שאלה לעו"סים שעובדים במשרד הרווחה

mik1979

New member
שאלה לעו"סים שעובדים במשרד הרווחה

שלום לכם,
רציתי לשאול שאלה בנוגע לשכר למרות שזה לא פורום דיני עבודה.
אני התחלתי לעבוד במשרד הרווחה (עובדת מדינה) בתחילת מרץ וב1.4 קיבלתי תלוש ראשון. שמתי לב שלא שילמו לי נסיעות (ואצלי זה הרבה, בערך 1000 שקלים).
כשביררתי מדוע נאמר לי כך: נסיעות מקבלים חודש אחרי, כלומר נסיעות של חודש מרץ אראה רק בתלוש של משכורת אפריל (שאקבל ב.1.5) וכן הלאה וכן הלאה. איך שלא מסתכלים על זה מדובר למעשה בחודש אחד שאני נותרת ללא תשלום נסיעות. אני יודעת שהם נהגו כך עם עוד עובדים במקום העבודה שלי רק שהם שתקו.
האם זה משהו שאתם חוויתים בעצמכם? האם כך נוהג משרד הרווחה? זה נשמע לי קשקוש בריבוע הדבר הזה...

אני לא ממשרד הרווחה

אבל בכל מקום יש את הקשקושים האלה. בעיקרון עם הם ישלמו לך בסוף הכל, כלומר גם את הנסיעות של החודש עבודה האחרון ישלמו חודש אחרי, לא שווה להיאבק על זה, אבל ההתנהלות הזאת מדאיגה. בכל מקרה, ממולץ לפנות ליו"ר המחוז שלך באיגוד העו"ס שיבטיח את הזכויות שלך.

shanhen

New member
קצת נסחפתן

בניגוד לסעיפי השכר הקבועים (משולב, תוספות קבועות וכד') החזרי נסיעה כמו גם שעות נוספות או משמרת שנייה ניתנים פי דווח ולפי הוצאה בפועל.
לא ניתן מראש לדעת כמה ימי עבודה או נסיעות יהיו (במרץ למשל, היתה חופשת פסח והיו מן הסתם פחות נסיעות מאשר בחודש רגיל).
לפיכך, כל החזרי השכר ו/או תשלומים המבוססים על דווח חודשי, משולמים חודש אחרי, כלומר, רק אחרי קבלת הדווח החודשי. בעיקר כשהשכר, כמו בשירות המדינה,
משולם ב-1 לחודש ולא ב-9.

ניתן כמובן לחשוב מדוע לא נותנים מקדמה על חשבון הנסיעות, אבל באותה מידה גם לא נותנים "מקדמה" על חשבון עבודה וכד'. כמו שעירית ציינה, בסופו של דבר
הנסיעות משולמות לאחר חודש וכשתעבדי מספר חודשים ותקבלי את הנסיעות מידי חודש, זה כבר לא ישנה.

חשוב הרבה יותר להקפיד ולבדוק שמשלמים לך את כל התשלומים הנדרשים על פי הסכמי השכר.

ההסבר שלך נכון, אבל זה שהרציונל לא מוסבר

על ידי מקום העבודה - זה נון של מקום העבודה.

את לא צודקת

זה נכון שתיאורטית נסיעות משולמות על פי דיווח, אבל זה נכון כאשר אין הסכם קיבוצי. במשרד הרווחה גם אם תדווחי על פחות או יותר נסיעות, יש גבול של הוצאות רכב ידוע מראש. אם את נוסעת ברכב תקבלי כך וכך קילומטר ואם לא כך וכך החזרים. הם ממש ממש לא מתבססים על דיווחים בפועל. גם כל מקומות העבודה הפרטיים שעבדתי בהם לא מתבססים על כך. יכול להיות שהם מנצלים את האפשרות שיש להם לטעון כי נסיעות הם על פי דיווח כדי לדחות את התשלום בחודש.

למעלה