שאלה לסי.

שאלה לסי.

אפרופו ההופעה הערב עם הגבעטרון, הזדמנות נפלאה לשאול שאלה רצינית. בזמן האחרון בכלל ישנה הסחפות כללית לכוון שירי א"י, שירה בציבור וכיוצ"ב. האם באופן כללי את מתכוונת למצב את עצמך מחדש בזירת המוסיקה הישראלית ? עד כה היית רוקרית וכך נתפרה ונתפסה התדמית שלך כזמרת. אין לי דבר (..ולהיפך) נגד שירה בציבור וכו', אולם תפנית שכזו מן הסתם משנה את המיתוג שלך בעולם הרוק הישראלי, הדבר דומה למשהו כמו שרמי פורטיס ייצא בשירה בציבור או ברי סחרוף או שלום חנוך. אני יודע שהקהל הישראלי אינו נוהר בהמוניו להופעות בשנים האחרונות אך (לטעמי לפחות ולא רק) שינוי כיוון במידה מסויימת "משחררת" קהל מסויים בזמן בו את "כובשת" קהל אחר.

ט י נ ה

New member
גם וגם ומתוך בחירה חופשית

תמיד אהבתי שירים אקוסטים בין אם קאוורים של ה " שושנה " או קאוורים בעברית. היום בשל המצב הכלכלי ורק בגללו אתה לא רואה אותי עם להקה של חמישה גברים שעירים ומתוקים על הבמה. לי אין כסף לזה אמרתי את זה אלף פעם בפורום וזו הפעם האלף ואחת. ברגע שיהיה לי תקציבנאות אהיה שוב בצוותא עם להקה זו או אחרת. אבל גם כשזה יקרה.אשיר לצד שבור קיר כמה שירי קאוורים ולא כי הם ארץ ישראל אלא כי הם מהממים. לגבי מותק רוק או שירה בציבור לא מבינה מה בדיוק אתה מחפש בהשוואה שם תקיח כל מופע של שלמה ארצי בפארק זה נראה כמו שרלה שרון כולם שרים עוד לפני שהוא פותח את הפה אז מה הוא שר בציבור ? לא הוא זמר של שירים זה מה שהוא ואגב גם אצל יזהר אשדות כולם גועים בבת אחת איתו אז הוא שרלה שרון ? יש לדעתי יותר מדי סטיגמות באוויר תניחו להכל. שיר זה שיר. אני אף פעם לא ממש הייתי רק רוקדרית אבל סטיגמטו אותי לשם. גם כששרתי בצוותא בצרחות אימים את מדיה שרתיעם נחצ'ה את אני הולכת אלי אבל אז לא עשו מזה ענין ולא שאלו " מה היא לא ממש רוקרית ? כי אז היו לי 8 פעמים בחודש מופעי רוק אז היה במה לאזן. היום זה לא אז. וגם כשיגיע יום של יותר כסף ואעשה שוב רוק חזק בצוותא זה לא יהיה כמו אז. היום יש את רומי. היום יש אתץ יהלי היום אנחנו שונים מבפנים סי

כל-כך צודקת...../images/Emo45.gif

אין לכם מושג עד כמה סי צודקת ! כל הסטיגמות והתויות למיניהן...זו הבעיה של מי שדואג לשים אותן עליה ועל כל אחד אחר. זמר זה זמר,ושיר זה שיר,וממאפייניו של הזמר זה לשיר,וכל שיר שיבחר לנכון,לגיטימי,ואם יש קהל שרוצה ל'השתחרר' מסי בגלל שהיא שרה עוד שירים שאינם דוקא מקוטלגים כ'רוק',אז שישתחררו,חבל שהם מגבילים עצמם לסגנון אחד בלבד. אני מאמינה שניתן לאהוב יותר מסגנון אחד של מוזיקה,ונדמה שזה לא אמור לבוא בסתירה,או להפריע במשהו.זה כמו כל דבר אחר בחיים,אדם אוהב מיני-סוגים של כל מיני דברים.לא חייבים לקטלג או להחסם מפני מוזיקה שאינה רוק. יתכן אבל מצב,שיש העדפה או נטייה חזקה יותר לכוון מסויים של מוזיקה,אבל כייף להנות מעוד כמה סוגי-מוזיקה.כבודו של כל אחד מונח במקומו. אוהבת אותך,סי...

samc

New member
צודקת- נמחק לי ההודעה

עד שכתבתי -נמחקה ההודעה.. פעם אחרת, אתם פה 24 שעות...

רק רגע עם העליהום הזה.

לי אין דבר וחצי דבר נגד סגנונות אחרים, העובדה היא שבאוסף 300+ הדיסקים שלי יש הרבה מאוד סגנונות. לצד סי, שלום חנוך, פורטיס ומשינה שוכבים (ולא גלמודים מהאזנה) עוד הרבה מאוד סגנונות אחרים שאותם אני אוהב מאוד. כן, גם את הגבעטרון אני אוהב לשמוע, אם כי באמת זה משהו שקורה בשנים האחרונות ולא קודם, אין ספק שאנו משתנים, גדלים ומשהו קורה לנו בכל מיני רמות, החל מהרמה החשיבתית וכלה בדברים שאנו אוהבים לאכול, לשמוע, לראות ובכלל. מוסיקה ישראלית על כל גווניה וסוגיה היא מבורכת, היות והיא העובדה לקיומנו פה, עם שחי מייצר תרבות וזה חשוב מאוד. אולם, מה שכתבתי למעלה אכן מעניין אותי, כי לא ניתן להתעלם מזה ששינוי כוון מוסיקלי של אמן היא אכן איבוד של קהל יעד מסויים. מעבר לעובדה שייתכן ותמיד אהבת מוסיקה אחרת וכזאת יצרת, בהחלט נתפסת כרוקרית מאוד חזקה וחלוצת הרוק הנשי-מסחרי (אחרי "מותק" של קורין אלאל ואפילו "במקום הכי נמוך של תל אביב" של אסתר שמיר ועוד).

ט י נ ה

New member
חלילה לא עליהום ממי להיפך עלייך

מותק שלי אבי היקר. אתמול אולי הייתי צריך שלמוע את השידור בשביל להבין. סך הכל ביצעתי שם את צמח בר באחת הביצועים היותר מ'דהימים שאני זוכרת עם להקה של חמידה נגנים נפלאים שאני מאחלת לעצמי ביום מין הימים למלא את צוותא עם שכמותם. שוב ושוב אני אומרת לך ......... אלו זמנים אחרים. כתשמע במעלה הרחוב את הדפיקות של מדיה אקרא לך אל תדאג. אבל רק לידע כללי ב 11 לדיצמבר עשיתי הופעת חגיגה לרגל צאת רגעי סי נדמה לי שלא יכולת להגיע כי רומי היתה קצת מצוננת או משהו כזה ואת האמת ? עם היד על הלב ? זה לא היה לי פשוט. לא תמיד מענין. וממש לא ריווחי כמו תמיד הפסדתי כסף כי לא בא מספיק קהל. להגיד לך שאני מאושרת מזה ? ממש לא. אבל עוד מעט כל החתיכות של הפזל הזה בו אני חיה יאספו ביחד ואני יודעת מרגישה את זה כבר בעורקים אני אחזור לעשות מופע כזה או אחר עם להקה בצוותא . אבל עליהום מעולם לא היה בדברי. אני לא כזאת. ואתה שואל שאלות נפלאות ומזל שכך שלך ושוב נשיקת לילה טוב לחשובה מכל רומי

../images/Emo25.gif + שאלה אחרונה להערב

אני זוכר שלפני כמה שנים רצית לעשות אלבום משירי נחצ'ה, אפילו אם אינני טועה הגיע לרמה שהתלבטת בין "החול יזכור" לבין שיר אחר (אולי אניטה וחואן, אבל אני ממש לא סגור על זה), כלומר לקורא הייתה תחושה שזה אוטוטו קורם עור וגידים. האם הרעיון הזה עדיין יושב אצלך במטרה לממש אותו מתישהו? אני שואל מפני ש: א. הביצוע שלך ל"צמח בר" היה פשוט מדהים. ב. השירים של אביך הם באמת מנכסי צאן וברזל של המוסיקה הישראלית ושם דבר (שכמובן לא צריך את החותמת שלי) בתרבות הארצישראלית. נ.ב. אני מקווה שכן הפרוייקט יצא לפועל מתישהוא בעתיד. בנתיים לילה טוב לך (ולכל הפורום הנכבד הזה (שקצת רדום לאחרונה)).

ט י נ ה

New member
עדיין חולמים על זה ביחד ........

אני מאמינה שזה יגיע וזה יופי שלרעיון שוב להלעות בפני אבי. תודה שהזכרת לי ,ובאשר לפורום דווקא מאז שחזרת הוא התעורר בגדול אין לך מושג כמה הוא היה רדום עד לפני כמה ימים תבורך !!!!!!!! וגם לך נשיקה ולילה טוב ממני סי

ט י נ ה

New member
הי אופנוע שחור ...

עוד פרט חשוב אבי ויתכן שהוא יהיה הטריגר לכל הרעיון של הדסיק הזה בשנה הבאה בעזרת השם אבא חוגג 70 שנה במאי 2004 אם הכל ילך כשורה נראה לי אחלה של רעיון ........ אגב את מי היית לוקח לדואט אחד מוחץ בדיסק הזה ? זרוק לי רעיון ......ו ......

סיס, ראשית מזל טוב !!

ואם בכך מדובר יש לי מספר אופציות שהיו יכולות להיות מעניינות ואעלה כמה מהן: א. דווקא חווה אלברשטיין (!!!) משום שהיא מזוהה כ"כ בתקופה מוקדמת עם שירים של נחצ'ה, שילוב של שתיכן יכול להיות מעניין. אני מנסה לחשוב על "החול יזכור" (שהוא אחד השירים המדהימים), מעבר לביצוע מעניין (כשיש עיבוד טוב) מדובר בשתי דורות של אמנים אשר אצל כל אחד מהם השירים נשמעים פשוט מצויין ושומרים על האיכות הגבוהה. והמסר (במיוחד כשמדובר בתקליט כבוד לאביך) עולה מכאן שהשירים שלו שומרים על אפקטיביות כזו שלא משנה איזה דור של אמנים שר אותם. בנוסף, כמובן שבמידה והשיר יבוצע ביחד הוא יעניין קהל יעד נוסף, שיתעניין גם בשירי א"י שאת מבצעת בהופעות סולו. ב. ירמי קפלן - גם עשה ביצוע נפלא לשיר "גלי" של אהוד מנור וגם החומרים שנחשפתי אליהם מהאלבום החדש שלו, נראה לי שהולכים למצב אותו שוב בלב הזירה של הרוקנרול האיכותי, ולטעמי הביצוע שלו ש"גלי" הוכיח שיש לו את הרגש להכנס לשירים כאלה (מלבד זאת שאני אוהב מאוד את אלבום הבכורה שלו...) ג. קצת אולי מגיע משומקום - אבל אם לוקחים ביצועים לכוון מוסיקת נשמה, אז לאבנר גדסי יש את הקול והמינעד הזה שעושה את השירים שלו לשירי נשמה, למרות שאני לא מכיר חומרים רבים שלו ("הגברים .."). ד. מהדור הכי צעיר - עופר שריקי אם את יודעת או שמעת, ה"אהוד בנאי" החדש ולא סתם כי מה ששמעתי שלו נשמע לי טוב. מעבר לנגיעות האתניות שלו יש בו משהו מדליק, וחוצמזה, אם אכן הוא הולך להיות להיט תמיד יהיה לך מקום שם. אבל כמובן זה לטעמי... יש לי עוד כמה וכמה אבל אשמור אותם לעוד הודעות. אני חשוב שמעבר לשילוב המוסיקלי - גם משהו שיזכר הרבה זמן, שיהיה לו גם פוטנציאל מסחרי במציאות הנבובה של המוסיקה הישראלית. אוהב, וממתין לדיסק הזה....(ולעוד..)

samc

New member
סוף סוף הבנתי מי זה האופנוען!

המעריץ הוותיק ביותר של סי

actress

New member
לפני כמה זמן נזרק משהו באויר בנוגע

לזה הנה ההודעה, ואני אכתוב על זה שוב, זהבה בן למשל ביצעה את שלוה והכניסה אותו כקאור לאלבום האחרון שלה והראו את זה אצל יאיר לפיד. הבה נעשה השוואה בין ה"שלווה" של זהבה לבין ה"שלווה" של סי מה גילינו שזהבה שהיא זמרת מזרחית (מקווה שלא יסקלו אותי שאני אומרת מזרחית כמו פעם
) פשוט היתה גרועה, לעומת זאת סי שהיא פרפומרית ע-נ-ק-י-ת ואני אומרת את זה כי אני ראיתי אותה בהופעות וראיתי מה היא מסוגלת לעשות ואיך היא שרה, שרה את זה בטוב טעם עם טעם של עוד. למה העלתי את זה כי כל 1 והגירסא שלו וזהבה פשוט מחרידה
גוועלד בריבוע בוע
ונראה לי שיש מקום פה בפורום לסקר מה דעתך על הטרנד של השירה בציבור שסי שרה? ואני העלה את זה לדיון ונראה כמה מצביעים ומה הולך. לפי דעתי זה שסי מנסה עוד כיוונים מלבד השירים שלה פותח עוד כיווני שמיעה אצל אנשים שתמיד נדבקו למוזיקה מסוימת ואני יכולה להעיד שאני בינהם. עד עכשיו השירה בציבור היה אצלי אי שם באפלה ועכשיו נפתחתי לעוד כיוונים.

למעלה