שאלה לסופ"ש - ללא ספויילרים אצלי - אבל בטוח

שאלה לסופ"ש - ללא ספויילרים אצלי - אבל בטוח

יהיו בתגובות, אז נא לסמן ספויילרים בהתאם!

מה תהיה נקודת השיא של הסדרה, לדעתכם?

ז"א, אם נקודת השיא של שר הטבעות זו הנפילה של גולום וחזרת המלך, ונקודת השיא של הארי פוטר זה "הארי מול וולדמורט" בכל הגלגולים השונים, מה תהיה נקודת השיא של הסדרה הזו?

וידוי

מעולם לא ראיתי/ קראתי שר הטבעות. קראתי את ההוביט והוא היה כל כך משעמם שזה מנע ממני לקרוא את המשך הסדרה או לראות את הסרטים.

בהשוואה להארי פוטר, אם הקרב בין הארי לוולדמורט נחשב רגע השיא מבחינתך, אז אני מניח שהקרב שיהיה בין המהלכים לדאני יהיה שווה ערך. אם כמובן יהיה כזה בכלל.

אני אישית חושב שהקרב הראשון של הארי וולדי בספר הרביעי הוא ה"game changer" של הספר. וזו השאלה שאת צריכה לשאול... מה ישנה את כללי המשחק בשאוש"ק וישבור את כל הכלים? ולזה, אין לי תשובה חד-משמעית... זה ספר הרבה יותר מורכב מ"הארי פוטר".

Rodrik Harlaw

Well-known member
מה שישנה את הכללים
לספרים

הוא נפילת החומה. ה- game changer הנוסף, והיותר משמעותי, ב- HP היה מות דמבלדור, שעד אליו עדיין לצד השפוי היה מאצ'אפ ראוי לוולדמורט, ולאחריו נתקענו עם התקווה שהארי, הלא מאוד מוכשר, יצליח להביס את וולדמורט הסופר חזק. לקראת הסוף הייתה גם הסתמכות על כך שגברת וויזלי תצליח להדוף את בלטריקס, החיילת המתנקשת הסופר חזקה, אבל זה עוד אחת מההנחות שרולינג עשתה לגיבורים שלה בספר 7.

ציון 91

New member
ד"א אני שם לב תוך כדי שיש מן המשותף...

בין ששאו"ק להארי פוטר.

בשניהם הסופרים אוהבים לעוות בצורה נחמדה/פחות נחמדה שמות אנגליים/לטינים קלאסיים לדמויות בגרסה של הספר.

למשל - הדוגמא שנתת הרגע - בלטריקס במקום ביאטריס.
הרמיוני במקום הארמוני (harmony).
לוציוס במקום לוציפר.
ועוד שכרגע שכחתי.

אצלינו שלנו זה אדאארד במקום אדוארד, ג'יים במקום ג'יימס, מרג'ורי במקום מרגרט, ג'ופרי במקום ג'פרי, פול במקום פּול, פטיר במקום פיטר, סטאניס במקום סטנלי (?) וכו'.

DDN

New member
זה שם קיים

יש אנשים שקוראים להם לוציוס. היה שחקן כדורסל בNBA לוציוס האריס.

גם הרמיוני זה שם ששמעתי בעבר, וגם ג'ופרי ומרג'ורי.

KingOfWinter

New member
סטאניס

יכול להיות גם סתם קיצור של סטאניסלב או סטניסלס, כמו סטניסלס ואוורינקה הטניסאי.

ציון 91

New member
חח וואלה נכון לא חשבתי על זה..

אז יש מצב שלבראטאונים יש קצת שורשים סלאביים...

תשמע... תראה...

1. שאלתי את מה ששאלתי, אם אתה רוצה לשאול שאלה אחרת, אבל זה קצת מעצבן לראות אותך אומר שאני צריכה לשאול שאלה אחרת - אתה מוזמן לשאול שאלה אחרת ולפתוח דיון, או להתעלם מהשאלה שלי, אבל אל תגיד לי מה אני צריכה לשאול.

2. בנוגע לשאלה שלך - הבעיה הגדולה של מרטין היא שיש לו בערך שלושה ארבעה חמישה שישה שוברי כלים כאלו בכל ספר - החל מההרג של וויסרז, דרך הבגידה של ג'ון , גילוי המוצא של הילדים של רוברט, המוות של נד ודרוגו והחזרה של הדרקונים לעולם, וזה רק בספר הראשון....

מה לא משנה את הכללים במשחקי הכס? שבהם אין כללים? בהגדרה?

Macphista

New member
ספרים

החתונה של סאנסה וג'יימי כמובן

ואולי לא....

מאבק של דיאנריז ועוד שני ראשי הדרקון הנוספים, רכובים על דרוגון, ויסריון ורייגאל בקרב מול המהלכים הלבנים.
לדעתי זה יהיה הקרב האחרון. עד שדיאנריז תתאפס על עצמה ועל שני רוכבים נוספים לדרקונים שלה ותגיע לווסטרוז לחדר כס קפוא המהלכים הלבנים כבר יכבשו את כל הממלכה, יהרגו את כל מי שצריך, הניצולים יחברו לדיאנריז יכרעו ברך ויכריזו עליה כמלכה והיא תנסה לכבוש בחזרה את ווסטרוז מהמהלכים הלבנים.
המלחמה תהיה מורכבת כי אחד אחרי השני גם הדרקונים שלה ילקחו על ידי כוחות הרוחות הקרות ויהפכו לדרקונים מתים-לבנים ורוכביהם יהיו בעלי עיניים כחולות וידיים קפואות.
בעזרת אש וקרח המהלכים הלבנים והדרקונים ישמידו את ממלכת החיים בווסטרוז כולל דיאנריז שתיהרג על ידי האש המקפיאה של דרוגון האהוב.
באפילוג נראה את מלך המהלכים הלבנים מתיישב על כס הברזל, נשרט מהחרבות שמרכיבות אותו, ומתנפץ לרסיסים. מידית אחריו כך יתנפצו לרסיסים כל המתים עליו שולט כולל הדרקונים ובווסטרוז ישאר כלום.

הריק ישלוט.

DDN

New member
אני יודע. שכחתי את הסמיילי הקורץ

זו הייתה אמורה להיות בדיחה.

איכסה.

שני אלה? למה למען שיבעת האלים?

אבל יש לי הרגשה שרוב האנשים בפורום יסכימו לגבי הנקודה השניה - מאבק של דאינריז במהלכים הלבנים ( אין לי מושג למה אתם חושבים שדרקונים יכולים לעוף בסופה או לחיות בחורף, אבל נניח....)

kikona126

New member
ואו הסוף שלך

יכול לניות אחלה של סוף לסיפור ויכול להסביר את כיסא החרבות...

CallMeCavanaugh

New member
זה לא טולקין או הארי פוטר

מרטין כותב משהו שונה מהפנטזיה הקלאסית שאליה אנחנו רגילים. אני לא חושב שהולך להיות מאבק בין הטוב המוחלט לרוע המוחלט שמסתיים בנצחון הטוב וזהו, רק עם קצת יותר הרוגים מבספר הפנטזיה הממוצע. אני חושב שהסיום יהיה איזושהי הבנה בין ההלכים הלבנים ובני האדם, לא השמדה טוטאלית של אחד הצדדים.

CallMeCavanaugh

New member
אני לא חושב שיהיה לסדרה שיא יחיד

נכון, עד עכשיו מרטין טרח להזכיר לנו איך הממלכה מתעסקת בריבים פנימיים ולכן מפספסת את האיום מצפון, אבל הריבים הפנימיים הם לא הערת שוליים, הם חלק מרכזי בעלילה. גם העימותים בין הטוענים השונים לכתר הוא שיא בעלילת הסדרה, אבל כן, העימות מול ההלכים הלבנים הוא בהחלט שיא נוסף ולא פחות גבוה.

לפי ההיסטוריה, אולי.

נראה לפי התיאורים שהשיא וסיום המלחמה הקודמת בין האחרים לבני האדם, היה במה שנקרא "קרב השחר" או "הקרב על השחר". שבו רוכבי משמר הלילה יצאו צפונה לפגוש את האחרים וכנראה הביסו אותם.

למעלה