שאלה לסופש

kikona126

New member
שאלה לסופש

אומנם זאת לא תופעה שקשורה לאנדו, אבל הבנתי שיש את זה להרבה אנשים. קורה לכן שאתן קמות בבוקר ואתן קמות מהמיטה (עוברות משכירה לעמידה או לישיבה) יש לכן סחרחורות? זה קורה לי הרבה בימים האחרונים וזה דיי מלחיץ. יש דרך לפתור את התופעה הזאת?הבנתי שזה מראה על חוסר בחמצן.

ליה1997

New member
זה תמיד קורה לי

גם מישיבה לעמידה זה קורה לי שיש סחרחורת ונהיה שחור כזה... אני לא יודעת למה זה קשור...

kikona126

New member
לא שאלת אף פעם ממה זה נובע?

אני קבעתי תור לרופאת משפחה כדי לבדוק מה זה.
היום ממש הסתובב לי הראש אז נשארתי לשבת (נזכרתי אחרי הניצוח שאמרו לי שאם יושבים עם הרגליים על הרצפה זה עובר אבל זה לא היה כזה נכון) וזה התגבר והיתה לי גם זיעה קרה...
&nbsp
אמא שלי טוענת שהזיעה זה בגלל שנלחצתי מהסחרחורת...

ליה1997

New member
אממ לא הלכתי לבדוק את זה

אני לא יודעת אם זה כזה חריג או שזה קשור לחולשה והעייפות שמביא איתו האנדו' למרות שאולי זה שווה בדיקה... אלך לברר

kikona126

New member
לא ניראה לי שזה קשור לאנדו

עשיתי בדיקה באינטרנט. להרבה אנשים יש את זה...

jusi1

New member
תמיד איתי

זה כל הזמן קורה לי גן בזמן ישיבה..טרן מצאתי פתרון לכך :( וזה מפחיד לפעמים

kikona126

New member
עשיתי קצת מחקר באינטרנט

יש לזה מספר סיבות. האחת היא לחץ דם נמוך (שיכול לנבוע מחוסר בברזל או ויטמין b12) השניה היא תזוזה של קריסטלים באוזן (מה שהגיוני במקרה שלי) שקוראת עקב חבטה בראש או באה לידי ביטוי בשמיעה לקויה... מאז המגרנה הלפני אחרונה שלי יש לי קצת בעיות בשמיעה באוזן בצד בו היתה המגרנה (אני שומעת כפול) הטיפול בבעיה הוא פשוט (לפי האינטרנט) והוא מצריך טיפול פיזיותרפי, כל מיני תרגילים שמחזירים את הקריסטלים למקום. לא היו לי סחרחורות קודם לכן...
&nbsp
טוב שבוע הבא יש לי תור לרופאת משפחה ובשבוע הקרוב לפיזיותרפיה (בכלל למשהו אחר אבל ננסה את מזלי) ככה שנהיה יטתר חכמים.

jusi1

New member
המון בהצלחה ספרי איך היה

המון בהצלחה ספרי איך היה

אצלי אני לא יודעת ממה זה
אמרו לי לפנות גם לאף אוזן גרוו וגם לאורטופד בגלל בעיות צוואר שיש לי טרם פניתי ...

kikona126

New member
אמממ

כניראה שזזו קריסטלים, אבל מה שקצת מדאיג זה שהם כניראה זזו בגלל המגרנות אז שלחו אותי לעשות בדיקת ברה, בדיקת שמיעה וMRI' ממש חגגיה יש לי החודש...

זה כמעט בוודאות קשור ללחץ דם

ויש בדיקה כזו שמודדים לחץ דם בשכיבה ובקימה ובודקים אם יש הבדל. לא קשור לאנדו (לפחות אצלי לא).

kikona126

New member
אצלי כניראה לאוזניים

אחרי המגרנה הקודמת נפגעה לי קצת השמיעה באחת האוזניים ואני לפעמים שומעת כפול... הפיזיותרפיסטית אמרה שתתפל גם בזה...

עשו לך טימפונומטרייה?

זו בדיקת שמיעה שכוללת גם רישום של תנודות גלים מגזע המוח. אני עוברת את זה בקרוב. הקטע של הסחרחורת בין שכיבה לישיבה הוא לא רק סחרחורת אצלי אלא סוג של לחץ בתוך הראש. אני יודעת שיש לי ירידה בשמיעה, אבל בודקים יותר לעומק. חוץ מזה אני בבירור נוירולוגי כדי לברר מה המקור של הסחרחורת.

kikona126

New member
אני עושה בדיקת ברה עוד שבועיים

מה שכן אחרי שהייתי אצל הניורולוגית, מסתבר שהליקוי בשמיעה שהיה אחרי המגרנה הראשונה קשור למגרנה ובקשר לסחרחורות (שגם הם הופיעו אחרי מגרנה חזקה שקיבלתי זריקה כדי להרגיע אותה) אולי גם קשורות (ליקוי בשמיעה גורם לחוסר יציבות) אז אני גם עושה MRI מוח...

למעלה