שאלה לעוסקים בתחום הפרסום

מיכאל ג

New member
שאלה לעוסקים בתחום הפרסום

האם יש הערכה ממוצעת לכמות הזמן וכוח האדם שלוקח לעשות סרטון של שלושים שניות בערך, בתלת מימד מלא? אני יודע שחסרים כאן המון פרטים, אני מחפש לפחות זמני מימימום ומקסימום כדי שאוכל לתת קני מידה.

ruzzO

New member
אתה חייב להיות יותר ספציפי

יש הבדל בין שמפו מרקד, אנימצית דמויות מסובכת או מצלמה מרחפת במטבח תלת. המשותף לכולם זה בטח לוח זמנים בלתי אפשרי ותקציב מגוחך. בגדול אם אתה מתכוון לעשות זאת לבד, תחשב כמה היית לוקח בתור פרילאנס, ומשלש את הסכום. לא בגלל תאוות בצע, ( טוב גם בגלל), אלא בעקר כי זאת העלות הראלית של ההפקה בהתחשב בדרישות מפגרות של הלקוח ובלתמ"ים.

CoolCalb

New member
כמו שרז אמר

בתחום הפרסום דברים לוקחים פי 2-3 יותר זמן מאשר היית עושה אותם לעצמך. שקית של אבקת כביסה, שנכנסת לפריים, קופצת ומסתובבת, יכולה לקחת 3 ימים עד שהלקוח מרוצה (ואתה לא) במקום כמה שעות עבודה..

מיכאל ג

New member
אני לא פרילאנס

אני גרפיקאי בחברת הייטק, אין לי הרבה נסיון באנימציה לצרכים כאלו (אני עוסק ב-low poly real time) והבוס החליט שהוא רוצה סרטון פרסומת, רק שאין לו מושג לגבי מה שהוא מבקש והוא מצפה לסרטון שיבוצע ע"י בןאדם אחד תוך שבועיים בתלת מלא. חיפשתי אנשים שיש להם נסיון ויכולים לתת לי דוגמאות מעברם, לגבי פרויקטים שעסקו בהם, רק כדי שיהיה לי קנה מידה לתת לו לגבי כוח אדם וזמן שנדרש למשהו כזה. מבחינתי, גם לתת לו את המקרה הכי טוב והמקרה הכי רע זה בסדר.

CoolCalb

New member
הוא רוצה לעשות פרסומת בטלוויזיה?

האם מעורב משרד פרסום בתהליך? חברת הפקה? מה כולל הסרט? דמויות? אם כן כמה? סביבות? כמה? שיער? נוזלים? עשן? זה יכול לנוע בין שבוע למשהו מאד פשוט, עד לחודש, חודשיים שלושה... או יותר... זאת שאלה כללית מדי.

מיכאל ג

New member
לא, משהו לאינטרנט ולתערוכות

והוא ציפה שאני אעשה את זה לבד. לא משנה, יש לי עכשיו תסריט יותר ראליסטי מהבקשה הראשונית והערכה יותר טובה של כמה זמן זה יקח - תודה לכולם.

eldarinn

New member
אם אתה שואל אותי

מה שCOOLCALB אמר זה החלק החשוב ברמה הפרקטית; במילים אחרות קח בחשבון שאיזה מחיר שלא יתנו לך, זה "עולה להם" בערך חצי או פחות, אגב מסיבות ברורות (ואני בצד של האנימטור כאן) כי להתעסק עם בני אדם זה פשוט קטסטרופה

למעלה