שאלה לסנובורדרים

INSIDEDAROLL

New member
שאלה לסנובורדרים

אוקיי אז ככה: איזה גובה ואיזה רוחב סנובורד צריך מתחיל בגובה 1.70 מידה 44??? איזה ביינדיגס? ואיזה נעליים? וכמה עולה בערך חליפת סנו בורד חדשה? וכמה יעלה לי בורד חדש?

drz400e

New member
ההמלצה היא לבחור בורד

שמגיע בין הסנטר לאף...או עם להיות טכני יותר- 90% מהגובה שלך. בורד ארוך יותר יהיה יציב יותר,ומתאים יותר לפאודר,אבל גם מהיר יותר ומגיב לאט יותר בפניות. בקשר למידה 44...שהיא לא ממש סנפיר,אתה יכול ללכת על הבורדים החדשים יותר- ה wide שאמורים למנוע גרירה של קצה הנעל בשלג. ההמלצה לכמה שהנעל יכולה לבלוט מהבורד היא בערך 30%.

זה תלוי כמה דברים.................|

כשקונים בורד המשקל חשוב מאוד "הבורד מרגיש את משקל הגולש אבל לא יודע את גובהו" נראה לי שיש לכל סנובורד weight range שאומר לאיזה טווח משקל הוא מתאים. בשביל מתחילים גובה הבורד צריך להיות כך שיגיע בין החזה לסנטר. בשביל מתקדמים יותר בין הסנטר לאף. רוחב הסנובורד צריך להיות כך שבפנייה לא אצבעות ולא העקבים יגררו על השלג יש 3 סוגי ביינדינגס: רכות, קשות וסטפ-אינ´ס הכי נוחות הן הרכות (בציור) ומשתמשים בהם גולשי פריסטייל ופרירייד בביינדינגס הקשות משתמשים גולשים שמשתמשים במהירות יותר - בתחרויות מהירוּת, יש להן יותר תמיכה לרגל . הספט-אינ´ס (בציור) הן בעצם ביינדינגס עם תפסן (שיש גם התאמה לתחתית boot ) והכי פשוט להתחבר ולהתנתק מהם. (אני אישית לא אוהבת אותם) המחירים של חליפות סנובורד (למה אתה מתכוון? מכנסיים? סרבל?) גמישים מאוד לפי מה שידוע לי בין 200 (משנים קודמות) ועד 600 ש"ח בערך (תתקנו אותי אם אני טועה!!!!) בתמונה ביינדינגס רכות יש מקום לתיקונים!!!!! ט.ל.ח.!!! מקווה שעזרתי ומקווה שכולנו נעשה הרבה סנובורד/סקי השנה!!!

INSIDEDAROLL

New member
....

תודה לכולם על העזרה... אני ינסה לסכם: מה שאתם אומרים זה בעצם שאני צריך לקחת בורד בערך בגובה הסנטר שלי ורוחב של מידה 45 בערך בנעליים (שלא יגעו האצבעות ולא העקבים) ביינדיגם או ספט אין או רכים וכמה יעלה לי כל העיניין הזה בממוצע?

Asterix

New member
אני לא מומחה, אבל גולש כבר הרבה

שנים. עד שאתה לא יודע מהו סגנון הגלישה שלך אני ממש לא ממליץ לקנות בורד, אפילו שאין על הנוחיות שהבורד שלך מתאים לנעליים שלך ולביינדינדס שלך ! אבל, עד שלא תגלוש לא תדע מה הסגנון שאתה מעדיף כך שיכול מאוד להיות שיהיה לך ציוד יד שניה אחרי שנה אחת בדיוק ! בקשר לרוחב המגלש, שוב פעם תלוי הסגנון ...

drz400e

New member
בהחלט צודק

הדרך הטובה ביותר היא לשכור בפעמים הראשונות ומהנסיונות האילו לראות איך אתה גולש. האם אתה בארץ או בחו"ל? אני בקנדה ופה יש מה שנקרא ימי "דמו" שבו חברות רבות פשוט נותנות לנסות את הבורדים שלהם. אני מתכנן שדרוג ובכל הזדמנות מנצל את הדמואים. אם בכל זאת להתחיל מאיפשהוא,אז תתחיל במגף.לדעתי זה המשתנה הכי חשוב,מגף שמתאים טוב,נוח ומשרת את הסגנון שלך. שלי מאוד קשיח ומחזיק את העקב חזק כי אחרי כמה נסיונות גיליתי שחשוב לי שהעקב לא יעלה אפילו טיפה,כי אני אגרסיבי ורוצה תגובות חדות ומידיות.לכן אתה חייב לדלוש קצת ולגלות מה מפריע לך ומה אתה צריך

oferbar

New member
המלצות

מה שנאמר כאן הוא נכון בתכלית. תלוי כמה אתה מוכן להשקיע בספורט מבחינת זמן וכסף. כשאני התחלתי, שכרתי קודם, ואחרי שנדלקתי על הספורט, רכשתי ציוד לראשונה. אני בגובה 173 ס"מ, וההמלצה הייתה לקחת בורד בערך עד גובה האף. קניתי ניטרו 153 ס"מ, מגפי ברטון רכות עם בינדינג גם של ברטון. אחרי כשנה, עברתי לבורד של K2 מדגם אלדורדו באורך 163 ס"מ שמתאים לי כרגע. לפני כשלוש שנים גם רכשתי מגפיים קשיחות עם סטפ-אין של רוסיגנול - סוף הדרך, למרות שגם לי הייתה הסתייגות בתחילה מסוג זה של קשירה. לגבי עלות, יש כאן טווח מחירים די גדול, תלוי בדגם שתבחר, ובטיבו. מן הסתם, מחירים בארץ יהיו יותר גבוהים, אבל אני לא יודע בדיוק כי את כל הרכישות עשיתי בחו"ל. אבל אני חושב שבממוצע: בורד: 250-500 $ מגפיים: 150-250 $ ביינדינג: 100-170 $ ביגוד: 150 - 350 $ כלומר על ציוד חדש ואיכותי תוציא סכום נאה מעל 1000$ בהצלחה! עופר

למעלה