שאלה לעצמי או לכולם...

andreyzhitnikov

New member
שאלה לעצמי או לכולם...

אני בן אדם מגמגם.יחסית קשה.כעת בגיל 27.לומד באוניברסיטה.הרבה שנים פחדתי לדבר.חשבתי שאני לא כמו כולם וכולי וכולי כמו שרוב מגמגמים חושבים.היו לי המון ג'וקים בראש.עד שיום אחד נמאס לי כל זה.החלטתי שעל זין שלי שרוב העולם מדבר שוטף ולא מגמגם.ומאז אני לא מפחד מאף אחד.כמעט.אנסה להסביר.לא הפסקתי לגמגם פשוט הפסקתי לחשוב על זה כמו שחשבתי לפני.
כלומר למשל אני שואל שאלה בהרצאה ומגמגם.150 איש שומעים אותי מגמגם.זה לא מתריד אותי בכלל.לא אכפת לי מה הם חושבים אני לא צריך כל האנשים האלה.
בעיה מתחילה במקום אחר.אני חושב שגמגום מפריע לבחורות.שאני מתחיל איתם.זה משגע אותי.כאשר אני ניגש לבחורה כל התיאורה שלא אכפת לי מה אנשים חושבים נופלת.כי במקרה זה כן אכפת לי.אני בן אדם די פתוח ואם שומע שמתחיל לגמגם חזק מהרגיל עם בחורה פשוט מסביר לה שזה קורה בגלל שאני מתרגש ותיכף אתחיל לגמגם פחות.
במילים אחרות עם בחורות לא הולך טוב.מעורר שאלה פילוסופית.האם בן אדם מגמגם יכול לעשות בחורה מאושרת?שאלה די חשובה בשבילי ובינתים לא מצאתי תשובה.
אני לומד הנדסה.ורגיל לגשת לבעות באופן אנליטי.אם לעזוב את מושג אושר.צריך פשוט לשנות את הגישה.לפתור את הבעיה כמו כל בעיה.לנסות וללמוד מהטעויות.בסוף אם אני אנסה מספיק פעמים רמת התרגשות תירד ואני אדבר יותר שוטף ובדוק אצליח.שאלה האם אני רוצה את זה?נראה לי שלא.לא רוצה לגשת לזה באופן כזה.הייתי רוצה להרגיש להתרגש ולגמגם עם בחורה.
שתקבל אותי כמו שאני.האם זה אפשרי?

אפשרי גם אפשרי

אני בגילך בערך ואני מגמגם כל החיים, וזה גרם לי לפתח מנגנון לסינון אנשים.
כל החברות הרציניות שהיו לי וכל הבנות שסתם יצאתי איתן, לא היתה להן שום בעייה עם הדיבור שלי (ולפעמים אני מגמגם די קשה).

כשהייתי יוצא לברים וכו' באמת הייתי קצת בבעיות ב"להתחיל" כי כל הפאסון שלך נופל כשאתה מגמגם. בשנים האחרונות גם זה לא עצר אותי; לפעמים היו פעמים שנתקלתי בבחורות שהגמגום הרס לי את ה"התחלה" איתן אבל אתה יודע מה? מהניסיון שלי עדיף ככה. בחורה שלא מבינה למה אני מדבר "מוזר" או "מצחיק" או שלא יכולה לראות מעבר לזה לא שווה אותי ואת הזמן שלי. אני מחפש אנשים איכותיים ווואלה הגמגום מסנן אותם די טוב ;)

ואחרי כל מה שכתבתי, שורה תחתונה: אני נמצא בזוגיות ארוכה ומאושרת עם אישה מדהימה ויפייפיה, שמתאימה לי כמו כפפה; וכמובן שהיא בכלל לא סופרת את הדיבור שלי. אני אפילו לפעמים מדבר איתה על זה, דברים שאתה בד"כ משאיר לעצמך.
ככה שאתה יכול להרגע; הן נמצאות שם, אתה רק צריך להרגע ולמצוא אותן :)

אם אתה מחפש עיצות פרקטיות:
א) לדעתי ברים ופאבים הם לא אידיאליים להכרויות בכלל. יותר מדי מחסומים וציניות וסינונים לפי רשימות מכולת. אני הכרתי את חברה שלי בפסטיבל "זורבה הבודהה"; אני מאוד ממליץ על פסטיבלים כאלה להכרויות. אנשים איכותיים ופתוחים ואוירה הרבה יותר נינוחה.
ב) כשאתה יוצא לברים וכאלה, תדאג להיראות טוב ולהרגיש טוב; תכנס למקום כ"כ זקוף ורגוע שכל המקום ישים לב שנכנסת. כשאתה בZONE כזה, הגמגום הוא שום דבר. גם אם הוא יקפוץ פתאום (והוא בטוח יקפוץ) אתה תהיה מספיק רגוע כדי להתמודד איתו נכון.
ג) אתה בטח כבר יודע את זה, אבל כמו שאתה מתייחס לגמגום שלך ככה אחרים יתייחסו אליו. אם כבר נתקעת, שים את הדברים על השולחן ותחייך. לא קרה כלום. אם הבחורה עושה פרצוף, תאמין לי, קבל את זה כמתנה - היא לא בוגרת, לא רגישה ולא שווה את הזמן שלך. תחתוך אותה בעצמך ותמשיך הלאה.

דבר איתי בפרטי אם אתה צריך משהו
כל דבר

בהצלחה ותן בראש!
ע.

למעלה