שאלה לענת - שיווי משקל והליכה

olyago

New member
שאלה לענת - שיווי משקל והליכה

היי ענת, מיכלי מחר בת שנה, זוחלת על שש במהירות רבה מגיל 9 חודשים (לפני זה זחילת גחון), נעמדת בעזרת רהיטים, מנסה לעשות כמה צעדים לידם, אבל כשצריכה להגיע למשהו,היא יורדת בחזרה על שש וזוחלת. גם כשאני מנסה להוליך אותה היא לוקחת ממני את הידיים שלה ושוב פעם יורדת לעמידת שש. שמתי לב שכשהיא עומדת היא לעיתים קרובות עומדת על קצות האצבעות. גם כשהיא הולכת היא הולכת על קצות האצבעות. יש לי שלוש שאלות: 1. האם המצב של עמידה על קצות האצבעות הינו מצב תקין או שצריך לעשות איזה פיזיוטרפיה? 2. איך לגרום לה לרצות ללכת? האם הצעצועים כגון בימבה הם צעצועים מתאימים לזה? 3. היא עדיין לא מחזיקה את עצמה ללא תמיכה. באיזה גיל הם מתחילים לעמוד לא תמיכה? תודה.

הליכה - גיל שנה

שלום olyago, מזל טוב ליום ההולדת המתקרב...
ולשאלותייך, אני חושבת שאת מנסה להקדים את המאוחר. לפי התיאור שלך, מיכלי נמצאת במקום טוב מאוד מבחינה התפתחותית (מבחינת איכות השלבים, כפי שאת מתארת, ומבחינת התזמון). אין צורך לזרז אותה. כדי לסבר את האוזן - הליכה עצמאית מתרחשת בממוצע סביב גיל שנה ו-3 חודשים. כמה זמן היא כבר הולכת סביב רהיטים? מתי נעמדה לראשונה? 1) ההליכה על קצות האצבעות היא מצב סביר כל עוד זה לא התנוחה היחידה שלה להליכה. תינוקות רבים מתחילים בהליכה על קצות האצבעות וכאשר ההליכה מתבססת, התופעה נעלמת. אפשר לנסות כמה תרגילים שאתן לך במהלך היום (זה פשוט דורש מעט כתיבה ואני חייבת להתפנות לעבודה...) 2) לא לגרום לה לרצות ללכת. 3) עמידה ללא תמיכה מתבצעת ממש לפני תחילת ההליכה עצמה. גם כאן את דואגת לחינם. כאמור, אצרף לך תרגילים מאוחר יותר במהלך היום... אני פשוט חייבת לרוץ... מקווה שבינתיים הצלחתי לפחות להרגיע

olyago

New member
תודה לך על התשובות, באמת הרגעת אותי

בהמש למה ששאלת, מיכלי נעמדת בערך בגיל 10 חודשים והולכת סביב רהיטים בערך שבועיים. כשהיא במיטה שלה היא מסתובבת שם וכשהיא בסלון למשל היא מעדיפה לזחול על שש. כשאני מוליכה אותה, היא הולכת על קצות האצבעות, אך במצב של עמידה היא כבר הותחילה רוב הזמן לעמוד על כל כף הרגל. שוב פעם תודה לך על ההתייחסות.

הבטחתי לך תשובה...

אם היא הולכת סביב רהיטים רק שבועיים.... באמת שאין מה לדאוג. זה מעט מאוד זמן ואפשר בכיף לתת לה את הזמן. בעניין ההולכה - אם את נותנת לה יד להליכה, דאגי שזה לא יהיה מלמעלה, אלא מגובה הכתף שלה, ומטה. הסיבה לכך היא שכאשר מושיטים לתינוק יד מלמעלה, הוא בעצם "נתלה" באמצעותה עלינו ואינו מפתח את המערכות המופקדות על שיווי המשקל, כפי שהוא עושה בהליכה עם החזקה נמוכה. יותר מכך, תינוקות רבים הולכים על קצות האצבעות רק עם ההורים, כי הם מנסים להגיע ליד המושטת אליהם מגבוה. דבר נוסף שחשוב לעשות הוא להושיט לה יד פעם מצד ימין ופעם משמאל. פעם ללכת קדימה ופעם הצידה. פעם לתת שתי ידיים מקדימה כשהיא הולכת אלייך ופעם לתמוך בה באזור האגן, כשהיא מתקדמת קדימה ואת מאחוריה ... וכו'... בקיצור, החוכמה היא לא להתקבע על סגנון אחד ולגוון את אופן התמיכה הניתנת לה. אני מניחה שלא יעבור זמן רב עד שתודיעי לנו שהיא הולכת עצמאית

למעלה