שאלה לעובדים בנתב"ג....

HELLAS

New member
שאלה לעובדים בנתב"ג....

בתור אחד שעובד יום יום עם חברות התעופה וסוכני הנסיעות, מטריפה אותי העובדה שאף אחד לא משתמש נכון באלף בית הבינלאומי.... A - ALPHA B - BRAVO C - CHARLIE D - DELTA וכ"ו..... גם בנמל העובדים לא משתמשים בזה? למה בישראל הכל חייב להיות שונה?....

e dor

New member
זהו ...

לא הבנתי מאיזו בחינה. מתי לא משתמשים בזה ?

לא מדוייק...

יש כמה א"ב פונטיים בין-לאומיים. ה"סט" שאתה ציינת הוא לרדיו-טלפון (כולל תעופה) והשם שלו (עפ"י האתר שקישרתי) הוא "NATO & International Aviation" ה"סט" שעובדים איתו חברות תעופה (סוכני נסיעות וכד') הוא הסט הבריטי / בינלאומי.

HELLAS

New member
תודה על האתר ! אני מסכים

עם כל מה שכתוב שם. גם כשעבדתי באיטליה הם לא היו משתמשים בזה אלא בא"ב שבו משתמשים באיטליה (כפי שמצויין באתר ששלחת). מנסיוני בבריטנה הם דווקא משתמשים בא"ב של ALPHA, BRAVO .... בכל מקרה, פה בארץ, אין שום דבר מוגדר - כל אחד בוחר מה שבא לו הכל אי סדר אחד גדול ! חבל... מאוד לא מקצועי....

Refael30

New member
למה אתה מצפה ?

ככה הישראלים ,הראש היהודי ממציא לנו הכל .

eagle701

New member
על פי מה אתה קובע את זה???

תסביר שניה שוב לאיפה בידיוק אתה מתכוון שלא משתמשים בזה? הטייסים משתמשים בזה ברור ככה גם הפקחים גם הטכנאים וכל שאר עובדי הקרקע משתמשים בזה אז על מה בידיוק אתה מתכוון?<??

HELLAS

New member
אני מתכוון.....

לסוכני נסיעות ועובדי חברות התעופה (מחלקות כירטוס והזמנות) אשר לא משתמשים באחד הא"ב הפונטים המקובלים. אני יודע שטייסים ועובדים בנמלי תעופה כן משתמשים בצורה הנכונה ולכן רציתי לשאול את חברי הפורום שעובדים בנתב"ג אם אכן הדבר. לגבי סוכני נסיעות אני יכול להגיד בוודאות כי אני חווה את זה כל יום מחדש !

אבל זה כן מקובל

טייסים חייבים להשתמש בא"ב של NATO, וסוכני נסיעות משתמשים בא"ב הבינלאומי. מחלקת כירטוס והזמנות, בגלל שהם עובדים "כמו" סוכני נסיעות, משתמשים באותו א"ב. הכל בסדר

HELLAS

New member
אשמח אם תראה לי סוכנים שמשתמשים

בא"ב הזה. תעשה לי את היום.

YHS

New member
לדעתי אתה טועה

כמו שבארץ מדברים הרבה שפות, כך יש גם כמה "שפות" לא-ב פונטי. בתעופה מקובלת שפה אחת ובמקומות אחרים שפה אחרת. אם אני אראה איש תעופה שבמקום LIMA אומר LUCIE, אני מאד אופתע. לגבי השאר - אין פה שום "ישראליות" ושום "חפיף".

HELLAS

New member
ובכן,

אתה צודק במליון אחוז... יש כמה "שפות" לא"ב הפונטי. אתה גם נורא צודק שבחום התיירות והתעופה מקובלת שפה מסויימת. אני כל יום נתקל בסוכני נסיעות ואנשים בחברות תעופה שיגידו לך: B כמו BABY או BEER SHEVA !!! (במקום BRAVO) H כמו HONEY או HENRY או HOLIDAY !!! (במקום HOTEL) K כמו KING או KANGOOROO (במקום KILO) ועוד ועוד המצאות וחידושים. מה שאני אומר זה, בסדר, אתם לא רוצים להשתמש ב"שפה" הפונטית המקובלת? - אחלה - אבל לפחות תסכימו על שפה אחידה. באיטליה למשל לא משתמשים בא"ב הפונטי המקובל אלא בשמות של ערים באיטליה. ככה למשל A זה ANCONA, B זה BOLOGNA וכ"ו. לא תמצא סוכנים שיגידו לך B כמו BARI כי מוסכם ש B זה BOLOGNA. אז לפחות שתהיה הסכמה בארץ של העובדים בתחום. אבל אין, כל אחד אומר מה שבא לו (אחד יגיד B כמו BABY, השני B כמו BANANA וככה הלאה). זו לא דרך לעבוד. אני לא יודע מה מלמדים פה בבתי ספר לתיירות אבל בחו"ל מלמדים שפה אחידה ! בתור מדינה שבה רוב העם נוסע הרבה לחו"ל ובתור מדינה שמקבלת גם תיירים, מן הראוי שהדברים בנושא הזה היו נעשים קצת אחרת.

שפה

לי אין ניסיון עם סוכני נסיעות, וברור שלך כן יש, אז אם אתה אומר שהם לא משתמשים בא"ב קבוע... אז אתה צודק. זה נכון שצריך להיות סטנדרט. אם מלמדים אותו או לא - אני לא יודע. ובתי ספר לתיירות... קיימים בכלל? סוכני נסיעות עוברים הכשרה? כרטסנים עוברים הכשרה? אני שואל פשוט כי אני לא יודע... אולי אתה כן. ובהכשרה, אני מתכוון לבי"ס מסודר, שבאמת מלמד א"ב פונטי, ולא רק איך להעביר כרטיס במכונה... אם אני צריך לנחש... אני מנחש שסוכני נסיעות, וגם כרטסנים עוברים הכשרה "בע"פ"... ולא משהו מסודר. הם לומדים מהעמיתים למקצוע. אבל שוב, אין לי ניסיון ואני לא מכיר סוכני נסיעות / כרטסנים, אז יכול להיות שאני טועה.

HELLAS

New member
אתה צודק, צודק, צודק !!!

בתי ספר לתיירות קיימים בארץ (לא הרבה, אבל קיימים). סוכני נסיעות "אמורים" ללמוד ולעבור הכשרה כדי לקבל תעודות סוכן נסיעות מוסמך.... (זה כולל גם כירטוס). כנ"ל לגבי עובדי חברות תעופה (במחלקות כירטוס והזמנות). אכן בקורסים וההכשרות, צריכים ללמד את הא"ב המוסכם לשימוש באותה מדינה. אתה נורא נורא צודק שיש הרבה (ואולי יותר מידי) סוכנים שעוברים "הכשרות" בחפיף, מהקולגות שלהם לעבודה ולכן לא לומדים כמו שצריך. יש גם חברות תעופה שלא מכשירות את העובדים שלהם כנדרש. לכן אנחנו נמצאים בבלגאן הזה.... יחד עם זאת, לדעתי זה לירות לעצמנו (עובדי ענף התיירות והתעופה) ברגל, כי אם היינו מדברים אותה שפה - היינו מבינים אחד את השני הרבה יותר טוב. היה נחמד אבל לראות באחת ההודעות היום בפורום את הכותרת: "ההצטלבות של קילו וינקי בשיפוצים" - הודעה שכתב Alex33. זו השפה שאני מכיר ואפילו שמדובר פה במסלולי נחיתה/המראה או הסעה שאני ממש לא מבין בזה, יכולתי להבין שמדובר במסלול K ומסלול Y. גם זו לטובה ! אחלה סופ"ש לכל חברי הפורום.

eagle701

New member
אני חושב שהם לא משתמשים בזה

כי הם פשוט לא מכירים את זה כי בB מה עדיף להגיד באר שבע או בראבו? ברור שבראבו יותר קצר כמו שאמרתי רוב הסיכויים הם לא יודעים את זה

למעלה