שאלה לעובדי ההייטק שנמצאים על ויזת H1B

lee ku

New member
שאלה לעובדי ההייטק שנמצאים על ויזת H1B

אני לקראת סיום תואר שני במדעי המחשב, ומבירורים הבנתי שהניסיון והידע שלי יאפשרו לי להתקבל לעבודה יחסית בקלות בסוג משרה ספיציפי שמעניין אותי (quantitative research באלגוטריידינג). העניין הוא שהלחץ של התואר השני ירגע ב15.2 ורק אז אתפנה לראיונות עבודה רציניים הכוללים טיסות לארה"ב לצורכי ראיונות עבודה. השאלה היא אם זה לא מאוחר מדי לויזה h1b שהדד ליין שלה למיטב הבנתי הוא ב1.4.
תודה מראש על העזרה!

zuki3

New member
כן, זה מאוחר מדי

הטפסים לויזה צריכים להיות מוכנים עד הראשון לאפריל,
ולכן צריכים להתחיל להכין אותם בתחילת מרץ
ולכן אתה צריך להתקבל לעבודה עד תחילת מרץ,
קבלה לעבודה מרגע שליחת קורות החיים עד שסגרתם וחתמתם יכול לקחת בקלות חודש-חודשיים,

קח בחשבון שגם אם תתקבל לעבודה עדיין יש לך רק 30 אחוז סיכוי לקבל ויזה.
אלא אם אחת מ2 הצעות חוק שנדונות כרגע יעברו, הצעות חוק שמדברות על העלאת שכר מינימום לויזת H1 ל130 אלף דולר, אז לא תהיה הגרלה,
אבל הסיכוי שיתנו לך משכורת התחלתית כזאת הוא לא גדול .

ilanvag

New member
זוקי, יש לי תחושה שמעולם לא עברת את התהליך הזה

משרדי עורכי הדין הגדולים והמובילים מוכנים לסיטואציות שכאלו, ומסוגלים לתקתק את הטופסולוגיה בסדר גודל של שבוע עד עשרה ימים. שבועיים-שלושה זה אפילו הרבה זמן. הם ערוכים לתקופה הזו, ועובדים מסביב לשעון.

אם הבחור הוא תותח, ומתמחה בתחום שהוא כתב עליו (וזה תחום שיש בו ביקוש גדול, עד כמה שאני יודע), והוא כבר עכשיו מוצא מעסיקים פוטנציאליים ויתראיין במחצית השנייה של פברואר -- אם הוא עושה רושם טוב ומקבל מהמעסיק הצעה במהירות (והמעסיקים מודעים ללוחות הזמנים), ומאשר אותה במהירות, אזי אין שום בעיה עם הגשה בתחילת אפריל.

ההגרלה זה כבר סיפור אחר, ואף אחד לא יודע כמה מועמדים יוגשו השנה. תחושת הבטן שלי, לאור ההחמרה בקריטריונים מצד הרשויות (סף משכורת שנתית מינימלית של 130K$) - אתה תראה *הרבה* פחות הגשות מצד החברות ההודיות הגדולות. אני לא אתפלא אם כמות ההגשות תהיה משמעותית יותר נמוכה מאשר בשנים הקודמות, וזה כמובן מגביר בצורה משמעותית את הסיכויים בהגרלה (באם בכלל תהיה הגרלה השנה... ימים יגידו).

תגלוש קצת בפורומים באנגלית, בעיקר כאלו שנמצאים בהם הודים, ותראה איזו מהומת עולם ופאניקה יצר כלל ה-130K$... אנשים שהגיעו עם H1B על משכורות של 70-80K, ולפעמים גם מתחת ל-70K, נמצאים בפחד שלא יחדשו להם את הוויזה... ואחרים שמקווים לקבל את הוויזה ולהיות מוגשים השנה נמצאים בפאניקה שמא אין להם סיכוי לקבל ויזות (כי אף אחד לא ישלם להם משכורות כאלו...).

מה יהיה? יהיה מעניין, ולמימשל הפתרונים - זו פעם ראשונה שתהיה הקצאת ויזות אחרי שינוי הקריטריונים, אז רק נותר לחכות ולראות...

Kender00

New member
מסכים עם אילן, לראיה אני עברתי ראיון בסוף מרץ (ממש בסוף)

חזרתי לישראל (ושלחתי את כל החומר לעו״ד בסוף השבוע של אותו חודש, למזלי העו״ד יודעת עברית אז היא יכלה לחתום על התרגומים שתרגמתי)
ועו״ד הספיקה להכין את הכול לתחילת השבוע ושלחה בזמן...
&nbsp
וזה היה באותו שנה שההגרלות חזרו (אפריל 2013) ותמזל מזלי ועלתי בהגרלה (אז זה היה חמישים אחוז סיכוי)
&nbsp
כמובן שזה מקרה מאוד גבולי, והבנתי שהיה לחברה את כל המסמכים מול Labor בשביל מישהי שהחליטה לא להמשיך אז יכלו להשתמש בזה.
אז אני מאמין שהם בפברואר יהיה לך כמה חברות שירצו לראיין אותך ומוכנות לחכות ולהשקיע את הכסף ויש להם את הניסיון בתהליך אז זה אפשרי אבל לא בטוח שזה יצליח (יש יותר מידי תנאים שכל אחד מהם יכול להכשל)
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
תלוי מה זה "מאוחר מדי"... אבל בהחלט אפשרי בנתונים הבאים:

אם כבר יש חברות שרוצות לראיין אותך, ונניח שאתה טס לארה"ב (אחרי ה-15.2) ומבלה פה (בארה"ב) את החצי השני של פברואר בראיונות...
&nbsp
*וגם* מקבל הצעת עבודה קונקרטית (על נייר) במהלך פברואר או הימים הראשונים של מרץ...
&nbsp
*וגם* מאשר אותה במהירות למעסיק הפוטנציאלי (נניח עד סוף השבוע הראשון של מרץ, אולי אפילו כמה ימים לאחר מכן) -
&nbsp
אזי אין שום בעיה למעסיק להגיש אותך ל-H1B ב-1 באפריל, וכל מעסיק רציני, שעובד עם משרד עורכי דין רציני, כבר עשה דברים כאלה בעבר -- ועורכי הדין ערוכים לכך ועובדים מסביב לשעון בשבועות האחרונים של מרץ. זה בהחלט אפשרי.
&nbsp
אבל, כל מה שלמעלה יוצא מנקודת הנחה שכבר *עכשיו* אתה מחפש עבודה ומזמינים אותך לראיונות, ורק הראיון עצמו נדחה לאמצע פברואר. אם זה המצב, אז אין שום בעיה.
&nbsp
מצד שני, אם אתה מחכה עד לאמצע פברואר עד להתחלת חיפוש העבודה, ואז ייקח זמן עד שיחזרו אליך ויזמינו אותך לראיונות -- במקרה שכזה אין סיכוי, כי לא יהיה מספיק זמן לכל תהליך הגיוס (לפחות אצל מעסיקים רציניים).
&nbsp
בהצלחה

klemiki

New member
יש לך הצעה ביד?

מנסיוני בתחום הסיכוי שיגישו אותך למh1b נמוך ביותר עד אפסי, במיוחד בתחום הנל ( שאותו אמי מכיר לעומק).
&nbsp
שם חב המגייסים נותנים הרגשה שאכן כל רגע מקבלים אותך לעבודה , וזה לא כל.
משפטים כמו ״לחברה אין בעיה עם ויזות ״ זה עוד שטות.
&nbsp
&nbsp

למעלה