד בקיסרי חרום) אם היינו הולכים ישר על קיסרי היינו חוסכים יומיים של ירידות דופק חדות שלי ושלו, ושל עצבים גם. אמנם הוא נולד בתחילת 36, אבל גם לנו טעו בקילו שלם בהערכת משקל. אמרו שהוא מעל שלושה קילו ובסוף נולד יבחושון 2.190. כמו שהמליצה אפרת תחכי לצירים או תלכי על קיסרי. היום לא הייתי מפמפמת ככה את העובר שלי.

ילדוש

New member
בשבוע 39+4 ימים העריכו את הקטנה

באולטרא-סאונד כ- 4 קילו. התחיל לחץ סביבי ללכת לקיסרי. בכל זאת לידה ראשונה ואני לא גדולה במיוחד (162 ס"מ). גם אני התחלתי להילחץ. הרופא המטפל סירב לעשות לי זירוז בגלל שזירוז הוא מתכון להסתבכויות. במיוחד בלידה ראשונה עם משקל עובר גדול. באותו סופשבוע עשיתי את כל הזירוזים הטבעיים שאני מכירה (סקס,הליכות ארוכות, עליה במדרגות,שמן קיק). באותו סופשבוע התחילו צירים ספונטניים. משכתי בבית כמה שיכולתי והגעתי לבי"ח עם פתיחה של 4. היה לי חשוב להשאר ניידת ובתנועה כדי להקל על הקטנה לצאת. ביליתי את רוב הלידה (18 שעות, מתוכם 9 בבית חולים) במקלחת (ועם הכנרת סליחה..). הקטנה יצאה קרוב ל-4 קילו ולי לא היה אפילו תפר אחד. דרך אגב, הרבה פעמים התינוקות גדולים מצליחים לצאת בקלות רבה יותר מהתינוקות הקטנים. זה בגלל שלגדולים אין מקום להתברברויות ודוקא לקטנים יש מקום להכנס לא נכון לתעלה.

טיפוטף

New member
תראי זה נושא רציני מאוד

כליאת כתפיים יכולה להסתיים באסון. קשה - מוות או שיתוק מוחין עד קל - שבר של עצם הבריח שמתאחה ללא מגבלות. באמצע את יכולה לשים את התסמונת ע"ש ארב (יד עקומה וקצרה). זירוז לא מומלץ לעשות כשאין תנאים לזירוז = פתיחה ומחיקה וגובה של החלק המקדים של העובר בדרגה מסויימת. אם ייעשה בתנאים לא טובים - יגרום לפקיעת המים ויצטרכו אז ממילא לנתח. משקל של 4 קילו בפני עצמו זה לא כזה מי יודע מה. אבל תיתכן סטיה כמובן. השאלה לדעתי היא באיזה מצב את תהיי אחרי כמה שעות של צירים. ניתוח אלקטיבי תמיד עדיף על חירום. ניתן גם להתחיל ב"לידה מבוקרת" כאשר "היתקעות" של הלידה - תשכנע סופית בצורך לנתח. כולם מכירים סיפורים על תינוק במשקל 4 וחצי שהחליק בקלילות תוך שעתיים.... הרוב לא, בטח לא בלידה ראשונה. תביעות על רשלנות רפואית - עקב לידה של עובר במשקל גבוה - יש למכביר, חלק גדול גם נתקבלו. לא הייתי ממהרת להגיד שהרופאים רק רוצים לכסות את עצמם. תזכרי שהרופאים רוצים לכסות את עצמם, מקום שבו יש סיכון! הייתי אפילו ממשיכה ואומרת - לצערנו לא מספיק פעמים (וזה ע"ס עיסוק בדיוק בתחום הזה). קשר בין רוחב האגן של האמא לגודל התינוק - לא קורלטיבי בהכרח. מה עוד שמדובר בסה"כ במרחק בין שתי עצמות, ואפילו מי שנראית "דבה" רצינית יכולה להיות בפועל מאוד צרה שם, ודווקא בחורה קטנה ורזה יכולה ללדת תינוק גדול בקלות. ומנסיוני האישי: לידה ראשונה - הערכת משקל יום לפני הלידה - 4 וחצי קילו. ד"ר ד. לא רוצה לזרז כי אין תנאים לזירוז. לדעתו אין אפילו 4 קילו. למחרת צירים. ד"ר ד. מציע להתחיל בזירוז. אני מסכימה. ד"ר ק. שומע במקרה את השיחה ומיד אחרי שד"ר ד. הולך לכנס שבו היה צריך להרצות נכנס ד"ר ק. ואומר לי- שמעתי את מה שד. אמר לך, זו שערוריה! נשים עם הערכות פחות גבוהות מזו, ירוצו לעשות קיסרי! זה פשע! אני אביא את פרופ' מ. (טוב כולן יודעות מי זה). מגיע פרופ' מ. מחדר ניתוח. דוחף אצבע, ממשש - אומר לדעתי יש כאן 4 וחצי קילו. וממשיך: אני רוצה לומר לך, שאת תחליטי מה את רוצה לעשות ורק את. לא ננתח אותך בכוח. אבל תדעי לך שאת לוקחת סיכון מאוד גבוה. יותר מ- 20% סיכון שהעובר הזה ייצא פגוע - ואנחנו לא יודעים אם רק בשבר של עצם הבריח או שיתוק מוחין או מוות. אנחנו יכולים רק לגרום לראש לצאת. העובר הזה לא יורד מספיק, אחרי 12 שעות של צירים. את רוצה לידה וגינלית - בבקשה, תחתמי לי שהסברתי לך. ד"ר ד. אמר לך דברים בניגוד למדיניות של המחלקה. זה עלול היה להיגמר באסון וטוב שקראו לי. (אני מסכימה לעשות ניתוח). חדר ניתוח מלא, אני מחכה עם צירים עוד 12 שעות. (הלידה מתקדמת בינתיים מאוד לאט ונותנים לי אינפוזיה רק). נולד תינוק במשקל 4250. ד"ר ד. מגיע אחרי הלידה - שמעתי מה שהיה, סתם הלחיצו אותך. אז מה אם הוא שקל 4250, אני מיילד גם כאלה. וחוץ מזה לפעמים רק נשברת היד וצריך קיבוע לכמה ימים. (כבר אמרתי שזה רופא בכיר???) לידה שניה: הערכת משקל שבוע לפני הלידה - 3850. המלצה - לראות באיזה אופן יגיע התינוק. אולי תתפתח לידה בקלות. מתחילים צירים - הלידה מתקדמת מאוד לאט. מחליטים לנתח. יוצא תינוק במשקל 4450. לידה שלישית - תינוקת במשקל 2650. ניתוח אלקטיבי כי כבר אסור לתתללידה להתפתח באופן טבעי. נזקים? צלקת עם קפל עור מעל הצלקת? לא ממש מטריד אותי. מלכת היופי אני כבר אהיה. ממילא יש לי קרעים בבטן... לעומת התפרים למטה שבחורות אחרות מתארות איזה סבל הם גורמים להן שנים אחרי הלידה? זה משחק ילדים. שחרור מביה"ח - היום 72 שעות אחרי הניתוח. הנקה - מיד. הוצאת קטטר אינפוזיה וכו' - היום 6 שעות אחרי הניתוח כבר קמים על הרגליים להביא את התינוק. הנקה - שעתיים אחרי הלידה. חזרה לפעילות בבית? בלידה ראשונה ריחמתי על עצמי איזה שבועיים. בלידה השלישית - הכנסתי כלים למדיח, תליתי כביסה, שטפתי את המטבח - 5 ימים אחרי הניתוח. סיבוכים מאוחרים? הידבקויות? אין לי. מאידך גם אין לי צניחת שרירי רצפת האגן, מה שיש או עלול להיות לנשים שעברו לידות וגינליות קשות. כך שזו החלטה שלך. היום אין שום מניעה על מספר הניתוחים שאפשר לעבור. אני עברתי 3 ומתכננת עוד אחד לפחות. כל הרופאים שהתייעצתי עמם אמרו לי שפעם זה היה נחשב מי יודע מה. היום כל רופא יגיד לך ששמע על אישה שעברה 7, 8 ניתוחים.

רחלילי

New member
וואו-תודה לכולן ואשמח לעוד סיפורים.

המידע שכולן הונתות לי עוזר, מפחיד, מבלבל אבל מאד מאד עוזר. לדוגמא לא ידעתי שיש סכנה בלעשות זירוזים כשאין תנאים לכך. ולא ידעתי שלהתאושש מקיסרי זה לא כזה נורא. בכל מקרה יש י עוד זמן עד שאשוב לביקורת שם, אולי בינתיים כן יתפתחו תנאים ללידה רגילה או לזירוז, ואם לא אז אני פחות חוששת מהקיסרי לעומת קודם.. תודה לכולן.

isidora

New member
3.980 ק"ג נחשב../images/Emo35.gif

מצרפת לך דיונים מפורום הריון ולידה...

למעלה