שאלה לענת סימון

justus

New member
שאלה לענת סימון

שלום ענת. שאלתי את השאלה בפורום הורים לתינוקות אבל לצערי פספסתי את מועד השרשור בדקה אז אני מנסה כאן... יש לי שאלה בקשר לבת המתוקה שלי שבשבוע הבא תחגוג שנה. משום מה היא לא מוכנה לעשות ביי ביי כשנפרדים ממנה לשלום. כמה שאני לא אעשה לה תנועות של ביי ביי עם היד ואגיש לה שלום לפני שאני הולכת היא תסתכל עלי, תחייך ותמשיך במעשיה.מצד שני כל פעם שהיא רואה דלת או שומעת ביי ביי (בשירים וכו') היא עושה ביי ביי עם היד וגם אומרת ביי באופן ברור. כך שאני יודעת שיש לה את היכולת וגם את ההבנה שכשרואים דלת זה אומר שהולכים. מבחינת יכולת מוטורית היא מוחאת כפיים מצביעה וגם כאמור עושה שלום, ומבחינה של הבנה היא מתקשרת מאוד - היא מצביעה על תמונות כששואלים אותה, היא נותנת נשיקה (לא באוויר), היא מרימה ידיים כדי שיקחו אותה מחקה אותנו בכל מיני דברים (תנועות עם הראש ועם הלשון וכו') אבל לעשות לנו ביי ביי שאנחנו הולכים - היא לא מוכנה בשום פנים ואופן (אולי פעם או פעמיים התפלק לה בטעות). האם זה נראה לך בעייתי? כמו כן, יש לי עוד שאלה שאני לא בטוחה אם היא בתחום המומחיות שלך (אבל אולי זה מתקשר לשאלה הראשונה שלי) - מתי ילדים מתחילים לעשות קולות או תנועות של חיות? אני מנסה ללמד אותה די הרבה והיא לא ממש משתפת פעולה. תודה מראש על העזרה ושיהיה לך יום מקסים!

justus שלום

לא, ממש לא נשמע לי בעייתי נושא הביי ביי. אם ביתך מפותחת , מבינה ומתקשרת היטב אין צורך להילחץ. עם הזמן היא תלמד גם ביי ביי . לשאלה השניה. כבר עכשיו ביתך יכולה לחזור אחרייך ולחקות קולות אבל ממש לשייך קול לבעל חיים מסויים ( איך גועה פרה?) זה יהיה בין גיל שנה וחצי לשנתיים .

justus

New member
תודה על התשובה

ואני חייבת להשוויץ שאתמול הבת שלי הצביעה על תמונה של דג בספר ועשתה תנועות מתוקות של דג. גאון של אימא!

למעלה