שאלה לסובלות מעצירות

שמיץ1

New member
שאלה לסובלות מעצירות

סליחה מראש על ה"יותר מדיי אינפורמציה". למרות שיש לי יציאות כל יום, הן בדר"כ קטנות (לא קשות או יבשות). רוב הדרעק נשאר מאחור
וכל פעם שעושים לי צילום בטן תמיד אומרים שרואים הרבה מאוד ממנו. יש לי רגישות לכל מיני משלשלים - גורמים לי להקיא. לאו דווקא החומר המשלשל עצמו מגעיל ומעורר הקאה, אלא התנועתיות יתר של המעי שמתעורר לו לפתע גורמת לי לבחילות קשות.

יש למישהיא נסיון עם משלשלים / חוקנים / סטימולנטים למינהם ויכולה לומר מנסיונה מה הדרך הכי *עדינה* להתנקות
? ברור לי שזה לא יהיה פתרון קבוע, אבל משהו זמני להקלה. כרגע יש לי כאבים איומים וגם בחילות שאולי מושפעות לרעה מהמעי הדחוס...

אם הבנתי נכון

את צריכה נרות שיוציאו את מה קיש בפנים...
לי בשבע ברכות היה עצירות מטורפת (כנראה מההתרגשות) ואמא שלי המליצה על נרות, רק שאני לא זוכרת את שמם, אני בלי נדר יחפש אחר כך. בכל מקרה פשוט הלכתי לבית מרקחת וביקשתי.. הרוקח יותר התפדח ממני

שמיץ1

New member
נרות גליצרין?

השאלה היא כמה *עדין* זה היה (מבחינת התכווצויות, גזים, כאבי בטן וכו'...).

לואי84

New member
אצלי הבעיה הפוכה בדר"כ...

אבל אומרים שמאד עוזר להשרות שזיפים מיובשים במים ולשתות. אולי שווה לנסות אם עדיין לא ניסית כבר...

שמיץ1

New member
תודה לואי, אבל...

את הדרכים הטבעיות ניסית ומציתי לצערי.
השזיפים מרככים צואה אבל אצלי היא רכה ופשוט לא יוצאת...

לואי84

New member

בכל מקרה הנסיון שלי עם חוקן לפני האולטרסאונד הרקטלי היה כמו שאת מתארת, עוויתות נוראיות בבטן התחתונה, ממש לא נעים. לעומת זאת דווקא הכדורים והחומר המשלשל של הקולונוסקופיה בכלל לא גרמו לי לעוויתות אלא רק לצורך להתרוקן. אז כנראה שכן יש השפעות שונות.

שמיץ1

New member
כן

ברור לי שכל אחת מגיבה אחרת, אבל אני דיי נואשת...
ניסיתי הבוקר חוקן מים שלא עשה יותר מדיי עוויתות אבל גם לא עזר (אולי \לא עשיתי אותו טוב כל כך).

מורנקה28

New member
יקירתי,

במקרים כאלה אני משתמשת בחוקן שאני קונה מבית המרקחת.
אני פשוט קונה כמה כאלה כדאי שתמיד יהיה בבית, מדובר בחוקן ממש קטנצ'יק שדיי עוזר ומקל.
כמות החומר ממש קטנה כך שזו הדרך העדינה ביותר להתנקות ולהקל על כאבי הבטן שיש לך.

פז08

New member
הכי עדין לדעתי זה נר גליצרין אבל תמידדדד

התייעץ עם רופא לפני כל תרופה חדשה...
קחי בחשבון שזה פועל סמוך לשימוש אבל הפעילות עלולה להימשך גם אחרי. כלומר ייתכן שתתרוקני ואחרי חצי שעה- שעה פתאום תצטרכי שוב לרוץ לשירותים... כך שצריך לתכנן את השימוש לשעות בהן את בבית....

liats80

New member
מסכימה עם פז וגם

צריך לבדוק ממה זה נובע!
זה לא מצב נורמלי.
אולי יש סתימה חלקית של המעי או משהו אחר שמפריע.
אם עוד לא פנית לרופא גסטרו אז לכי ותבדקי. כשתדעי מה מקור הבעיה יהיה הרבה יותר קל לטפל בה.

שמיץ1

New member
תודה

אחרי 3 שנים של בירורי גסטרו למיניהם הפסקתי ללכת לרופאי גסטרו כי הם פשוט יושבים בחיבוק ידיים ולא עושים שום דבר (אפילו לא שולחים לבדיקות יותר). יש לי חסימה חלקית של המעי הדק. במעי הגס - היצרות מינימלית בסיגמואיד, אבל אמרו שזה לא מסביר את העצירות (ואולי גם נפתר בניתוח אנדו' - לא בדקו אחרי).
האמת שקבעתי תור לבאר-גבל, אבל הוא רחוק מאוד...

liats80

New member
באר גבל מומלץ

מי רופא האנדו שלך? סורי אני לא זוכרת. אולי הוא יכול לעזור לזרז את התור?
אם לא אולי תנסי להתקשר אליהם פעם בשבוע - תמיד יש ביטולים. התור שלך בתל השומר או פרטי?

שמיץ1

New member
התור בשיבא

ואני מטופלת של שיינמן. מנסה מדיי פעם להתקשר ולבדוק אם התפנה תור מוקדם יותר, אבל בנתיים ללא הצלחה.

liats80

New member
מרגיז

אולי שווה לשקול לפנות אליו בפרטי? נדמה לי שאצלי הקופה השתתפה.
תתקשרי למזכירה של ותבררי אם זה אפשרי. אם ידוע שיש חסימה זה נשמע לי ממש לא רעיון טוב לדחות את הנושא.

שמיץ1

New member
הקופה שלי לא משתתפת בביקור פרטי אצלו

לא קל לי לחכות כל כך הרבה, אבל למען האמת - אין לי הרבה תקווה שהוא יוכל לעזור. אני כבר כמה שנים טובות במצב הזה, וללא שיפור ניכר בהרגשה גם אחרי ניתוח

למעלה