שאלה לערבים בפורום בעניין הסמלים היהודים

שאלה לערבים בפורום בעניין הסמלים היהודים

אני מבין בשכרגע זה קצת היפותטי, אבל נניח שמדינת ישראל היתה עושה מאמץ אמיתי לסגור את הפערים ולבטל את האפליה המובנית כלפי הערבים, האם הייתם מוכנים לקבל את הסמלים היהודיים כמו המגן דוד והמנורה?

האם בתנאים האלה, הייתם מקבלים את הסמלים האלה כפי שלא נוצרים מקבלים את הצלב על הגדל במדינות סקנדינביה, שוויץ והממלכה המאוחדת? את ההימנון הפרוטסטנטי של הולנד? וכשם שלא מוסלמים מקבלים את סמל הסהר על הדגל הטורקי, המרכזי, האזרי והאוזבקי?

איןלי מושג

כי צרוב לנו בתודעה סוג של הפרדה בין הזהות שלנו למדינה ואין לי מושג מה אני הייתי מרגישה , מה שכן אולי בדור אחר זה יהיה אחרת .

אם פערים היו נסגרים

אז כנראה היו נוספים גם סמלים ערבים לצד היהודים, והשאלה הנשאלת האם אז זה היה מקובל עך היהודים הוספת סמלים ערביים כחלק מזהותה של מדינת ישראל איפילו אם צביונה היה נשאר יהודי

GuyN2

New member
אני אתן לך מצב היפוטתי

ואגיד לך מה אני הייתי עושה במצב הזה:
אם הייתה מדינת פלסטין במקום מדינת ישראל, שהיא מוסלמית ודמוקרטית,
והיא הייתה מוקפת במדינות יהודיות דיקטטוריות חשוכות שרוצות להשמיד אותה,
ואני הייתי חי כיהודי במיעוט במדינה המוסלמית הזאת,
לא רק שהייתי מכבד את הסמלים המוסלמים שלה, הייתי גם שר את ההמנון בגאווה,
גם אם המילים היו "אללא וואכבר" ו-"איטבח אל יהוד",
רק כאות תודה והוקרה למדינה המוסלמית הזאת שמוכנה לקבל אותי למרות היותי יהודי.

זה לא קשור לנושא השרשור

אלא נסיון לשכנע אותי במה שאתה רוצה שהערבים יעשו, אבל אם כבר אתה מדבר אז למה לא הוקירו היהודים תודה למנדט הבריטי על מה שהיה להם כאן לפני קום המדינה ואף נלחמו בלגרשו כשהיו עדיין מיעוט בארץ הזאת?

GuyN2

New member
למה לא קשור?

הצגתי בפניך מצב שבו כן הייתי מקבל סמלים ערביים/מוסלמים:
מצב שבו הייתי חי במדינה ערבית מוסלמית שמכבדת אותי
כל עוד אני חי במדינה יהודית - למה שאני אקבל סמלים ערביים?
אתם אלה שחיים במדינה יהודית ולא להפך

בקשר למנדט הבריטי - לא היה על מה לומר להם תודה.
היחס שלהם ליהודים (ולערבים) לא היה דומה בכלל ליחס של היהודים כיום כלפי הערבים.

ellale

New member
מה הקשר המנדט?

הבריטים הקימו אימפריה והמנדט היה לצורך מסוים שהם ניסו להתחמק ממנו. לא רק היהודים בישראל ניסו לגרש אותם, גם ההודים והאירים למשל.
אבל יהודים שחיו באנגליה עצמה, תמיד כיבדו את סמלי המדינה והשלטון בה, גם כשהוא היה במוצהר נוצרי. כמו יהודים בצרפת, בבלגיה, בגרמניה, במרוקו, באירן ובכל מקום אחר בעולם.

למעלה