שאלה לעדי

homesick

New member
שאלה לעדי ../images/Emo53.gif

היי עדי.. אני כרגע שוהה בארה"ב כ 10 חודשים, הגעתי לכאן דרך סוכנות מישראל ואני עובדת כ Au-Pair (זו הדרך היחידה שמצאתי להגיע לפה ולהיות חוקית). החוזה שלי עם הסוכנות הוא לשנה בלבד בלי אפשרות להאריך את החוזה, בידי ויזת J1 ויש לי social security .אני גרה אצל משפחה יהודית והם מצידם רוצים שאני אשאר פה. ה"אמא" המארחת שלי דיברה עם עורך דין על מנת למצוא דרך חוקית להשאיר אותי בארה"ב , העורך דין אמר שמחלקת ההגירה מאוד מקפידה לגבי סוג הויזה שלי ושתהיה לי בעיה לשנות את הסטטוס.. הייתי רוצה לקבל עצה מה עלי לעשות? חיפשתי באתר מידע על ויזת J1 וראיתי שרשמת באחת ההודעות שאם רוצים להשאיר מישהו באופן קבוע יוציאו לו ויזת H1. מה זו הויזה הזו? איזה דרך יש לי להשאר כאן חוקית? אודה לך על תשובתך.. כל מידע יתקבל בברכה

DaphneZ

New member
תשובה ל-Homesick ../images/Emo91.gif

הדרך היחידה שלך להישאר היא להגיש בקשה לשינוי סטטוס מ-J-1 ל-F-1(ויזת סטודנט) ושהמשפחה תהיה הספונסר שלך (כלומר תתחייב לממן לך את הלימודים והשהות). כמובן שאת חייבת להגיש את הבקשה עד 45 יום לפני שפג תוקפה של ה-J-1. והנה המלכוד: על מנת להגיש בקשה לויזת סטודנט את צריכה להתקבל לאוניברסיטה אמריקאית ושהם יוציאו לך טופס שנקרא I-20 (שבלעדיו לא ניתן להגיש בקשה לויזת סטודנט). מאחר שאת נמצאת בארה"ב כבר 10 חודשים יש לך פחות משבועיים לארגן את המסמכים האלה...

homesick

New member
תודה

מסתבר שאין לי כל כך הרבה זמן... וכנראה שאני יאלץ לחזור לישראל בכל אופן הבנתי שבשביל לקבל את הויזת סטודנט אני צריכה לחזור לארץ...
ואז כנראה שתהיה לי בעיה לחזור... שמעתי שעושים בלאגן בענין הויזות תודה בכל אופן על ההמלצה

DaphneZ

New member
תיקון טעות

את לא חייבת לחזור לארץ בשביל הויזה, את יכולה פשוט להגיש בקשה לשינוי סטטוס, אבל, בפעם הראשונה שתצאי מארה"ב תצטרכי ללכת לאחת השגרירויות של ארה"ב (אפילו בקנדה) ושם להגיש את הבקשה מחדש על מנת שתהיה לך ויזה על הדרכון. וכן, בהחלט עושים בלאגן עם הויזות, מעט מאוד ויזות מאושרות היום.

למעלה