שאלה לעורכות הדין ולאחרים פה בעניין התמחרות על דירת עיזבון

שאלה לעורכות הדין ולאחרים פה בעניין התמחרות על דירת עיזבון

יורש דירה מצא עצמו בסכסוך משפחתי. אומנם הזכויות שוות ל-2 הצדדים, אך יש צד שהינו "בלתי ניתן לדיון ראוי".
לאחר זמן ממושך של חוסר פתרון, נמצאה הדרך להתמחרות בין היורשים שתנוהל ע"י 2 עורכי דין.
השאלה:
***איזו עצה עשוי לתת עורך דינו של הצד האחר לביצוע התמחרות בצורה מיטבית?***
הצד האחר הביע רצון עז ועיקש לקנות את חלקו של היורש השני, אך נסוג משהבין שלא יקבל "מציאה".
מתקבלת התחושה שכל אחד מהצדדים מוכן להיות קונה/מוכר ובלבד שהמחיר יעמוד בגבולות שהציב.
לצד האחר יש שאיפה גבוהה מאוד "לזכות" . הצד שאני מקורבת אליו ישמח למכור.
חשוב: הדירה מצוייה באזור ביקוש גבוה ויקר. ולציין שהאזור לקראת פינוי בינוי וודאי.
עובדה זו מייצרת ציפיות השבחה מופלגות, משום כך קיים רף התחלתי גבוה.
לסיום, השאלה היא: איך עורכי דין מנוסים ביותר בתחום (כזה הוא עו"ד ה"אחר") ייעצו ללקוחם לפעול, כדי להיות הכי טוב שאפשר בעת ההתמחרות.
(פסיכולוגית, טקטית, מעשית)

הכי טוב למכור לצד שלישי

א. אין דבר כזה "פינוי בינוי וודאי" זה רק לאחר שהחלו העבודות. אותו אחד שרוצה היום להשיג רווחים גדולים עשוי לדרוש דרישות לא סבירות מאוחר יותר ואם עוד כמה שכנים כמוהו, ה"וודאי" ייהפך ל"לעולם לא".
&nbsp
ב. אני מנחש שהצד השני חושב שאתם "בלתי ניתנים לדיון ראוי". הרי אם כל אחד חושב שבעתיד הנכס יהיה שווה הרבה יותר, אף אחד לא רוצה למכור.
&nbsp
לדעתי הטוב ביותר הוא למצוא צד שלישי שיקנה והדירה תרד מכם.
זה טוב יותר לשלמות המשפחה וטוב יותר למצבכם הנפשי.
קרוב לודאי שגם מבחינה כלכלית זה יהיה טוב יותר מלהעסיק סוללות של עורכי דין מכל צד.
בהצלחה,
רימון חייט
&nbsp
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
&nbsp
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
&nbsp
הרצאה שלי בנושא נדל"ן ומשכנתאות: http://you
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

תודה רימון. לא רלוונטי צד שלישי

זה יניב אי הסכמות לשני עשורים

יש צד פרובלמטי בוודאות. צד שגם העוסקים בעריכת דין לא מסתדרים איתו. שנים רבות.
תהיה התמחרות כדי לסיים את הסיוט של דירה לא מושכרת לא נמכרת ועוד.
לכן ממתינה עדיין לתגובה ישירה לשאלתי.
(מדובר בשכונה בפינוי בינוי בתכנוני הרשות המקומית.)

אכן, בדיוק למקרים מעין אלו נוצר ה bmby

עקרון הלקוח מתורת המשחקים ונועד להטיח מצב של הצעות הוגנות כאשר רוצים להיפרד.

משקיע בב״ש

נראה ששבעתם מניהול מו"מ

ולא שוררת הערכה בסיסית בין הצדדים שיכולה לאפשר מו"מ פתות הגון והוגן ולכן אני מציעה לנהל מו"מ סגור שבו כל אחד מהצדדים רושם הצעה לרכישה במעטפה סגורה. ההצעה הגבוהה ביותר תתקבל ללא אפשרות לסגת או לערער.
מאחר שכל אחד מהצדדים אומנם רוצה להיות בעל הנכס אך לא מוכן להיות פראייר הרוכש בכל מחיר, ההצעות כנראה יהיו מאוזנות וקרובות למחיר השוק הריאלי.
כדי למנוע אפשרות נסיגה או ערעור יש להעלות בהסכם את כללי ההתמחרות.
אם יש רק צד אחד שמעוניין ברכישה אפשר להחליט על זהות שמאי מכריע לעניין גובה התמורה.
יש הרבה מאוד כלים גישוריים שבהם כדאי שיועצכם המשפטיים ישתמשו כדי להביא אתכם לעמק השווה. בכלל יש לי תחושה שמחלוקות מהסוג הזה הן בעלות פוטנציאל גבוה להפתר בחדרו של מגשר מצויין.
&nbsp
בהצלחה!

אמיריצה

New member
הצעת תוספת קטנה לתהליך הצעות סגורות

שכל צד שמגיש הצעה יעמיד קודם לכן 'מככתב יכולת ואחריות מהבנק' (סוג של ערבות בנקאית נקודתית לאירוע הבודד) - וכדי לייתר בעיות אכיפה ולאחר הליך.

למעלה