שאלה לעמית

dot27

New member
שאלה לעמית

להלן שאלותיי: איזה פעולות יש לבצא באדם שטבע ובלע מים? כידוע, יש לעשות לו CPR, אבל כאשר ננשים אוויר לפיו בית החזה לא יעלה נכון? אם כן מה יש לעשות במצב זה?

orend123

New member
לשפר קיבוע ראש

בית חזה לא עולה=אתה מנשים את הוושט (או שישנו גוף זר שחוסם את הקנה)

בעיקרון....

מנגנון הלרינגוספזם נמשך כ 2-4 דקות ברגע גירוי נקודת הקרינה, אני אישית אף פעם לא הנשמתי אדם לאחר טביעה כך שאני יודעת בוודאות אם נכנס חמצן, ואם הכמות מספקת, או בגלל קיבוץ איזור הלרינגס לא נכנס אויר כלל והוא מועבר ישירות לוושט..ככה שנמתין לתשובה מאנשים יותר מלומדים מאנכי...

יצא לי כמה פעמים..

גם בריכה (פעם אחת) וגם ים (3 פעמים), ובכל הפעמים עד שהכניסו אינטובציה ההנשמות לא היו יעילות! וחוץ מטביעת ים אחת, הכל נקבע מוות!

לשפר קיבוע ראש../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אני מניח שהתכוונת ל"דחיקת לסת" ולא להטיית הראש לאחור.

לא יעלה רק אם הלרינגוספזם פעיל

כמו שנאמר כאן, מנגנון הלרינגוספזם פעיל 2-4 דקות לאחר שמים באים במגע עם נקודת הקרינה (פיצול הסימפונות). אם בית החזה לא עולה, רוב הסיכויים שהמנגנון עדיין פעיל (במקרה והחלו החייאה זמן קצר לאחר הטביעה כמובן), ז"א מיתרי הקול חוסמים את מעבר האוויר לריאות. אבל יכול גם להיות שבית החזה יעלה, אם מנגנון הלרינגוספזם כבר לא פעיל. (מה שאני למדתי)לנסות כל 10-15 שניות להנשים עד שבית החזה עולה. אבל נראה מה יאמרו פה האחרים...

shimonbl

New member
טביעה

כעיקרון לטביעה יש 3 הגדרות טובע: אדם שמותו נקבע כתוצאה משהייה ממושכת מתחת למיים כמעט טביעה : אדם שניזקק לסיוע כלשהו במיים שקיעה/צלילה : אדם ששקע מתחת למים והצליחו להוציא אותו בטווח הקצר/מיידי ולכן: א. רוב נפגעי הכמעט טביעה לא יראו סימנים בטווח המיידי אבל יהיו חייבים להגיע לטיפול רפואי מחשד של כניסת מיים לריאות נפגעי השקיעה למינייהם ברגע שחדל האיום/גירוי המיידי על דרכי הנשימה יפסיק מנגון הלרינגוספזם את םעולתו ובמצב של מחוסרי הכרה ללא נשימה ברגע שלא יגיע מספיק חמצן למוח לא תהיה פעילות עצבית ושליטה על מתח שרירים (מוח קטן) אי לכך נובע מכך שברוב המיקרים עם ניסית להנשים מכיוון שלא הייתה נוכחות נשימה הגורם אינו לרינגוספזם ולכן יש לפעול בהתאם לסכמת גוף זר. במידה ואין נוכחות גוף זר יש לוודא מחדש נשימה וחוזר חלילה

amitp

New member
לא --->

על פי הACLS החדש במידה ולא מצליחים להנשים ללא קיבוע ראש יש לבצע קיבוע ראש גם בטראומה! החימצון חשוב יותר מאשר נזק אפשרי לעמ"ש (כמובן שזו לא תהייה פעולת הבחירה, אלא רק בלת ברירה).

>>

לא מכיר את ה ACLS החדש (לפחות לא עד שיקבל תוקף "ממלכתי")... עם כל הכבוד ל ACLS, במקום ללמד ולתרגל את צוותי החירום כיצד להנשים מבלי לגרום נזק לעמש"צ, הם בוחרים בדרך הקלה...

אגב,

אם אתה חושב שה "ACLS אמר" ינחם אדם שמשותק בכל גופו (בגלל נזק ישיר של מישהו שבחר בדרך הקלה), אז אתה מוזמן לנסות להסביר לו את זה...

amitp

New member
הבנתי, ולהודיע למשפחה שהוא נהרג

ינחם אותם יותר, אני מבין.

לא, אבל הם בטח ישמחו לדעת

שהצוות שמגיע לטפל בו, מספיק מיומן בפרוצדורות מצילות חיים.

drorled

New member
סלבו..

אני לא יודע לאיזה הנחיות פורמליות אתה מחכה. ראית פעם הנחיות פורמליות לעבודה בנט"ן ? איזהשהם המלצות או התיחסות לפרוטוקולים הישנים ? ראית פעם מסמך פורמלי של אגף רפואה שמגדיר כיצד לבצע עיסויים ובאיזה יחס ? לפי גישתך, לא היית אמור לעבוד עד כה לפי ה- ACLS "הקודם"...אלא ....ע"פ הוראת הרופא כי מדובר בנט"ן. לגופו של העניין אתה טוען נגד המלצות של מומחים בעלי שם בינלאומי ועשרות מחקרים בנושא- מי שמנו לעמוד כנגדם ??? קראת את המאמרים שהם התבססו עליהם לפני פסילת המלצותיהם? דרור

drorled

New member
כהרגלך בקודש...

יש לך תגובות סופר ענייניות. שיהיה לך לבריאות.. אני בכל אופן כבר עובד ע"פ ההמלצות החדשות. דרור

drorled

New member
מחקר ? מאמר ?

אני ממליץ לך בחום להתחיל לקרוא מאמרים ומחקרים, ולא להסתפק ב- Mosby, שהוא ספר קריאה לכל דבר ואינו מגובה תמיד בחו"ד מומחים. אבל לא על זה אני מדבר. אלא על המלצות ה- AHA על-פיהם (ואני מסכים איתך שרק על-פיהם) כולנו, אבל כולנו, אמורים לעבוד !!! מעולם לא יצאו הוראות מאגף רפואה לגבי עבודת נט"ן- ולעולם, תחת ההנהגה הנוכחית, כנראה שלא יצאו... אגב, מעניין איך תבצע טרוקר בנט"ן לכשתצטרך...קוניוטומיה ? הרי אין הוראות לכך מאף גורם במד"א...כנ"ל זונדה...

תתפלא

אבל אני מאמין ורוצה יותר ממך שיהיה אפשר לעבוד עפ"י ACLS. עד שזה יקרה, אנו מחוייבים לפרוטוקולים ולנהלים של הארגון אליו אנו משתייכים (כעובדים או מתנדבים). אי אפשר שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. חוץ מזה, כל כל מה ש AHA פוסקים צריך לקבל כדברי אלהים חיים. אאל"ט, למשנתם, אין שום בעיה להנשים מפה לפה. הייתי רוצה לראות את בכיר הקרדיולוגים שלהם או אותך, מנשימים מפה לפה נרקומן ב"גינת ההמראות"... אגב, מוסבי...?

drorled

New member
הנשמת בלונדיניות

אני בטוח שיש חולים שלא היית מתנגד להנשים...אבל כמובן שלא הכל תורה מסיני. יש אכן דברים תמוהים. אגב, אם זכורני נכון הם לא ממליצים על הנשמה מפה לפה אלא מציינים שהנשמת מסכה-פה לא הוכחה כבטיחותית. אבל אני לא בטוח... רק באמת לא ברור לי על אילו נהלים אתה מדבר? אני מאוד מקפיד לעבוד ע"פ נהלי אגף רפואה (כי אין כאלו !!). בכל מקרה אגף רפואה, לפחות בפרוטוקולי האט"ן פועל ע"פ תורת ה- ACLS העדכנית....לא תמצא סתירות מהותיות אלא אם כן מדובר בטעות תמימה. המינונים והסדר- ע"פ פרוטוקולי ה- ACLS.

למעלה