שאלה לסטודנטים.. ייעוץ לימודים

שאלה לסטודנטים.. ייעוץ לימודים

שלום לכולם,

אני סגור על כך שאלמד פסיכולוגיה במטרה סופית להגיע ולסיים קלינית.
אני מתקבל לכל האוניברסיטאות, וההתלבטות המרכזית שלי היא בין ירושלים (חלום ילדות לגור שם) לבין באר שבע (אומרים ששם יש חיי חברה טובים וגם מחיה זולה יותר + הרבה חברים שלי לומדים בעיר). כמו שאתם רואים אני מתלבט בין הערים ולא בין האוניברסיטאות, בעיקר בגלל שאני לא מכיר אותן באמת ולא יודע מה "אומרים" על לימודי פסיכולוגיה בכל אחת מהן. הייתי שמח לשמוע מה דעתכם, להוסיף קצת "קריטוריונים" להתלבטות מעבר לאלה שהצגתי...

וגם..
אם אלמד לתואר ראשון באחד מן המוסדות, האם אוכל לנסות ולהתקבל לתואר שני במוסד אחר? האם הדבר מפחית את סיכויי הקבלה (נגיד תואר ראשון בבן גוריון ושני בעברית), או שזה לא משפיע?

ולאלה מכם שלומדים באחד מהמוסדות, איך הלימודים? איך המרצים? איך בסה"כ?!

תודה מראש לכל מי שיטרח לענות

לא משנה.

1. אין כ"כ הבדל בלימודים לתואר ראשון בין האוניברסיטאות.
2. having said that, העברית נחשבת אוניברסיטה טובה יותר מב"ש - במיוחד אם תרצה להמשיך לתואר שני.
3. יש נטייה לא כתובה של בוגרי אוניברסיטאות להעדיף את הבוגרים שלהם, אבל זה בהנתן גזירה שווה - ז"א כל הנתונים שווים בין שני מועמדים והדבר היחיד שמפריד בניהם זה מוסד הלימודים (שהוא בשני המקרים אוניברסיטאי).
4. אין בעיה ללמוד במקום אחד ולנסות להתקבל במקום אחר.
5. אם יש לך חלום ילדות לגור בירושליים, אז לך לגור בירושליים.
6. לא למדתי באף אחד מהמקומות הנ"ל - אז אין לי דעה עליהם :)

רק הערה קטנה לגבי "אני סגור על קלינית". להיות סגור זה לא דבר טוב, בחיים בכלל ובפסיכולוגיה בפרט - תהיה ממוקד מטרה, זה יותר יעיל.

בהצלחה :)

Philip Jr

New member

מסכים עם הכל, ואני הייתי בוחר בעברית, לאור סעיף 2 וגם מכיוון שגם אני מאד הייתי רוצה לגור תקופה בירושלים, ופספסתי את ההזדמנות (בינתיים לפחות..)

shipof

New member
היי

סיימתי עכשיו שנה ראשונה במדעי ההתנהגות באב"ג, אני לא יודעת מה לגבי העברית אבל זאת אחלה אוניברסיטה, הקורסים מעניינים, אחלה מרצים, וחיי החברה אכן טובים. יש קסם ברעיון של לגור לבד ולהיות עצמאי... (בהנחה שיש לך אפשרות כלכלית לשכור דירה והכל).
אבל תכלס נראה לי שלא באמת משנה איפה תלמד, ובגלל שזה תואר ראשון, תבחר מקום שיהיה לך טוב להיות בו, כי מבחינת איכות הלימודים בתואר ראשון לדעתי זה אותו הדבר.
בהצלחה.

Just Neta1

New member
הערה קטנה

לגבי מה שנאמר- לא לכל האוניברסיטאות יש נטייה להעדיף את האוניברסיטאות שלהן, לב"ג על פי השמועות (ואחוזי המתקבלים מב"ג) כן, העברית מצהירה שאין לה העדפה כזו (ושמעתי גם ממרצים שמסבירים לסטודנטים שלהם במפורש שלא יוכלו לעזור להם בתהליך למרות היכרות אישית).
אבל יחד עם זאת, אני חושבת שהבחירה כרגע צריכה להיעשות בעיקר ע"פ עיר, נוחות וכד' ומשם והלאה כבר המון דברים יכולים לקרות.

למעלה